Kissalan kuulumisia

Kevät ja kesä 2018

Kevät hurahti kissanpentujen, muiden eläinten ja töiden yhteensovittamisella.. :)
Pentueita oli kolme, suurin osa pennuista jäi kotiin ja sijoitukseen.. :O :D
Sateenkaarisillalle muutti coonipoikamme Laakeri (Cavall's Kasper) pitkällisen sairauden uuvuttamana. :'(

Keväällä kävimme Siirin ja Walkkerin kanssa Ruotissa kisaamassa mutta kommelluksilta ei vältytty.. Nimittäin UNOHDIN pyytää kontran.. :( Eipä siinä itkut auta, hienot tulokset siltä reissulta nyt menetetään Walkkerin osalta mutta jospas vielä tulevaisuudessa tyttö pääsee kuitenkin ainakin Suomessa kisaamaan.. :)Veeran ja Elrondin tonkkarilapset, Peto ja Pitsi kävivät Vesan kanssa Kuopiossa näyttelyissä, joka oli siis pennuille ensimmäinen kerta. Tuomisina oli molemmille EX1 ja toisena päivänä Pitsi oli vielä värin paras! <3 Oli muutes tosi hienoa, että saatiin ko. kilpailu, kun tonkineeseja on yleensä niin harvoin kolmea samassa näyttelyissä esillä.Pian alkaa kauan kaivattu kesäloma ja lähinäyttelyiden aateli eli POROKin kissanäyttelyt Kempeleessä! <3 Olenkin ilmoittanut sinne ennätysmäärän kissoja.. :D Apukäsia siis saatetaan tarvita.. Tervetuloa ystävät läheltä ja kaukaa!
<3

Talvi 2018

No onpas vierähtänyt aikaa edellisistä kuulumisista. :O Viimein syksyllä pentusuunnitelmatkin saatiin täytäntöön ja Siiri sai kolme ihanaa pentua sekä Veera kaksi. Isänä molemmissa pentueissa meidän ruskea burmanaamiomarmori Elrond. <3 Uusiakin suunnitelmia on jo tehty.

Battle Beast ja Bitch Alert
Nämät pikkuiset jäävät kissalan omistukseen.

Näyttelyvuosi alkoi POROKin Kempeleen näyttelyistä tammikuussa ja keväällä/kesällä/syksyllä on tarkoitus käydä muutamissa näyttelyissä Suomessa ja Ruotsissa.

Kevättä!

Hei hulinaa! :D Ensimmäiseksi näyttelytuloksia, Uumajassa huhtikuussa poikien kanssa, tuliaisina Shadown valmistuminen Supreme Premieriksi!
<3 <3 <3 Vielä parit näyttelyt Shadowlle kesän aikana ja sitten poika pääsee eläkkeelle. :) Jos sitten joskus kokeilisi vaikka vielä veteraaniluokkaa tms. Dio nappasi sertit molemmilta päiviltä ja oli lisäksi lauantaina NOM.Tampereella oli toukokuussa näyttelyt joihin en itse ilmoittanut kissoja mutta kaksi kasvattia oli kisaamassa, Sohvi (Hiesun Ocean Poem) sai molemmilta päiviltä sertit ja on nyt yhtä sertiä vaille Supreme. :D  Ja Zorro (Hiesun Mistyheart) valmistui upeasti
Supreme Premieriksi ja oli seuraavana päivänä KM. <3 <3 <3 Meidän kissalan ensimmäinen maine coon - kasvatti supreme!Heinäkuussa on tulossa taas tuttuun tapaan POROKin näyttelyt Kempeleeseen ja toivottavasti näemme siellä paljon kasvattejamme!
<3

Koko kevään olemme odotelleet bengalityttöjen mouruja mutta jotenkin nyt ei ole taivaan kappaleet osuneet kohdilleen ja jäämme siis edelleen odottelemaan.. <3 Ehkä syksyllä paremmalla onnella. :)

Kissaliitto Kategoria III 3. paras siitosuros 2016
GIP SC FI* Hiesun Shadow of DragonKES-KISsin Jyväskylän kissanäyttelyissä 25.3.2017 palkittiin vuoden 2016 vuoden kissat.
Shadow sijoittui upeasti kolmanneksi siitosuroksissa. <3 Kiitos kaikille kasvateille! <3
Kuvassa on lisäksi Shadowin nykyinen palvelija, äitini Helena. <3


Shadow oli näyttelypaikalla ainoastaan turistina ja pokaamassa vuoden kissa -palkintoa. :) Sertijahti jatkuu huhtikuussa Ruotsissa. Jyväskylässä Dio sai sertinsä ja Siiri nappasi myös ensimmäisen sertin avoimessa luokassa! :D

Pennut ovat löytäneet uudet omistajansa ja uusia pentusuunnitelmia on tehty. <3
 

Suomen pohjoisimmat näyttelyt Kemissä!

POROK järjesti vuoden ensimmäiset näyttelyt Kemissä 14.-15.1.2017 ja sinnehän olin ilmoittanut peräti neljä kissaa kisaamaan. :D Itse kävin paikalla lauantaina päiväseltään mutta Vesa ahersi kissojen kanssa koko viikonlopun.


Shadowin upea sertiruusuke ja mitali. :)

Kaikki aikuiset kissat saivat sertinsä ja Shadow oli lauantaina myös tuomarin paras. Siiri EX1 molempina päivinä sekä kasvattimme Ketale sai lauantaina EX2 ja sunnuntaina EX1. Kylläpäs olikin mukava nähdä Dion hieno, jäntevä ja lihaksikas poika! <3

Seuraavat näyttelyt ovatkin sitten ihan naapurissa, Kokkolassa ja järjestäjänä POH-KIS.


Ketale ja tuomari Jaana Jyrkinen

Pentuja! <3

Sijoituskotiin syntyi mainecoon pentue 21.12. ja kotiin syntyi bengalipentue 25.12.
Molemmat tytöt, Chili ja Sky olivat ensisynnyttäjiä mutta itse synnytykset menivät varsin mallikelpoisesti. :) Ikävä kyllä Chilin pentueeseen syntyi yksi kehityshäiriöinen pentu joka jouduttiin päästämään enkeliksi ja Skyn viidestä keskosesta jouduttiin kaksi päästämään pois kovasta taistelusta huolimatta.

Kuvia pennuista alkaa tulla hiljalleen enemmän, kun aikaa riittää pentujen muusta huolehtimisesta. :)
 

WD ja pari kuvaa näyttelyistä <3


Tiuhtin ja Dion pienokainen (Hiesun Walking Dead) on jo kuusiviikkoinen riiviö. <3


Shadow Kuopion näyttelyissä joulukuussa 2016 <3


Siiri ensimmäisissä näyttelyissään Turussa marraskuussa 2016. <3


Dio valmistui Turussa 2016 Grand International Championiksi! <3


Komea kasvattimme Hiesun Mistyheart - Zorro Kuopion näyttelyissä 2016. <3


Kaunis kasvattimme Hiesun Ocean Poem Kuopion näyttelyissä 2016. <3

Joulun odotusta! <3


Tiskikoneen lämmöstä nauttimassa Siiri ja Sky <3

Kissat saivat taas uutta virtaa päiviinsä, kun lintulaudat kaivettiin esiin ja linnut löysivät ruokintapaikat. :D
Kova tuijotus käy ikkunaan, kun linnut lentelevät edestakaisin. Aluksi pari kissaa saalistushuumassaan törmäsivät lasiinkin hyppiessään lintuja kohti. Säästyttiin kuitenkin vaurioilta, pientä egon kolahdusta lukuunottamatta. ;)

Loppuvuodelle on luvassa vielä parit näyttelyt ja sitten alkaakin jo toden teolla ensi vuoden näyttelysuunnitelmien miettiminen. :D Hyvää Joulun odotusta ja loppuvuotta kaikille kisuihmisille! <3


Kuvassa lintutelevisiota ihailemassa Selma ja Satoria sekä Sky, Veera ja Siiri. :D

Syksy tulossa! :O

Kesä ja kärpäset meni ja syksy saa..! :)
Näyttelyitä on käyty, pennut luovutettu ja uusi perheenjäsen vilistää tuvassa... <3 Eli kiirettä on pitänyt!
Uusvanhoja pentusuunnitelmia tekeillä.. ;) <3


Dio Luulajan näyttelyissä 2016 <3

Entisen läppärin sanottua sopimuksensa irti on sivujen päivitys käynyt hieman hitaamman sorttisesti. :( Facebookissa tulee kuitenkin kirjoiteltua paljon kissalan kuulumisia. Nyt päätin sitten korkata Selman ja kumppaneiden bloginkin piiiiitkääkin pitemmän tauon jälkeen uudelleen käyttöön. :) Sinne siis tulossa Luulajan näyttelykuulumisia ja enemmän myös uudesta perheenjäsenestä, Siiristä. <3

Kesäfiilis!

Aivan huikea näyttelyviikonloppu 2.-3.7.2016 takana Kempeleessä!
Kiitos POROK ja kaikki kissaystävät! <3

Mahtava porukka saatiin kasaan kissoja ja ystäviä kesäiseen Kempeleeseen. :) Välillä hallissa tunnelma oli jo turhankin hikinen ja kostean lämmin.. :D Mutta siitäkin selvittiin. Kaikki sujui mallikkaasti ja kissatkin käyttäytyivät hyvin. Toki mukaan mahtui myös tuhatjalkainen Amigo, kärtyilevä Rölli, herkkäsilmäinen Dio ja sunnuntaina allergisen reaktion saanut Liina, hermoilevasta ja pääkipuisesta kasvattajasta puhumattakaan.. ;)

Mukana oli kaksi ensikertalaista (niin kissat kuin ihmisetkin), bengali Liina (Hiesun Arwen Undòmiel) molempina päivinä ja sunnuntaina MaineCoon Nero (Hiesun Black Sabbath). Hienosti osasivat kissat olla ensimmäisissä näyttelyissään eikä tuloksetkaan olleet huonoja. :D Liina oli lauantaina Tuomarin paras ja pääsi paneeliin ja Nero sai ensimmäisen sertinsä kastraattiluokassa. :) Dio valmistui lauantaina International Championiksi, Bonita valmistui sunnuntaina Premioriksi ja Sohvi Grand intrenational Premioriksi! <3 Loput tulokset löytyvät sivujen näyttelyosiosta. :)

Näyttelyissä oli mahtava värisuora bengaleita, ruskeatäplikkäitä, ruskeamarmoreita, tonkineesinaamiotäplikkäitä, tonkineesinamiomarmori sekä burmanaamiomarmoreita! :O Vain himalajanaamiot puuttuivat seurasta.

Ihana Tessa oli taas kuvaamassa kissoja studiossa sekä paneelissa. Nyt vain pitää malttaa odotella Tessan kuvien valmistumista. <3 Kotoa kuvissa kävi Elrond ja Dio ja kasvateista ainakin Liina, Amigo ja Bonita.
Alla Tessan ottamia kuvia paneelista. 


Sunnuntaina paneelissa Elrond <3


Lauantaina paneelissa Liina <3


Sunnuntaina paneelissa Amigo <3


Lauantaina paneelissa Shadow <3

Shadow oli sunnuntaina BEST IN SHOW siitosuros kategoriassa III! <3
Ja siitä ISO kiitos näyttelyissä olleille Shadowin lapsille,
Sohville, Liinalle, Amigolle ja Elrondille! <3

ja lisäksi vielä FI* Hiesun oli sunnuntaina
BEST IN SHOW Kasvattaja kategoriassa III <3 <3 <3
Ja siitä sydämelliset kiitokset kaikille III -kategorian kasvateille, jotka olivat näyttelyissä mukana! <3

 

Pääsiäinen ja kevät tulossa!


Dion ja Maijan laatuaikaa.. <3

Kevät on ihanaa aikaa! <3 Aurinko alkaa paistaa ja kisutkin intoutuvat, kun valo lisääntyy.. ;)
Joitakin kasvatustestejä ollaan tehty bengaleille ja mainecoonillekin ja lisää otetaan kevään ja kesän edistyessä.
Bengalineitokaiset ovat mouruilleet ahkerasti ja suunnitelmissa olisi saada alkukesäksi pentuja sijoituskoteihin. <3 MaineCoon pentuja toivottavasti luvassa myös vähän myöhemmin. :) Pentuasioista löydät lisää
suunnitelmissa -sivulta. Katsotaan kuinka käy. <3


Shadow tuomarin venytyksessä Jyväskylässä. :)

Jyväskylässä kävimme lauantaina päiväseltään näyttelyissä Shadowin ja Dion kanssa. Shadow sai sertinsä ja pääsipä vielä paneeliin saakka. :) Dio taas valmistui ensimmäiseen titteliin, Championiksi. Lisäksi kasvattimme Zorro valmistui lauantaina Grand International Premieriksi ja kävi paneelissa saaden yhden äänen! <3  Sununtaina kasvattimme Lady Evil sai hienosti EX1 nuorten luokassa.<3 Seuraavaksi omat bengalipojat lähtevät kisaamaan Ruotsiin ja sitten Norjaan. :) Kansainvälistä menoa.. Onneksi kissoilla on jo passiasiat kunnossa. :D


Dio tuomarin pöydällä Jyväskylässä. :)

Ja jos vielä yksi huippu uutinen tähän loppuun, niin kasvattimme
IP FI* Hiesun Ocean Poem - Sohvi on Suomen paras bengalikastraatti 2015!
<3 <3 <3
Vielä kerran onnittelut omistajille! <3
 

Uutta vuotta!

Joulu meni ja vuosi vaihtui, pian ollaan jo helmikuussa! :O
Kotisivujen päivitys tahtoo jäädä, kun FB:hen on helppo ja nopea lisäillä kuulumisia ja kuvia.
Alla kuvassa osa Hiesulan kisuista syömässä. <3 Kuinka monta näet? ;) Kisuja ruokitaan kyllä useammasta astiasta mutta näin saadaan yhteen kuvaan useampi kisu. :)

Tammikuussa pääsimme vuoden ekoihin näyttelyihin Seinäjoelle, missä oli ensimmäistä kertaa käytössä myös uusi kategoriajako. :) Siellä meiltä valmistui kaksi kisua: Shadow premieriksi ja Sky championiksi. <3 Hieno reissu siis kaikin puolin. Lisäksi Dio sai kaksi avoimen luokan sertiä. Mukana oli myös kaksi pikkucoonia, Chili ja Eevi. <3 Molemmat tyttöset saivat hienot arvostelut! Tästä on hyvä jatkaa.

 Niin on yksi jakso taas kissalassa päättynyt, kun Mimosa steriloitiin eilen Raahessa.
Tervehdyttyään Mimosa pääsee tyttärensä Taurielin kanssa helmikuussa uuteen kotiin. <3
Pennut kasvavat ja meno sen kun yltyy, kuten myös ruokahalu! :D Ruokaa saa olla jatkuvasti ostamassa lisää ja lisää..
Helmikuun loppuun mennessä pitäisi kissalan elämän rauhoittua taas hetkeksi. ;) :D

 

Joulua odotellessa..

Tai oikeastaan meille tuli Joulu etuajassa, kun Mimosa synnytti Halloweeninä neljä suloista bengalituhisijaa. <3
Ja jatkoa seuraa kahden viikon sisällä, kun Veeran pitäisi myös synnyttää pentuja. <3 Nämät ovatkin sitten rakkaan ja ansioituneen bengaliuros Shadowin viimeiseksi jäävät pennut, kun kolli pääsi 10.11.2015 kastraattikerhoon. :)
Tarkoitus on kuitenkin, että Shadow jatkaa näyttelyuraa, jos se vielä tuntuu pojasta kivalta. :) Ja meidät voikin nähdä marraskuun viimeisenä viikonloppuna Turussa kissanäyttelyissä!


Upea nelikko! <3

Syksy 2015

Touhua, tohinaa, kärsiä, tassuja, neniä ja kieliä on kissalan syksy täynnä. <3 Dio on ystävystynyt possumme Pikku-Ukon kanssa ja päikkärit otetaankin yleensä yhdessä. :D Dio on kuitenkin osoittanut kovasti kiinnostusta tyttökissoihin niin poika saakin totutella tulevan kollin elämää yhdessä hyvän opettajan, Shadowin kanssa omassa huoneessa. ;)
Syksyn edetessä, talven tullessa Shadow pääsee viimein kastraattikerhoon. <3

Syksylle odotamme Mimosan viimeistä pentuetta. <3 Toivotaan kaikki peukut pystyssä, että kaikki menee hyvin!
Satorian pennuista osa on muuttanut jo uusiin koteihin ja kaksi tyttöstä temmeltää vielä vähän aikaa meidän ilona. :)

Viikonloppuna 26.-27.9.2015 olimme Lapualla Pohkiksen juhlanäyttelyissä. Viikonloppu oli tulosten osalta uskomaton!
Shadow kävi keräämässä kunniamaininnat molemmilta päiviltä. Sijoituskodista Maija kisasi lauantaina saaden hienosti EX1. Lauantaina Dio nominoitiin ja samoin kaksi kasvattiani Zorro ja Sohvi. Sunnuntaina sitten taas Dio ja Sky
nominoitiin sekä kasvateistani Zorro uudelleen. Kaikki saivat kaipaamansa sertit ja sunnuntaina lisäksi Sohvi valmistui premieriksi! :D Paljon onnea kaikille kasvattieni omistajille viikonlopun saavutuksista! <3

Kesä 2015

Tämä kesä on mennyt taas pitkälti eläinten kanssa touhutessa ja kotisivujen päivitys on ollut minimaalista,
lähinnä vain pentujen kuvia on tullut lisäiltyä sivuille. :) Katsotaan tuoko syksy ja talvi siihen muutosta. :D Facebookin puolella kaverit ovat joutuneet kyllästymiseen asti katsomaan kissanpentujen ja aikuisten kissojen kuvia.. ;)


BS -pennut 9 viikkoa.


Hiesun Black Sabbath 9 viikkoa.

Reilu kuukausi aikaa POH-KIS yhdistyksen kissanäyttelyihin! :D Mukana taas kivasti bengaleita.. <3
Kannattaa siis suunnata syyskuun viimeisenä viikonloppuna Lapualle.

ISROK 11.7.2015


FI* Hiesun Ocean Poem - Sohvi BEST IN SHOW
<3 Kuva Tessa.

Pentuja, näyttelyt ja täpliä..! <3

Kesäkuun loppu ja heinäkuun alku on ollut aika kiireistä aikaa kissarintamalla. :D <3
Satoria synnytti 21.6 kuusi valloittavaa kuviotonta pentua. Huoh, sydän sulaa. <3
Blogin puolelle kirjoittelinkin enemmän tapahtumasta.
Pentukyselyt tervetulleita.. ;)


Kuvassa pennut päiväunilla, ikää lähes 2 viikkoa.


Kuvassa Sky ja Hottis POROKin näyttelyissä. <3

4.-5.7.2015 viikonloppuna oli Kempeleessä Pohjoisen Rotukissayhdistyksen kissanäyttelyt ja siellä vietettiin
mahtava viikonloppu kissaystävien kesken. <3 Kiitos vielä kaikille mukana olleille! :) Kirjoittelen myöhemmin
blogin puolelle lisää näyttelyistä ja tunnelmista. Kuvia näyttelyistä löytyy:
TÄÄLTÄ!

 
LaBaie Du Bengal Dio Dell' Amore - Dio <3

Pitkän odotuksen jälkeen 27.6.2015 meille saapui Belgiasta täplikäs bengalipentu Dio. <3
Upean ulkonäön ja ihanan luonteen omaava poika! Olemme rakastuneita! <3
Thank you so much Jessica! <3


Kuvia ja odotusta..

Tessan kuvat saapuivat vihdoin pitkältä tuntuvan ajan jälkeen.. :D (odottavan aika kun on aina hyvin pitkä) Pirokin näyttelyissä kävimme siis kuvauttamassa pienen täplätyttösen. Kuvia löytyy sekä blogin puolelta, että kuvat-sivustolta. Porokin näyttelyiden tiimellyksessä on tarkoitus otattaa Tessalla lisää upeita kisukuvia. :D

 Satorian LA on ensi viikolla.. <3 Jännityksellä odottelemme siis perheenlisäystä coonivauvojen muodossa. Pidetään siis peukut pystyssä, että kaikki menisi hyvin! Wanda ei sitten tiinehtynyt (tälläkään kertaa), tyttö, kun omaa aivan omat erikoiset asennot astumisissa, niin kukas ekakertalaiskolli siinä onnistuisi..!? :D

Kesäkuun puolen välin jälkeen on sitten muutakin jännää odotettavissa mutta siitä myöhemmin lisää.. ;) <3

Kotosalla ja vähän reissussakin..

Viime viikonloppuna käväsimme päivän reissun Tampereella PIROKin näyttelyissä. :) Mukana matkassa oli vanha konkari Shadow ja nuori tulokas Sky. Shadow sai odotetusti kunniamaininnan ja käyttäytyi kuin herrasmies konsanaan. <3 Sky jännitti kovasti esiintymistä mutta osasi kuitenkin käyttäytyä oikein hienosti, saaden kovassa kilpailussa tulokseksi EX4. Kisaamassa oli myös kasvattimme Ossi, joka jäi tällä kertaa kakkoseksi myöskin kovassa kisassa toista komeaa kastraattikollia vastaan.

Shadow <3 Sky <3

Kotosalla vietettiin synttäreitä 11.5. kun kissalamme ensimmäinen MaineCoon Selma täytti huikeat 8 vuotta! <3

Selma <3

Sitten vähän tulevia pentu-uutisia.. <3

Satoria <3 Wanda <3


Näissä yläkuvissa poseeraavat Hiesun kissalan seuraavat tulevat emot. Vasemmalla sininen unelma
Cherry's Maine Satoria ja oikealla Christoma's Quanda. Onnelliset perhetapahtumat keskittyvät kesäkuun
puolen välin tienoille. Molempiin pentueisiin odotetaan kuviottomia pentuja valkoisella.
 Ja alakuvassa onnellinen tuleva isukki, Avericoon Lorena Delux <3

 Töppönen <3

Rauhoittumisia

Hiesun kissalan elämä on taas hetkeksi rauhoittumassa. Sijoituskodeissa olleet pennut ovat muuttaneet uusiin koteihin ja sijoituskotien kissat muuttaneet omistajia. Niin on yksi ajanjakso ohi ja ihania muistoja sydän tulvillaan. <3 Pentuja tullaan näkemään kesän aikana näyttelyissä! Varsinkin POROK:in heinäkuun näyttelyihin on luvassa bengalimaista menoa ja onneksi myös kasvatticooneja on tulossa. :)


Pamela ja Bobby


Piña, Chorizo, Perla, Bonita ja Churro

Pennuntuoksuista elämää

Mimosan ja Väinön pennut ovat muuttaneet uusiin koteihin ja kaikilla on alkanut elämä vauhdikkaasti. ;)
Meille kotiin muutti yksi Rihanna -pentueen tytöistä, Sky joka on oikein tomera pikku-emäntä. :D Sky totuttelee kissalan arkeen yhdessä Hottis-sfinxin kanssa. Toisena päivänä oltiin jo yhdessä ruokakupilla ja muu aika painitaan, niin, että ihmisille meinaa tulla hätä.. :D
 

Emonsa huomassa kasvamassa olevat Espanja -pennut ovatkin sitten tämän vuoden viimeiset bengalilapsoset.. ;) Vapaana vielä yksi tyttö tai sitten vaihtoehtoisesti yksi poika. Ensi vuodelle on muhimassa jo uudet suunnitelmat. <3

MaineCoon pennut kasvavat myöskin sijoituskodin hellässä hoivassa.. Nähtäväksi jää tuleeko vielä tälle vuodelle cooni pentue vai ei. Riffi pääsee kuitenkin maaliskuun alussa kasvatustesteihin. :)Vuosi 2015

Vuosi on jatkunut pentukiireillä. <3
Hiesun kissanpentuja kasvaa nyt kolmessa turvallisessa ja rakastavassa sijoituskodissa. <3 Suuri kiitos siis TEILLE rakkaat sijoituskodin ihmiset! Ilman teitä Päivi ja Marko, Sanna ja Mika, Virpi ja Ismo, ei kasvatuskaan olisi mahdollista.Yläkuvassa siis tuoreimmat pentutulokkaat, Tiuhtin ja Väinön pennunpalleroiset. <3
Alakuvissa paljastuukin sitten Hiesun kissalan uusin tulokas.. :D
Cocopah Da Shin, rodultaan sfinx. <3 Lempinimeksi muodostumassa Hottentotti (Hottis). <3

4

OI joulukuu!

Pian on enää viikko jouluaattoon.. :) Mimosan pennut kasvavat hienosti ja piakkoin alkavat tehdä tutkimusmatkoja pesän ulkopuolelle... Pennut muuttavat emonsa kanssa takaisin sijoituskotiin Alavieskaan Joulun jälkeen. Siihen asti saan hypistellä ja ihastella pienoisia ja nauttia suloisen Mimosan läsnäolosta. Pentueen nimiteemaksi tuli Rihanna ja tarkemmin sanottuna Diamonds -kappale. <3 Pentujen nimet lisätty pentusivuille. Näillä näkymin kaksi pentua on jäämässä kissalan omaan omistukseen ja kaksi pentua etsii rakastavaa kotia.

Sisarukset <3

Lisää pentu-uutisia on luvassa tammikuussa 2015, kun toiseen sijoituskotiin Sannalle Tyrnävälle on tulossa MaineCoon pentuja Reetalle. <3 Reettaa kävi heilastelemassa komea Rokki-kolli, joka on BigDaddy'sin kasvatti. :) Lisäksi on vielä olemassa pieni toivonkipinä, että Tiuhti (Kattiklaanin Nefertiti) olisi myös tiineenä.. mutta tästä lisää myöhemmin.

Reetta (Hiesun Glorious Greta) Kiitos Sannalle kuvasta!

Vihdoinkin pentuja! <3

Mimosa synnytti hieman etuajassa 24.11.2014 neljä suloista ruskeatäplikästä pentua! <3 Synnytys sujui luonnollisesti (edellinen oli sektiolla) ja nopeasti. Ensimmäinen pentu näki päivänvalon puoli kymmeneltä aamulla ja viimeinen puolen päivän aikaan. Mimosa oli aluksi hieman hämillään mitä kissaemon pitikään tehdä mutta nyt on sitten sitäkin huolehtivampi.. Pentujen punnitseminen ja kuvaaminen on aika haastavaa, kun Mimosa kantaa pentuja heti takaisin pesään. :)

Muiden naaraiden tiineysuutisia odottelemme edelleen.. Toivotaan, toivotaan! <3
Coonipoikamme Riffi kävi perustesteissä (fiv, felv, HCM-dna ja SMA) ja kaikkiin tuli negatiiviset vastaukset! 2015 vuoden alussa olisi tarkoitus poika käyttää sitten ultrissa ja lonkkakuvissa. :)

Marraskuussa..

Kissalassa eletään odotuksen aikaa. Kattiklaanin Mimosa on viimeisillään ja ensiviikolla on LA. Tyttö tuli sijoituskodista meille synnyttämään, kun otimme talvilomaa ihan tätä asiaa varten. <3 Toivottavasti kaikki menee hyvin!

MaineCoon Riffi (Lionstyle Smoke on the Water) kävi peruskasvatustesteissä ja tuloksia odotellaan. :) Sen jälkeen nuori kollinalku pääsee mahdollisesti heilastelemaan meidän Itävallan kaunottaren, Wandan kanssa. <3

Vielä odotellaan lisäksi tietoa Bengali Tiuhtin ja MaineCoon Reetan mahdollisesta tiineydestä.
Pidetään peukkuja, että astutukset olisivat onnistuneet! Satoria jäi tyhjäksi ja seuraava astutusajankohta on mietinnässä.

Tilasin Finticatin kautta kaksi (punainen ja beige) kissojen näyttelysturdia ja sain ne pari päivää sitten. Avasin toisen heti koekäyttöön. Vaikuttaa oikein kivalta ja isolta häkiltä näyttelyihin, cooneillekin! :)
Nyt pitäisi vielä malttaa odotella ensi vuoden näyttelyjä!

Syksyn kuulumisia.

Kissalassa on tehty kesän ja syksyn mittaan kasvatus-ja tartuntatautitestejä. Kaikenlaisia pöpöjä voi tarttua kissoihin mm. näyttelyiden välityksellä. Hiesun kissalan kissat on testattu mm. sienen, mycoplasman, herpeksen ja kalicin varalta negatiivisiksi. Kissala on myös giardia vapaa. :)
Perinnöllisiä sairauksia on testattu myös urakalla mm. HCM- ja PKD- ultrat sekä lonkkakuvia.

Joten hyvillä mielin voimme siis jäädä odottelemaan pentuja alkutalveksi 2014 niin bengali -kuin mainecoon kissoillekin. <3 Lisätietoja tulee myöhemmin, kun tiedetään onko astutukset tuottaneet tulosta.


Heinäkuun hellettä! :)

Kisut ovat vallanneet terassin! <3
Heinäkuussa terassilla on ollut välillä jopa niin kuuma, että kissat ovat kuitenkin viihtyneet mieluumin sisätiloissa. :D Kesä kuluu kissoilla kivasti kotosalla, heinäkuussa tiedossa parit kasvatustestit ja katsotaan jos syksymmällä olisi pentusuunnitelmia ja näyttelysuunnitelmia tiedossa. :)


CH FI* Cavall's Kasper - Laakeri


IC FI* Maikkilan Minnesota - Minnesota


Ja kisujen temmellyksen tulos.. ;)

Toukokuuta!

Mimosan vauvat ovat kasvaneet hurjasti ja ovatkin jo aika tyypillisiä bengaliriiviöitä parhaassa iässä. <3
Eipä ole enää pitkä aika, kun pennut muuttavat uusiin koteihin. <3 Alla kuvia pentujen touhuista, kun huiskat saavat kyytiä. :D


Ocean Legend


Ocean Poem


Ocean Story

Hiesula on karannut jo kesälaitumille ja kissat loikoilevat päivät terassilla nautiskellen, varsinkin
 lämpiminä ja aurinkoisina päivinä. Välillä kisut pääsevät myös valjastelemaan laajemmalle piha-alueelle.
Lämpöistä kesän aikaa kaikille Hiesun kissalan kasvateille ja tuttaville! :)


Tiibetinmastiffi Muffe vartioimassa Töppösen liikkeitä. :)

Maaliskuun tapahtumia

Tässä onkin taas niin paljon kaikenlaista ettei tahdo perässä pysyä. Veeran pennut muuttivat uusiin koteihin ja Hiesula hiljeni pennuista.. Hetkeksi. Oulusta nimittäin saapui suloinen Riffi-poika perheemme uusimmaksi jäseneksi. <3

FI* Lionstyle Smoke on theWater

Maaliskuun puolessa välissä oli lähinäyttelyt Kokkolassa. Kiitos POH-KISselle näyttelyistä! Oli oikein ihanaa nähdä useita kasvatin omistajia kissojen kanssa kisaamassa, että katsojina! <3 Lauantaina oli mukana kaksi kasvattia pentuluokassa Rölli ja Lenni, molemmat pojat saivat hienot arvostelut! Kassu ja Zorro kasvatit kisasivat ensimmäistä kertaa kastraattiluokissa saaden molempina päivinä sertinsä! <3 Kattiklaanin Nefertiti - Tiuhti sai molempina päivinä sertit ja käyttäytyi todella hienosti, vaikka omat ihmiset eivät olleetkaan paikalla. Avericoon Lorena Delux - Töppönen hävisi sertikisan lauantaina hienolle kollille mutta sunnuntaina sai sertinsä ja oli yllätykseksi vielä yleisön SUOSIKKIKISSA! <3

FI* Avericoon Lorena Delux - Töppönen Kuva: (c) Hannu Palomäki

Sijoituskodissa asustava Kattiklaanin Mimosa synnytti hieman etuajassa (19.3) kaksi pentua, ikävä kyllä toinen menehtyi. Elävä ruskeatäplikäs kävi mutkan Kajaanissa Timantti-mummon hellässä huomassa, kun oma emä ei vielä ymmärtänyt äitiyden ihanuutta. Mutta kuinkas ollakaan Mimosan synnytys käynnistyi uudelleen 21.3 ja hätäsektiolla syntyi vielä kolme pentua, joista yksi kuoli. Nyt kaikki pennut ovat yhdessä ja Mimosa-mamma on alkanut hoitaa pentuja. <3

Mimosa ja pennut <3

Ensi viikon maanantai onkin ikimuistoinen päivä. Hiesun kissalan ensimmäiset siitoskollit pääsevät kastraattikerhoon! <3 Olen niin onnellinen, että pystymme nyt leikkauttamaan kaikki pojat kerralla ja sitten loppuvat tyttöjen perään huutelut. :)

MuisteloitaShadow valmistui viimeiseen titteliin (supreme championiksi) syskuussa 2013 Seinäjoella. Palkinnoksi bengalinkissat ry lahjoitti hienon diplomin ja pokaalin. <3 Kävimme Shadowin kanssa yhteensä 10 viikonloppua näyttelyissä vuonna 2013 Suomessa ja Ruotsissa. Poika oli kolme kertaa tuomarin paras sekä valmistui kahteen titteliin (GIC ja SC). Ja näillä tuloksilla SC FI* Hiesun Shadow of Dragon on

Vuoden 2013 PARAS AIKUINEN BENGALI SUOMESSA! <3

Nyt Shadow opettelee eläkeläisenä ja isukkina olemiseen. <3 Toki satunnaisesti poikaa voi nähdä vielä näyttelykentillä, kuten huhtikuussa 2014 TICA -näyttelyissä Hankasalmella. :)

Tammikuu 2014

Loppuvuosi mennä vilahti ettei perässä ehtinyt pysyä ja nyt olemme jo uuden vuoden puolella pitkästi. :)

Calypson pennut ovat muuttaneet uusiin koteihin mutta onneksi meitä vielä ilahduttavat Veeran suloiset bengaliveljekset. <3 Uuden vuoden ensimmäisenä viikonloppuna muutimme pennut yläkerrasta alakertaan, että tottuvat koko talon elämään. Shadow isukki kävi riiuureissulla ja toivottavasti luvassa on lisää bengalilapsosia toiseen kissalaan. <3

 Veeran lapsoset. <3

Näyttelysuunnitelmia alamme parhaillaan pohtia kuumeisesti. Meidän ensimmäiset näyttelyt ovat helmikuussa Jyväskylässä, seuraavat maaliskuussa Kokkolassa ja sen jälkeen vasta mietinnässä. :)
Myös pentusuunnitelmat ovat vielä avoinna ja kissoille tehdäänkin lisää kasvatustestejä alkuvuoden puolella.

Hyvää uutta vuotta 2014 kaikille kisuihmisille! <3

Leopardettes Qui Vivra Vera - Veera <3

Lokakuun menoja..

Kissalassa on lokakuun aikana puhaltanut uudet tuulet.. Tai no ei nyt ihan mutta vähän muutoksia on tullut. :) Misun ja Calypson pennut kasvavat kivasti ja nyt vihdoin näyttää siltä, että myös bengalirintamalle on tulossa pentuja mahdollisesti marraskuun aikana! <3

Ilmatar muutti sterilisaation jälkeen uuteen kotiin. <3 Samoin leikattu Kaapo-poika on koeajalla uudessa kodissa. Bengali Estelle etsii vielä uutta eläkekotia perheestä jossa ei olisi niin paljon kissoja.

S* Panorama's Estelle

Loka- ja marraskuu on mennyt näyttelytauolla mutta joulukuussa on tarkoitus lähteä Kuopion näytelmiin kotoa, Töppösen, Shadowin ja sijoituskodeista Roosan ja Reettan kanssa. :) Saattaapa olla, että pari kasvattiakin sinne eksyy, toivotaan ainakin! Muuten talviaika sitten pidetään taas taukoa ja mahdollisesti keväällä taas aloittelemme POH-KISsen näyttelyillä.

Syksy ja alkutalvi on syntymäpäivien kulta-aikaa. :) Lokakuun 26. päivä sen aloittivat kasvateista Greta ja Goliath täyttäessään kokonaisen vuoden! <3

Onnittelut 1-vuotiaille! <3

Hiesun kissalan ensimmäinen SUPREME CHAMPION:
Shadow of Dragon

POH-KIS:sen syysnäyttelyt Seinäjoella ovat onnellisesti takana ja kotiin oli tuomisina uuden karhea titteli Shadowlle! <3 Poika sai sunnuntaina (29.9.2013) viimeisen sertinsä viimeisessä luokassa ja valmistui Supreme championiksi ensimmäisenä Hiesun kasvattina ja meidän kissana yleensäkään! <3

Lisää kuvia ja tuloksia tulossa blogin puolelle, kunhan ehdin kirjoittelemaan. :)

Elokuuta!

Kissalassa nautiskellaan elokuun lämmöstä ja vietellään viimeisiä lomapäiviä. Kohta arjen aherrus kutsuu ja se vaikuttaa osaltaan kissoihinkin. Kisuterassi on avoinna vain silloin, kun ihmiset ovat kotosalla, valvontaa täytyy edelleen suorittaa vaikka terassi onkin "kissanpitävä".

Alakuvissa Shadow ja Töppönen nautiskelemassa (ja haistelemassa tyttöjen tuoksuja) terassilla. :)

Shadow <3

Töppönen nuuskii.. :D

Elokuussa on tyttöset mourunneet kilpaa, kukin vuorollaan ja limittäin ja päällekkäin ja sikinsokin, joten maukuminen on ollut aika yhtäjaksoista.. ;) Harmi vain, että ihmiset "säännöstelevät" luonnon kulkua ja tekevät valintoja. :) Pentuja on nyt kuitenkin tulossa elokuun lopussa sekä syyskuun lopussa coonineitosille, lisätietoa pennut- osiosta. Bengalirintamalla edelleen hiljaista! :O

Syksylle on tulossa myös näyttelyjä, joissa päätähti on Shadow mutta toki myös cooneja on edustettuna useampikin mm.POHKIKSEN näyttelyissä syyskuun lopussa. Nähdään näyttelyissä! :D
 

Uskomaton näyttelyviikonloppu Kempeleessä 6.-7.7.2013! <3

FI* Hiesun Mistyheart - Zorro

POROK:in kotinäyttelyt olivat viime viikonloppuna Kempelehallissa ja mukana oli kissoja niin kotoa, sijoituskodeista että kasvatteja omistajineen. Tuhannet kiitokset kaikille Hiesun kissojen omistajille mukanaolosta! <3

Pitkästä aikaa näyttelyihin osallistui myös cooniuros Minnesota joka lähti mukaan lähinnä pentujensa takia. Minnesota sai siis siitosluokan, koska neljä lasta oli mukana kisaamassa. Minnesota olikin sitten lauantaina II - kategorian paras siitosuros! <3 Uskomatonta oli myös se, että Minnesota päihitti kaksi vastustajaansa sertikisassa ja oli vieläpä tuomarin paras, päästen paneeliin asti! Ehkäpä poikaa tullaan näkemään vielä vastaisuudessakin näytelmissä. :)

Minnesodan poika Mistyheart - Zorro oli huikea näyttelymenestyjä! Molempina päivinä poika nappasi värinparhaan sekä tuomarinparhaan ollen myös paneelissa. Lauantaina paneelissa tuli kaksi ääntäkin! Ensimmäistä kertaa näytelmissä lauantaina mukana oli Braveheart, joka sai hienosti EX1 ja Eemil joka sai ensimmäisen sertinsä kastraattiluokassa. Sijoituksessa oleva Roseheart - Roosa sai molempina päivinä hienot arvostelut ja tulokseksi EX1. Sijoituksessa oleva Castor-poika nappasi lauantaina myös sertinsä ja lähtee seuraavaksi kisaamaan ulkomaille. :) Kaikkinensa nuoret kasvatit käyttäytyivät hienosti näyttelyissä, mikä ilahduttaa kovasti kasvattajan mieltä!

 Uusin coonipoikamme Töppönen sai lauantaina EX1 ja sunnuntaina tuomari ihastui poikaan oikein kunnolla, joten Töppönen oli värinparas sekä tuomarin paras, päästen paneeliin ja sai siellä vielä yhden äänenkin! <3 Töppösestä tullaan varmasti vielä kuulemaan.. ja näkemään. :D

Bengalipuolta edustamassa oli tietenkin Shadow, joka sai molemmilta päiviltä sertit ollen myös tuomarin paras! Sunnuntaina paneelissa tuli yksi äänikin pojalle! Lauantaina mukana oli myös Shadowin tytär Nemesis, saaden hienosti EX1 sekä sunnuntaina Nefertiti saaden myös hienosti EX1. Molemmat neitokaiset kisasivat myös TP- valinnoissa. Bengaleita olikin kisaamassa kolmessa sukupolvessa, kun myös Shadown isä Liekki oli mukana molempina päivinä! <3

Lauantain paneelista on nämät upeat Tessan ottamat kuvat Zorrosta ja Shadowsta. Lisäksi kävimme kuvauttamassa Minnesodan, Shadowin, Töppösen ja Nefertitin Tessalla joten upeita kuvia luvassa lisää n. kuukauden kuluessa. :)

Lisää kuvia POROK:in näyttelyistä: http://hiesu.kuvat.fi/

GIC FI* Hiesun Shadow of Dragon - Shadow

Keskikesä! <3

Koskaan ei saisi sanoa "ei koskaan" ;)

Eli Kissalamme kissakiintiöhän on ollut varmaan jo vuoden päivät täynnä ja jotenkin kummassa on
aina yksi uusi kissa löytänyt tiensä sydämiimme. Tällä kertaa kylläkin löysin (taas) ihanan sijoituskodin kisulle juuri sopivasti ennen kuin pentu oli luovutusiässä. Ja tässähän siis puhutaan Shadowin ja Marilyinin ihanasta pienestä prinsessasta, Nefertitistä. <3 Tyttö asustaa sijoituskodissa Kalajoella Virpillä ja Ismolla.
Kiitos Kattiklaanin kissalalle suloisesta tytöstä!

FI* Kattiklaanin Nefertiti BEN n 22 32

Shadow kävi viime viikonloppuna (15.-16.6.13) Ruotsin Skellefteåssa kissanäyttelyissä ja sai upeasti molemmilta päiviltä sertit vaikka kovin hyvässä lihassa poika ei olekaan. Onneksi tällä hetkellä kuitenkin ruoka tuntuu uppoavan hyvin ja siihen on paljon auttanut pikku-Töppönen joka näyttää Shadowille miten kissan kuuluu syödä (kasvavassa iässä kun itse on). ;D

GIC FI* Hiesun Shadow of Dragon BEN n 24 32

Shadow esiintyy seuraavan kerran Kempeleen POROKin kissanäyttelyissä 6.-7.7. molempina päivinä ja tyttärensä Nefertiti 7.7. sunnuntaina. :) Mukana myös pari coonia.. ;)

Lisää näyttelysuunnitelmia löytyy näyttelyt-osiosta. Ja pentusuunnitelmiakin on luvassa syksylle 2013 sekä mainecooneille että bengaleille. <3

OI ihana toukokuu! :)

Hiesun kissala on karannut kesälaitumille toden teolla.. :D Kissat nauttivat terassilla ulkoilusta joka päivä aamusta iltaan saakka. Varsinkin Ilmatar ja Wanda ovat ulkona alusta saakka. Myös bengali Veera on saanut rohkeutta ja seurailee jo uteliaana terassilla.

Uusia pentusuunnitelmia on jo mietinnässä cooneille mutta ajankohta lienee vasta
vähän myöhemmin syksyllä. <3


Calypso tiirailemassa. :)


Ilmatar nauttii kesästä täysin rinnoin! <3


Töppönen kasvaa ja kehittyy ja ottaa pian Shadowin kiinni.. ;)


Kuvassa Sissi - Hiesun Irmeli uudessa kodissaan. <3
Kiitokset kuvasta Sallamaari!

 

Näyttelyt 11.5. 2013 ja uusi kisu 19.4.2013!

Osallistuimme neljän kissan voimin perinteisiin POH-KIS:sen näyttelyihin Vaasassa lauantaina ja mukana oli kotoa Shadow ja Veera sekä sijoituskodeista Roosa ja Mimosa sekä sunnuntaina sijoituskodista Reetta. Kaikille kisuille tuli hienosti menestystä mutta upein suoritus oli Kattiklaanin Mimosalla joka oli värin paras sekä myös tuomarin paras ja pääsi piipahtamaan myös paneelissa ensimmäisissä näyttelyissään. :D

SUURET kiitokset kaikille sijoituskodeille mukanaolosta ja kisujen näyttelyttämisestä! <3
ISOT kiitokset myös äidilleni kisujen valokuvaamisesta näyttelyissä! <3

Mimosa <3

Pian on kulunut kuukausi siitä, kun kissalaamme saapui uusi ihana vauvacooni Avericoon kissalasta!
Poika on valloittanut sydämet hurjalla kehräämisellään ja valloittavalla luonteellaan. <3
Poika sai lempinimen "Töppönen" suurien tassujensa ansiosta. :D Töppönen asustaa yhdessä bengaliuroksemme Shadowin kanssa ja pojat ovatkin ystävystyneet hienosti ja iltavilleiltä ei voi välttyä.

Suuret kiitokset Tatyanalle luottamuksesta! <3

Töppönen <3
 

Kevät!

On ollut taas tapahtumarikas lopputalvi ja kevät. :) On ollut pentuja ja pian on viimeinenkin
muuttanut uuteen huolehtivaan kotiin. On ollut näyttelyjä kotimaassa kuin ulkomaillakin. Ja oma ihana kasvattimme bengali Shadow valmistui Uumajassa 13.4.2013 Grand International Championiksi joka on varmasti yksi tämän vuoden kohokohdista! <3

GIC FI* Hiesun Shadow of Dragon

Ja mitä kaikkea ehtiikään vielä tapahtua tämän vuoden puolella.. ;) Ainakin näyttelyissä käydään ahkerasti ja mahdollisesti loppuvuoden puolella on luvassa lisää pentujakin. <3
 

Iloista ystävänpäivää!

Vuosi 2013

Tammikuu kohta elettynä uutta vuotta.. Kuulumisia olen viime aikoina kirjoitellut enemmän blogin puolelle, siellä myös kuvia pennuista ja linkki hiesun -kuvat sivulle. :)

Eilen Ilmattaren ja Wandan pennut kävivät eläinlääkärillä, kahdeksalle pennulle laitettiin rokotus ja kahdelle vanhimmalle myös sirut sekä eläinlääkäri tarkisti pennut luovutusta varten. Kaikki pennut voivat hyvin sekä Greta että Goliath ovat valmiita muuttamaan uusiin koteihin sydänten murskaajiksi. <3 Wandan pentujen luovutusaikaan on vielä reilu kuukausi aikaa.

Ellenin viimeiset pennut täyttävät viisi viikkoa ja kasvavat kohisten. :) Ovat kivasti alkaneet tutkia maailmaa makuuhuoneen seinien sisäpuolella ja osaavatpas jo kaikki kiivetä sänkyynkin unille.

Tälle vuodelle en ole vielä ehtinyt laatia tarkempaa näyttelysuunnitelmaa mutta helmikuussa olisi tarkoitus ajelle Jyväskylään ja maaliskuussa mahdollisesti Turkuun. :)


Ellen lähettää terveisiä!

Joulu tulla jollottaa. :)

Seuraavat kuvat antavat ymmärtää kissalaan tulevan joulun rauhallisissa merkeissä.. :) Mutta älkää antako kuvien hämätä.. Pennut ovat juuri hyvin ansaitulla ruokalevolla ja siitä, kun heräilevät niin meno alkaakin olla jo ihan toista luokkaa.. :D

Yläkuvassa ovat Wandan pienokaiset n. kolmen viikon iässä. Pennut ovat alkaneet tutkia suurta maailmaa mielenkiinnolla ja pientä leikinpoikastakin jo osataan sisarusten kanssa ja tietenkin painia. :)

Ilman lapsukaiset kasvavat upeasti ja seitsemän viikkoinen poika onkin jo yli kilon möllykkä. :D Tyttökin tulee hienosti perässä. Sisarukset alkavat pian olla parhaimmassa leikki-iässä. Kiipeilypuuhunkin osataan jo kiivetä kovaa vauhtia ja tulla jopa nätisti sieltä alaskin. :)

Alakuvassa Ilmatar hoivaa yhtä Wandan pennuista. <3 Ensimmäistä kertaa kokeilimme kunnolla kissojen yhteishuoltajuutta ja kaikki on mennyt nyt hyvin. Molemmat emät hyväksyvät toistensa pennut ja hoitavat myös niitä tarpeen tullen. :)

Vihdoinkin pentuja! <3

Hiesun kissala on syksyn tullen hiljentynyt odottelemaan pentuja. Ilmatar synnytti sitten 26.10. kaksi suloista pentua ja Wanda synnytti 21.11. kuusi pentua! <3 Kyllä nyt on taas tekemistä kolmeksi kuukaudeksi. :D


Ilmattaren neliviikkoiset pennut. <3


Wandan päivän ikäiset pennut <3

Näyttelymatka Ruotsiin 25.-26.8.2012!

Ensimmäinen ulkomaan näyttelymatka oli menestys! Kotoa lähti mukaan kaksi champion poikaa ja kotiin tuli takaisin kaksi International Champion poikaa! <3 Minnesota nappasi sunnuntaina vielä CAGCIB -sertin kilpailussa, niin johan siinä silmäkulmat kostuivat. :)

Shadow ja Maarit näyttelyssä Luleåssa. :)

Pojat käyttäytyivät hienosti molempina päivinä, toki sunnuntaina oli jo sitten pientä väsymystä ilmassa. Mutta molemmat saivat kiitosta kiltistä luonteestaan, Shadow enemmänkin. ;) Hotellissa pojat saivat sitten vähän rentoutuakin mutta ikävä kyllä eivät nauttineet toistensa seurasta.

IC FI* Maikkilan Minnesota

Näyttelyissä oli PALJON bengaleja! Oli mahtavaa katseltavaa, kun tuomarille tuotiin toistaan upeampia kissoja ja olipas siellä kauniin Veeramme kasvattajakin kissoineen edustettuna. <3 Näyttelyissä oli myös paljon suomalaisia, mikä oli oikein mukavaa, niin tiesi, että apua voi kysyä jos ei kaikkea itse hoksaa. :) Mutta kivasti sai englannin kieli harjoitusta ja ihan vähän ruotsikin. :D

IC FI* Hiesun Shadow of Dragon

Hiesun kissalan ensimmäiset bengalipennut täyttävät
14.7. 2012 YHDEN vuoden! <3

Rakkaat onnittelut Ghost, Tail, Fire, Heart, Eye, Tear ja Shadow! <3

Hiesun D-pennut <3

Kesäkuulumisia

Kesä on aina niin kiireistä aikaa, että kotisivujen päivitys jää unholaan. Nyt sattui sopiva sadepäivä niin voi jotain pientä Hiesulan kuulumista kertoilla tännekin. :)

FI* Hiesun Shadow of Dragon

Kesäkuussa kissojamme kävi KES-KIKSEN Hankasalmen näyttelyissä ja sieltä tuli Ilmattarelle ja Wandalle sertejäkin tuliaisina sekä Wanda valmistui championiksi! Ikävä kyllä Ruotsin näyttelyreissu kariutui kissan sairastumiseen mutta siitäkin on nyt selvitty. :) Lisäksi pääsimme kokeilemaan ensimmäisen kerran TICA näyttelyä Kokkolassa kahden kissan voimin. Näillä näkymin tulemme vierailemaan TICA -näyttelyissä uudelleenkin. Viime viikonloppuna oli sitten POROKIN kotinäyttelyt Kempeleessä ja sieltä tuliaisena tuli Champion -titteli upealle bengalipojallemme! <3 Muutkin kasvattimme pärjäsivät hienosti ja saivat mahtavia arvosteluja! Sunnuntaina Kempeleessä valmistui Premior -titteliin Hiesun Junia! Kirjoittelen jossain vaiheessa blogiin enemmän näyttelyistä. :)

S* Leopardette's Qui Vivra Vera <3

Samaisena viikonloppuna saimme kotiin uuden ihanan perheenjäsenen. Ruotsista Leopardette's kissalasta saapui kaunis ruskeamarmorityttö bengalijoukon jatkoksi. <3 Tyttö saa nyt rauhassa kotiutua ja tottua ihmisiin ja kissoihin ja syksymmällä Veera pääsee tutustumaan myös näyttelyn saloihin. :)

Visiitti Tampereella.. :)

Viikonloppuna 19.-20.5. 2012 kävimme Tampereella PIROK:in näyttelyissä Calypson ja Shadowin kanssa. Matkat menivät osaltani nukkuessa, koska sairastuin sopivasti flunssakuumeeseen mutta mukaan oli päästävä. :D Näyttelyt olivat isot, lauantaina yli 700 kissaa ja sunnuntainakin yli 500 kissaa. :) Mukana oli paljon upeita bengaleita! Ja mikä hienointa, siellä mukana oli kisaamassa myös Hiesun Tail of Dragon - Bongo! <3 Oli ihanaa nähdä kasvattia pitkästä aikaa! <3 Kiitos Annelle Bongon näyttelyttämisestä!

FI* Hiesun Tail of Dragon - Bongo ja omistaja Anne. <3

Lauantaina Calypso sai EX1 ja kisasi TP- valinnoissa, sijoittuen toiseksi, kun kisaamassa oli neljä kissaa. Shadow sai lauantaina ensimmäisen avoimen luokan sertinsä! <3 Poika kävi myös TP-valinnoissa. Samoin Bongo sai kastraattiluokassa ensimmäisen sertinsä. <3 Sunnuntaina Calypso sai myös EX1 ja kävi TP-valinnoissa. Shadow ja Bongo saivat myös sunnuntaina sertinsä! <3 Kyllä oli hieno näyttelyreissu eikä edes flunssa saanut tunnelmaa latistumaan, vaikka lauantaina pitikin mennä jo aikaisemmin hotelliin lepäämään kuumetta pois... ;D

Calypson ja Shadowin ruusukesaalis viikonlopulta. :)

Oi ihana toukokuu!

Olimme 5.-6.5. viikonloppuna Vaasassa POH-KIS:sin kissanäyttelyissä Shadowin ja Millin kanssa. Millillä on ollut yli kahden vuoden näyttelytauko pentujen vuoksi ja toki tyttö arasteli näyttelyissä käyntiä aika kovasti. Nyt kuitenkin ajateltiin lähteä kokeilemaan vielä Millinkin kanssa ja viikonloppu oli antoisa. Lauantaina Milli ei saanut sertiä mutta sunnuntaina valmistui championiksi! <3 Milli oli sunnuntaina muutenkin paljon rentoutuneempi näyttelyissä eikä jännittänyt enää niin kovasti. :) Nyt kuitenkin Milli jää ansaitulle eläkkeelle näyttelyistä (ainakin toistaiseksi).

Milli ja lauantain tuomari Bjarne Wikström

Shadow käyttäytyi näyttelyissä vanhan konkarin tavoin ja yllätti taas upeasti ollen lauantaina tuomarin paras nuori ja pääsi kisaamaan myös paneeliin! <3 Sunnuntaina tulos oli EX1. Shadow hävisi TP-valinassa upealle Sfinx -neitoselle joka oli molempina päivinä Best in Show, eli ei huonolle hävitty. ;D

Shadow odottamassa tuomarille pääsyä. :D

Huhtikuu humautti..

Kisurintamalla ollut taas kiirettä jos jonkinmoista.. :) Milloin ollaan hypätty eläinlääkärissä rokotuksilla, milloin viety pentuja uusiin koteihin, käyty ihastelemassa kasvatteja ja sitten on vielä näyttelyissäkin käyty. :D Nyt on tämän vuoden pennut siis uusissa kodeissa ja seuraavat pennut tulevat mahdollisesti tämän vuoden lopussa tai vasta ensi vuonna, suunnitelmia olisi toki kovasti.  Loppuvuosi keskitytään enemmän näyttelyihin ja kissojen terveystarkistuksiin. Niin ja noh.. voihan sieltä olla luvassa jotain yllättävääkin. ;)

Alakuvassa komeilee Selman ensimmäisestä pentueesta (2009) Hiesun Judas. <3<3<3
Kyllä oli pojalla NIIIIN isot tassut, että! :D Omistajat: Tuija ja Petri

Hiesun Judas <3

17.-18.3.2012 Turun näyttelyt

Olin TUROK:in järjestämissä näyttelyissä Turussa viikonloppuna ja niin oli ainutlaatuinen reissu että! <3
Lauantaina bengalipoika Shadow sai EX1 ja tuomari kehui poikaa. :) Sunnuntaina Shadow räjäytti potin saaden EX1 sekä TP:n! Eli Shadow oli sunnuntaina tuomarin paras nuori ja pääsi kisaamaan panelliin upeiden kissojen joukkoon! <3 Paneelissa ei sitten ollut enää onnea mutta hienosti poika käyttäytyi vaikka selvästi oli jo väsymisen merkkejä ilmassa. :) Olen niin onnellinen upeasta pojasta!

Shadow pääsi Turussa taas Tessan kuvattavaksi joten reilun kuukauden päästä odotettavissa pojasta myös laadukkaita uusia poseerauskuvia. <3

14.2.2012

13.1.2012
Paljon ONNEA 1 -vuotiaille
Mombasalle, Monrovialle, Moronille ja Mogadishulle!!! <3

29.12.2011 Kohti kissamaista uutta vuotta.. :D

Viime kuukausina olen kirjoitellut kissalan kuulumisia enemmän tuonne blogin puolelle mutta nyt jotain pientä tännekin kuvien kanssa. :) Vuosi 2011 tekee loppuaan, joulu vilahti ohi ja uusia pentue- ja näyttelysuunnitelmia on jo tekeillä ensi vuotta ajatellen. :) Vuoden 2012 ensimmäinen näyttely meillä on Jyväskylässä 18.2. jonne on tarkoitus mennä useamman nuorisoedustajan kanssa.

Tänä vuonna kissat taisivat olla erityisen kilttinä, sillä joulupukki toi kissoille keittiöön uuden kiipeilypuun sekä vielä yhden riipputasanteen jonne voi mennä nukkumaan rauhassa. :) Yläkuvassa kiipeilypuuta testaamassa Helmi, Kaapeli sekä Wanda. Alakuvassa Shadow pehmeällä tasolla tutustelemassa. Tietenkin jouluun kuului myös kissoille herkkuruoat sekä pienet uudet lelut. :D

Hiesun kissalassa on ollut tänä vuonna ennätysmäärä pentuja.. :D Ensi vuonna on hiljaisempaa penturintamalla ja ainakin olisi tarkoitus käydä enemmän näyttelyissä. Alakuvassa Ilmattaren suloiset pennut pienessä läjässä. <3

27.9.2011 Pentuja ja näyttelyitä. :)

Selman laskettuaika ylittyi monella päivällä mutta viimein 15.9.2011 syntyi kolme tyttöpentua maailmaan. Ikävä kyllä kaikki ei mennyt ihan putkeen, vaan seuraavana päivänä Selman masusta leikattiin vielä yksi kuollut pentu. Selma voi kuitenkin jo hyvin ja pennut kasvavat tasaiseen tahtiin. <3 Tyttösistä voisi olla potentiaalia ihan näyttelykissoiksi. :) Selmalle ei ole luvassa enempää pentuja joten hopeakilpparipentu on jäämässä sijoituskotiin. :)

Viikonloppuna oli POHKIKSEN näyttelyt Kokkolassa! Tuntui uskomattomalta, kun näyttelyaamuna riitti herätys kuuden aikaan eikä 1-2 aikaan yöllä, kuten yleensä, kun ajellaan pitemmälle.. :D Aikomuksena oli ottaa mukaan kolme kissaa mutta Ellen jäi kotiin kovien mourujen "vahingoittamana" eli ei kerta kaikkiaan ollut näyttelykunnossa.

Sijoituskodista mukana oli Vilma joka valmistui lauantaina CHAMPIONIKSI! <3 Vilma on nyt sitten ensimmäinen Hiesun kissalan kasvattama champion-kisu. Sunnuntaina ei enää Vilmaa tuotu, kun tuntui olevan aika ärtyinen koko touhuun ja samalla Vilma jätti näyttelykentät ainakin meidän osaltamme. Seuraavaksi mietinnässä Vilmalle pennut. <3

Vilma champion! <3

Kotoa matkassa oli vain siis Laakeri, sininen kolliainen, joka sai lauantaina EX1 mutta turkin laiton vuoksi jäi sertittä. Harmittihan se mutta onneksi sekään ei ollut kissan vika. :) Sunnuntaina sitten Laakeri nappasi ensimmäisen sertinsä champion -luokassa. :)

Laakeri. <3

Mukana oli myös Selman ja Cydonian pentu Moroni alias Juksu, joka pärjäsi taas hienosti saaden molempina päivinä EX1! <3 Kiitokset Sallalle ja Sepelle mukanaolosta! :)

Juksu. <3

13.9.2011 Kissanpäiviä ja rokotuksia

Viime viikon perjantaina olimme Laakerin, Minnesotan, Estellen ja pentujen kanssa Kokkolassa Mustissa&Mirrissä Royal Canin kissanpäivillä. :) Näytillä oli myös muita kissarotuja. Ihmisiä kävi ihan kivasti katselemassa kisuja ja varsinainen vetonaula oli Estellen pennut. Toki myös Laakeri kiinnitti huomiota, kun kulki valjaissa melkein koko päivän liikkeessä. <3

Tänään käytimme Estellen pennut ensimmäisen kerran eläinlääkärillä ja pennut saivat siellä
 ensimmäiset rokotukset. Torstaina pennut täyttävätkin sitten jo 9 viikkoa! Enää neljä viikkoa yhteistä aikaa jäljellä ja lapset lentävät pesästä.. Onneksi yksi pennuista jää kotiin! <3

Tänään postilaatikkoon oli tullut POH-KIKSEN vahvarit! Kokkolan näyttelyt ovat siis 24.-25.9. 2011 ja mukana matkassa tällä kertaa ovat Ellen, Laakeri ja Vilma. :) Seuraavaksi lokakuun alkupuolella on KES-KIKSEN näyttelyt Jyväskylässä missä olemme vain launataina Wandan kanssa. :)

7.9.2011 Terveystuloksia

Estellen DNA -tuloksia tuli tänään Californian yliopistolta ja tulokset olivat parhaimmat mahdolliset!

PRA-CEP290 Result: N/N - Normal, cat does not have rdAc mutation
PK DEFICIENCY results N/N - no copies of PK deficiency, cat is normal

Joten Estellen ja Liekin (FIN* Kattiklaanin Cross Fire Man) pennut ovat myös N/N!

31.8.2011 Kisuelämää

Eilen lähti Millin pentu Secret Spirit uuteen kotiin Ylitornioon. <3 Toivottavasti poika siitä ajan myötä kotiutuu. :) On meinaan aika tomera tapaus ja itse määrää kaapin paikan. :D Kiitokset Tertulle ja Jukalle!

Makuuhuoneessamme vain vauhti kiihtyy, nimittäin bengalipentuset ne hiovat metsästystaitojaan monta kertaa päivässä ja tietenkin iltaisin, kun pitäisi mennä nukkumaan on meno hurjimmillaan! :D Estelle emo alkaa olla jo aika hädässä pienoistensa kanssa mutta onneksi se pääsee korkealle hyllylle "turvaan" seuraamaan lastensa leikkejä. :D Aamulla herätessä saa olla varovainen, kun pennut ovat valloittaneet vuoteen ja nukkuvat ties missä peiton mutkassa. <3 ja valokuvaus alkaa olla jo aika haasteellista... ;D

9.-10.9.2011 on Mustissa&Mirrissä Royal Canin kissanpäivät ja silloisena perjantaina (9.9) olemme kisujemme kanssa menossa mukana Kokkolan liikkeessä 13-18 saakka. Tervetuloa juttusille ja silittelemään kisuja!

24.8.2011 Millin ja Jetin pennut täyttivät jo YHDEN kokonaisen vuoden!

Oikein paljon Onnea Hiesun W -pennuille,
Witchcraft, Wishmaster, Werewolf ja Wolferina! <3<3<3

15.8.2011 Touhua ja tohinaa..

Estellen pennut täyttivät 4 viikkoa! Viikon aikana pennut oppivat kävelemään ja hyppimään pitkin makuuhuonettamme, syömään kiinteää ruokaa sekä toimimaan kissavessassa! :) Kylläpäs ovatkin oppivaisia ja viisaita pentuja! <3 Ei mene aikaakaan, kun oppivat kiipeämään sänkyyn ja sitten voi tulla ahdasta! :D Alakuvassa pentuja leikin tiimellyksessä.

Pikku bengaleja.. <3

Tänään on Millin pennun toinen eläinlääkäripäivä, laitetaan tehosterokotus sekä mikrosiru. Secret muuttaakin sitten elokuun loppupuolella Ylitornioon. :)

Selma voi paksusti! <3
Seuraava Maine Coon pentue luvassa siis syyskuun puolella yhdistelmästä Selma ja Minnesota. <3
Sitten alkaakin talo olla täynnä kissoja..! :D

Selma ja kasvava masu. <3

14.7.2011 Ensimmäiset BENGALIpennut ovat syntyneet! <3<3<3

Hiesun kissalan ensimmäiset bengalipennut syntyivät torstaina 14.7.2011! Estellen ja Liekin kolme ensimmäistä täplikästä pentua näkivät päivänvalon kotona, tosin jokainen syntyi perätilassa. Seuraavaksi pitikin sitten lähteä kohti Kokkolaa ja päivystävää eläinklinikkaa. SUURET kiitokset Arille ja Ullalle! <3

Estellelle tehtiin sektio ja samalla päätimme, että tyttö steriloidaan. Pentuja syntyi yhteensä uskomattomat 11 kappaletta mutta kolme oli kuollutta ja yksi menehtyi pian leikkauksen jälkeen.
Nyt Estellellä on seitsemän nälkäistä ja vahvaa suuta ruokittavana. <3

MaineCoon pentujakin on suunnitteilla syksylle..;) Selma ja Minnesota nimittäin viettivät yhteistä lemmenlomaa 9.-10.7. ja tuloksia on odotettavissa mahdollisesti syyskuun puolella. <3 Toisten tyttöjen mouruja odotellessa.. ;D

2.-3.7.2011 POROK:in näyttelyt

Mahtava näyttelyviikonloppu takana! Kaikki kasvattini pärjäsivät hienosti ja sain tutustua moneen ihanaan uuteen kissaihmiseen! <3 Tällaisia näyttelyjä lisää kiitos. :D

Kuvassa: Niina ja FIN* Hiesun Junia.

Yläkuvassa siis Hiesun Junia omistajansa Niinan kanssa. Junia sai molempina päivinä sertin kastraattiluokassa! <3 Pentuluokassa lauantaina oli mukana Hiesun Moroni, Juksu saaden tulokseksi EX1 sekä käväisi poika myös tuomarin paras- valinnoissa. <3 Hiesun Witchcraft voitti kanssakilpailijansa molempina päivinä saaden tulokseksi EX1, CAC! <3
Suuri kiitos kasvattieni omistajille mukanaolosta! <3

18.-19.6.2011 ISROK:in näyttelyt

Viikonloppuna oli ISROK:in näyttelyt Kuopiossa ja matkassa mukana oli ainoastaan Ellen. :) Oli ihan kiva vaihteeksi olla vain yhden kissan kanssa.. Ei ollut niin kova kiire ja tohina ehtiä tuomareiden luokse. Aikaa jäi mm. muiden kissojen kuvaamiseen ja niitä kuvia voi katsella osoitteessa: http://hiesu.kuvat.fi
Ellen sai lauantaina tulokseksi EX2 ja sunnutaina tuomari vaihtoi ensin Ellenin kuvion tiikeristä täplikkääksi ja tulokseksi tuli EX1, CAC. :) Elleniä kehuttiin kovasti mutta näyttelypesuun saisi kiinnittää enemmän huomiota.. Sainkin sitten kanssakilpailijoilta ohjeita, kiitos niistä! :) Mutta sellaisen tempperamentin omaava kissa kuin Elleninkin on.. niin pesu on kyllä aika urakka muutenkin.. ;) Samalla reissulla saimme kotiinviemisiksi Laakerin valmistumispokaalin jonka lahjoitti Maine Coon ry. :)
 

14.6. 2011 Kesä hellii..!

Hiesun kissalassa vietetään kesäkuussa kesälomaa mihin kuuluu myös kahdet kissanäyttelyt.
Ensimmäiset ovat tulevana viikonloppuna Siilinjärvellä, jonne mukaan lähtee vain Ellen. Seuraavat ovat heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Kempeleessä, johon lähtee omien Wandan ja Vilman lisäksi pari kasvattia. :)

Kisuterassi on ollut ahkerassa käytössä varsinkin ilmojen lämmettyä. :) Ilmatar nauttii, kun pääsee ulkoilemaan ja seuraamaan luontoa, varsinkin pääskysten viserrys tuntuu olevan mielenkiintoista kuultavaa. ;) Wanda tykkää myös olla terassilla ja yleensä sieltä löytääkin tytöt yhdessä lepäilemästä. Muut kisut ovat vähän kurkkineet ulos mutta eivät ole vielä rohjenneet kunnolla tutustua terassiin.

Millihän se synnyti ainokaisen pentunsa toukokuun puolella ja pian pentu täyttääkin jo neljä viikkoa! Aika menee taas siivillä, pennun kasvua ja kehitystä seuratessa. Pennun sukupuoli vain oli kauan hukassa, kun se tuntui vaihtuvan harva se päivä. :D mutta oman vaikeutensa sukupuolen varmaan määrittämiseen teki, kun ei ollut vertailukohdetta. :) Nyt S-pentu on sukupuoleltaan naaras.

Pentusuunnitelmiakin olisi vaikka kuinka paljon mutta hiljaa hyvää tulee. ;)
Toivottavasti tänä kesänä saamme ensimmäisen oman Bengalipentueen! <3<3<3
 

14.5.2011 PIROK:in näyttelyt

Lauantaina kävimme kolmen kisun voimin Tampereella PIROK:in näyttelyissä. Näyttelypäivä oli joka suhteessa onnistunut, paikka oli iso eikä tarvinnut kärsiä ahtaudesta. :) Näyttelyissä oli yli 850 rotukissaa näytillä. Ilmatar sai tulokseksi EX2 johon olen enemmän kuin tyytyväinen, tyttö kun on aika laihassa kunnossa mourujen ansiosta. Minnesota kisaili komeaa ulkomaantuontia vastaan ja tuomari pohti kauan kissojen paremmuusjärjestystä mutta niin se meidän Minnesota nappasi sertin! :D Laakeri sai kolmannen sertinsä ja valmistui championiksi! <3<3<3 Upea päivä!

Minnesota sai näyttelyissä Maine Coon ry:n lahjoittaman valmistumispokaalin. :)

3.5. 2011  Hyvää toukokuuta!

Laakeri kisuterassilla toukokuussa 2011.

Toukokuun kunniaksi kollipojat pääsivät tänään kisuterassille ulkoilemaan sekä vielä hieman valjastelemaan pihalle. :) Kaikista rohkein oli Laakeri, joka olisi valjaissa kulkenut vaikka vähän pidempäänkin... Ja koko ajan kulkiessa pihalla Laakerin piti kertoa isoon ääneen missä mennään.. :D Minnesota ja Systeemi olivat vähän ujompia eivätkä niin osanneet nauttia ulkoilusta, varsinkin kova
tuuli tuntui poikia häiritsevän. Mutta kylläpäs uni maistui makoisalle, kun päästiin takaisin sisälle omaan huoneeseen. <3 Niin hienoja poikia!

FI* Hiesun Mogadishu - Jassu uudessa kodissa.

Selman ja Cydonian pennuista, Moroni, Monrovia ja Mogadishu ovat muuttaneet uusiin koteihin ja alkavat pikku hiljaa kotiutua. Kiitokset paljon kaikille kuulumisista ja kuvista! <3 Pian Mombasakin lentää pesästä..

Seuraavat näyttelyt ovat tässä kuussa Tampereella, kesäkuussa Siilinjärvellä ja heinäkuussa Kempeleessä. :)

2.-3.4. 2011  POH-KIS näyttelyt Seinäjoella. :)

Seinäjoen näyttelyyn lähti sitten mukaan kaksi omaa kasvattia, Wissy ja Vilma sekä lauantaina omista pojista Minnesota sekä vielä sunnuntaina lisäksi Laakeri. Olipas siinä porukkaa.. ;D Varsinkin hotellielämä näin monen, eri kodissa asuvan kissan kanssa oli aika haastavaa, varsinkin, kun mukana oli myös tyttö.. poikien kanssa. :) No nyt opittiin, ettei ehkä kannata seuraavalla kerralla.. :)

Ja sitten tuloksiin..

Vilma sai molempina päivinä EX1 ja Wissy lauantaina OH1 ja sunnuntaina sitten EX1. :) Molemmilta nuorilta moitittiin näyttelypesua/laittoa. Onneksi se ei kuitenkaan ole kissojen vika. ;D Sain myös kuulla, että valkoisten kissojen laitto on kaikista vaikeinta, kuten sinistenkin.. :) Pitää ilmeisesti alkaa harjoitella enemmän sitten ensi kerraksi.

Laakeri sai sunnuntaina komeasti toisen sertinsä.. Minnesota valmistui lauantaina Championiksi!!! <3<3<3
Ja sunnuntaina sai luokassa 7 ensimmäisen sertin. :) Oli upea näyttelyviikonloppu jota ikävä kyllä häiritsi julmettu pääsärky mutta hengisä selvittiin!

31.3. 2011 Wanda tuli taloon <3

Viime vuoden joulukuussa varasimme pienen pennun Itävallasta, Christoma's kissalasta.. Ja pitkän, PITKÄN odottamisen jälkeen pieni nyytti saapui Suomeen maaliskuun lopussa 2011. <3
Saanen siis ylpeänä esitellä: Ensimmäinen ulkomaantuontimme Christoma's Quanda - Wanda. :)

On siinä taas pienellä pennulla tottuminen isoon kissa- ja koiraperheeseen, puhumattakaan siitä, että suomenkielikin pitää opetella. ;) Tällä hetkellä Wandan mielipaikka on olohuoneen kiipeilypuu. Siitä on niin kiva katsella joka puolelle. :) Kollihuoneesta pojat kovasti nuuskivat uutta tulokasta verkko-oven läpi.

Selman ja Cydonian pennut täyttävät tänään jo 11 viikkoa! :O Pentuset ovat kahden viikon päästä luovutusiässä.. Huh huh! Vielä hetken saan olla pentujen kanssa ennen kuin ne suuntaavat suureen maailmaan.. :D

Viikonloppuna (2.-3.4.) meidät voi bongata Seinäjoelta, POH-KIKSEN kissanäyttelyistä. :)

15.3.2011 Pentuja, pentuja! <3

Kattiklaanin kissalasta meillä sijoituksessa oleva bengali Estelle synnytti 7.3. kuusi pentua! <3
Pentuja syntyi koko yön ja ennen viimeisen syntymää olin ennättänyt nukahtaa, kun luulin, ettei enempää pentuja enää tule. :) Onneksi kaikki meni kuitenkin hyvin ja Estelle on mitä parhain emo! Joukossa on kaksi lumibengalia ja neljä ruskeaa, kaikki täplikkäitä. :) Kolme poikaa ja kolme tyttöä!
Pentuja voi tiedustella
Kattiklaanin kissalasta! <3

Selman ja Cydonian pennut kasvavat ja kaunistuvat päivä päivältä! <3 Tällä viikolla pienoiset täyttävät jo 9 viikkoa ja pääsevät myös ensimmäiselle rokotuskäynnille. Luovutusiässä pennut ovatkin sitten huhtikuun puolessa välissä.. Huh miten se aika menee aina yhtä nopeasti. :)
 

24.2.2011 - 6 kk + 6 vko! <3

Tänään on sitten kaksinkertainen merkkipäivä Hiesun kissalassa.. :D
Nimittäin Millin ja Jetin pennut täyttävät upeat 6 kuukautta! <3 Kyllä on aika taas mennyt tosi nopeasti..
Selman ja Cydonian pienet pallerot täyttävät puolestaan 6 viikkoa! <3


FI* Hiesun Mombasa 6 viikkoa! <3

12.- 13.2. 2011 KESKIS -näyttelyt Jyväskylässä!

Vesa kävi kollipoikien kanssa Keskiksen näyttelyissä Jyväskylässä viikonloppuna.
Ja mikä viikonloppu!!! :O Lauantaina Laakeri sai EX1, harmillisesti pesun epäonnistumisen takia serti jäi saamatta. Minnesota voitti Systeemin ja vielä yhden kanssakilpailijan, saaden EX1, CAC:in sekä oli vielä värin paras!!! Systeemi sai sitten EX3.

Sunnuntaina (uuden pesun jälkeen) Laakeri sai EX1, CAC!!! Minnesota päihitti jälleen Systeemin ja Systeemi sai sitten EX2 ja Minnesota EX1, CAC sekä poika oli uudelleen värin paras!!!! <3
Mitä mahtavia poikia!!!


Minnesota hotellissa Jyväskylässä. :)

9.2. 2011

Helmikuussa mennään, pakkaset paukkuu ja kevätaurinko paistaa! Selman ja Cydonian pennut täyttävät pian neljä viikkoa. Hui, kun se aika menee taas niin nopeaa.. Vasta ihmettelin kuinka mukava onkaan taas seurata pentujen ensiaskeleita "suuressa maailmassa", kun ne heiveröisenä lähtevät tutkimusmatkalle pentukopasta huoneeseen.. ja seuraavassa hetkessä jo leikitään sisarusten kanssa niin kovasti että. :D Alkaa siinä Selmalla olla pian kova vahtiminen pennuistaan, kun vipeltävät menemään, yksi toiseen ja toinen toiseen suuntaan.

Tammikuun lopussa pieni valkoinen pumpulipallo Wolferina muutti uuteen kotiin Mikkeliin Jennyn luokse. :) Toivotaan pienelle kaikkea hyvää elämään uudessa kodissa kahden kisukaverin kanssa! <3

Jenny ja Victoria

Viime viikolla kävimme katsomassa Päivillä Vilma neitosta ja olipas siellä kisu kasvanut hienosti. Turkkikin oli niin silkkisen pehmeä että! Pitihän sitä heti ottaa pari venytyskuvaakin.. ja hyvin venyi.. :D ja huomasi heti, että tyttöä on paljon käsitelty, kun ei vieraitakaan juuri pelännyt vaan antoi kiltisti tutkia.. :) Loppukuusta nämät valkoiset sisarukset täyttävätkin jo puoli vuotta!

FI* Hiesun Witchcraft - Vilma

Nyt Hiesun kissalassa aletaankin keskittyä viikonlopun valmisteluihin..
Nimittäin kollitrioa kutsuu Jyväskylän näyttelyt 12.-13.2.2011. :D

17.1. 2011 Vauvauutisia!

Selman ja Cydonian pitkään ja hartaasti odotettu M -pentue syntyi 13.1.2011. <3
Synnytys meni hyvin ja Selma ja pennut voivat hienosti. Pentuja syntyi yhteensä kuusi mutta kaksi pentua lensi enkeliksi. :'( Pennuissa näyttäisi olevan kaksi poikaa ja kaksi tyttöä. <3

2.1. 2011 Hyvää Uutta Vuotta 2011!

Uusi vuosi ja uudet kujeet! ;) Joulukin meni siinä sivussa niin nopsaa ettei oikein ehtinyt tajutakaan. Kuusi pysyi pystyssä sen kaksi päivää mitä se sisällä oli loistamassa ja tuomassa Joulun tuoksua.
Ja tässä välissä haluan sanoa suuret kiitokset kaikille kasvattien omistajille kuulumisista! <3
On niin ihana kuulla, että kisuilla on kaikki hyvin. :)

Nyt Hiesun kissalassa odotellaan jännittyneenä Selma-coonin laskettua aikaa, joka on n. viikon kuluttua. Selma on saanut jo jonkin aikaa lepäillä kaikessa rauhassa makuuhuoneessamme kaikelta hälinältä. Kavereina Selmalla on välillä Milli yhdessä pentunsa Wolferinan kanssa.

Seuraavat näyttelyt mihin suuntaamme ovat Jyväskylässä helmikuussa.. :)

7.12. 2010

Sijoituskissa Ellenin tyttöpennut muuttivat viikonlopun aikana kasvattajalleen ja mahdollisesti ensi viikolla hopeapoika pääsee uuteen kotiin! <3 Samalla päätettiin, että Wolferina jää kotiin kasvamaan ihan rauhassa, kun pienen pennun alkutaival on ollut niin takkuinen.

1.12. 2010 Iloista Joulukuuta!

Eilen kävimme viemässä Wissyn uuteen kotiin tänne Kalajoelle! <3 Ja viikko sitten lähti Werewolf Helsinkiin uuden perheensä luokse. Vilma muutti jo 21. päivä marraskuuta sijoituskotiin Alavieskaan.. Niin ne pennut lentävät pesästä. Sniif. <3 Vielä pieni pallero Wolferina on kasvamassa ja vahvistumassa meillä.

Viime viikonloppuna Systeemi kävi Vesan kanssa näyttelyreissulla Turussa. Lauantaina ei mennyt kovin hyvin, mutta sunnuntaina meni paremmin ja saatiin pojalle ex -tulos. :) Ja niinhän tässä nyt toivossa elellään, että uusia pentusia voisi olla tulossa jo tammikuun puolella.. ;)

19.11. 2010

Tänään kävimme Millin kolmen pennun kanssa eläinlääkärillä tarkistuksilla ja tehosterokotuksilla.
Pennut myös rauhoitettiin ja niille laitettiin niskaan tunnistesirut. Eläinlääkäri totesi myös kaikkien pentujen olevan kuulevia! :) Pienin pentu, Wolferina saa vielä vahvistua ja kasvaa rauhassa ennen kuin sille laitetaan tehosterokotetta. Siitä enemmän blogissa. Muuten pennut alkavat nyt olla luovutusiässä ja tässä pikku hiljaa alkaa pentujen muutto uusiin koteihin. <3

13.11. 2010

Pääsimme POH-KIKSEN kasvattajakurssi II peruutuspaikoille viime viikonloppuna ja tosiaan nyt on sekin kurssi sitten käyty! :D Ja olipas siellä paljon mielenkiintoista ja uutta asiaa kissojen geeneistä. :)
Samalla kuulimme ikävemmän asian, että Maine Coonien HCM dnatestit on vedetty pois markkinoilta epäluotettavuuden vuoksi. :( Mutta onneksi kuulin toiselta kasvattajalta pari päivää sitten, että Oulun Akuuttiin saadaan pian eläinlääkäri joka osaa ultrata kissoilta HCM:ää! Vihdoinkin saadaan ultrauspaikka lähemmäs. YES!

30.10. 2010 Hiesun kissalan ensimmäiset pennut täyttävät 1 vuoden!
Oikein paljon onnea Selman pennuille, Judakselle, Junialle, Juditille ja Julietille! <3

14.10. 2010 Cydonia 1 vuotta!

Tällaista pientä karvakasaa kävimme katsomassa Seinäjoella vajaa vuosi sitten. :) Tänään Systeemi täyttää sitten kokonaisen vuoden! <3 Suuret kiitokset Hellraisers kissalaan tästä hienosta, kiltistä pojasta!

4.10. 2010 Näyttelyhulinaa!

Kuvassa Laakeri ja tuomari Marjatta Koskenkangas

Niin on traditioksi muodostunut POHKIKSEN näyttelyviikonloppu takana! Mukana matkassa oli siis nuori uroksemme Laakeri, joka sai molempina päivinä tulokseksi EX1 ja käväsihän Laakeri lauantaina tuomarin paras -valinnoissakin. :) Sijoituskissa, bengali Estelle oli mukana kisaamassa sunnuntaina ja sai myös hienosti EX1! <3 Sijoitimme Estellen sunnuntaina II kategorian kissojen häkkiin ja kyllä Estelleä käytiinkin katsomassa, kun tyttö piti aluksi omaa isoäänistä showtaan.. :D Laakeri sen sijaan nautiskeli häkissä olostaan ja olla pötkötteli lähes koko ajan. :) Oikein mukava ja onnistunut näyttelyreissu!

10.9.2010 ONNEA, ONNEA!!! <3

Sydämelliset onnentoivotukset Kanervalle, Kasperille, Konstalle ja Kaapolle syntymäpäivän johdosta!
Ellenin ensimmäiset pienokaiset täyttävät HURJAT 1 vuotta!!!

7.9. 2010 Pentubuumi jatkuu!

Ellen synnytti lauantai-iltana (4.9.) kolme suloista ja erittäin tomeraa pentua. Olin itse iltavuorossa töissä mutta mieheni Vesa oli kotimiehenä. Ellen oli nopea synnyttäjä ja oli kerennyt puskea maailmaan jo kaksi pentua ennen kuin Vesa ehti mukaan viimeisen synnytykseen. Onneksi kaikki meni hyvin ja Ellen hoiti pienoisiaan mallikelpoisesti alkuhetkistä lähtien. <3 Nyt näyttäisi, että pennuissa on kaksi tyttöä ja yksi poika. :)

26.8.2010 Pentuja, pentuja!

Milli päätti sitten putkauttaa maailmaan pennut hieman etuajassa 24. päivä elokkuta. :) Onneksi kaikki meni hyvin ja Milli oli kuin vanha tekijä synnytyksessä kuin pentujen hoidossakin vaikka ensimmäiset pennut kisulle olivatkin. Pentuja syntyi yhteensä neljä ja kaikki väriltään valkoisia! :D Vielä on vähän epävarmuutta sukupuolten tunnistuksessa mutta ainakin siellä on yksi poika! :) Pennut olivat aika pieniä syntyessään mutta ovat alkaneet hyvin vahvistua. Kaikki osaavat syödä hienosti mutta välillä on annettu varmuuden vuoksi vielä lisäruokaa tuttipullolla.

10.7.2010 Uusi perheenjäsen!

Tänään on ollut jännä päivä! :) Yksi haave taas toteutui, kun saimme uuden SINISEN perheenjäsenen. FI* Cavall's Kasper saapui Vantaalta Seinäjoen kautta Tuulan ja Mirja-Tiinan mukana. <3 Pentu
vaikuttaa erittäin rohkealta, leikkisältä ja isolta. :) Oikea sydäntenmurskaaja! <3
Suuret kiitokset Mirja-Tiinalle vinkistä ja kaikesta avusta sekä Tuulalle upeasta pojasta! <3
Nyt Hiesun kissala hiljenee nautiskelemaan perheenjäsenien kanssa kesästä! :)

Cavall's kasper alias Laakeri. <3

3.-4.7.2010 Näyttelyhulinaa!

Lauantaina Oulun kaupunginteatterilla nähtiin Selman pennut Junia ja Judas ekan kerran livenä pentujen luovutuksen jälkeen. Kyllä oli mahtava fiilis! <3 Molemmat olivat kasvaneet upeasti ja näyttivät tosi hienoilta! Siinä sitten alettiin yhteisvoimin laittaa näyttelyhäkkejä kuntoon ja valmistautua muutenkin arvosteluja varten. Meillä olikin hieno häkkirivi, ensin Hellraisers sitten Hiesun ja vielä Escapes -kissalan kissoja. :) Ja sitten tuloksiin; Junia sai nuorten luokassaan mukavat arvostelut ja tulokseksi EX1. Judas sai nuorten luokassaan myös EX1 ja kilpaili vielä aikuista naarasta Korpicoon's Giniä vastaan värinparhaasta ja niin kävi, että Judas voitti värinparhaan tittelin! Uskomatonta! <3 Pääsipä Judas vielä tuomarin paras-valinnassakin käymään. :) Kaapelilla ja Systeemillä oli kaksi muutakin kanssakilpailijaa ja Cydonia sai EX3 ja Kaapeli voitti luokan saaden EX1!

Sunnuntaina sitten Judas sai taas EX1 ja assistentti oli käyttänyt poikaa tuomarin paras valinnoissa, kun emme olleet hoksanneetkaan, että poika pääsi sinne tälläkin kertaa. :) Systeemillä ja Kaapelilla oli jälleen kaksi muutakin kanssakilpailijaa ja pojat päihittivät heistä molemmat! Sitten tuomari mietti kauan aikaa kumman pojista laittaisi ensimmäiseksi ja kumman toiseksi. Ja niin kävi, että Cydonia sai EX2 ja Kaapeli EX1. :) Vielä oli vauvojen vuoro kilpailla.. Minnesota hävisi veljelleen saaden EX2 ja ilmatar sai EX1. Mahtava viikonloppu! Suuret kiitokset vielä Junian ja Judaksen omistajille, että tulitte mukaan näyttelyihin!

Junia ja Niina sekä Judas ja Tuija

13.6. 2010

Jämsän näyttely takana! Tulokset siis seuraavat: Ellen oli ainoana luokassaan saaden EX 1 ja Sertin. :) Kaapelilla oli vastassaan komeita hopeatabbypoikia joten sijoitus oli tällä kertaa kolmas, EX 3. Tyytyväisiä ollaan molempien kissojen arvosteluihin. Tällä kertaa Kaapelin turkki saatiin aika hyvään näyttelykuntoon mutta Ellenin turkki olisi vaatinut eri pesuaineen. :) Oppia ikä kaikki.


Tässä Kaapeli näyttää miten kiva on istua tuomarin pöydällä. :D

4.6. 2010

Niin on kevät vierähtänyt alkukesäksi ja tekemistä on riittänyt niin kissojen kuin muidenkin eläinten kanssa. Millin tiineys keskeytyi mystisistä syistä (tai oli valeraskaana) joten niin jäimme tällä kertaa ilman kaivattuja pentuja.. mutta yritämme paremmalla onnella uudelleen, kunhan tyttö suostuisi mouruamaan. :D Kaikki Hiesun kissalan tyttöset ovat olleet mourulakossa jo jonkin aikaa.. :)

Kesän kynnyksellä Hiesun kissoille on rakenneltu kisuterassia jota on jo kerran koekäytetty mutta hommaa on vielä vähän ennen kuin kisut pääsevät kunnolla oleilemaan siellä. Pojat, Systeemi ja Kaapeli pääsivät myös valjaissa ulkoilemaan toukokuun helteillä. Siinäpäs oli pojilla ihmetteleminen. :)

Systeemi. Kaapeli.

Seuraavat näyttelyt joihin kissojamme lähtee esiintymään ovat kesäkuussa KES-KIS, Jämsässä sekä heinäkuussa POROK, Oulussa. Jämsään lähtee sijoituskissa Ellen sekä tämän poika Kaapeli. :) Alkaa jo jännittää...! Ouluun onkin tulossa sitten vähän enemmän porukkaa. :D Systeemi ja Kaapeli lähtevät taas kilpailemaan keskenään sekä Hiesun kissalan kasvateista mukaan tulevat Judas ja Junia. <3 Suuret kiitokset omistajille mukaantulosta! Ouluun on tulossa sunnuntaille myöskin uudet tulokkaat.. ;)

Maikkilan Minnesota. Maikkilan Ilmatar.

Hiesun kissalaan nimittäin saapui tänään kaksi suloista pientä coonin alkua! <3 Pennut ovat Maikkilan kissalasta, tyttö on nimeltään Maikkilan Ilmatar ja poika Maikkilan Minnesota. :) Ilmatar on Millin siskontyttö. :) Minnesota taas on Maikkilan ulkomaantuontien rakkauspakkaus. :) Nyt alkaakin sitten taas tutustuminen uuteen kotiin ja pikkuhiljaa myös muihin kissoihin ja eläimiin. Onpas siinä pienillä ihmettelemistä ennen kuin kaikki käy tutuksi. Aluksi pennut saavatkin asustaa makuuhuoneessamme "turvassa" ja sitten vasta uusiin ihmisiin tottumisen jälkeen rauhassa tutustella myöskin muihin perheenjäseniin ja koko taloon.

30.4. 2010

Hiesun J-pentue täyttää tänään puoli vuotta!
Oikein paljon onnea Judas, Judit, Junia ja Juliet! <3

20.4. 2010 Estelle ja vaavi! <3

Sijoituksessa meillä oleva bengali Estelle synnytti Kattiklaanin kissalassa yhden lumivärisen bengalipennun 11.4.2010. <3 Eilen sitten saimme käydä ensimmäistä kertaa katsomassa Estelleä ja pienokaista. Estelle vaikuttaa olevan todella upea äiti ja pitää vauvastaan oikein hyvää huolta. <3 Hyvä, että välillä raaskii syömässä ja vessassa käydä. :) Pienellä on ollut hyvä alku ja painokin nousee tuon tuosta, ja mikäs siinä ollessa, kun koko maitobaari itselle käytettävissä. :D

1.4. 2010 Kevät keikkuen tulevi!

Maaliskuun puolessa välissä kävimme Oulussa HCM -testeissä Millin, Selman ja Cydonian kanssa.
Tulokset tulivat nopeammin kuin osasin toivoakaan ja kaikilla HCM dna 1 ja 2 olivat negatiiviset! Eli tämän tuloksen perusteella kukaan edellä mainituista kissoista ei kanna sydänsairautta.

Bengali Estelle lähti lopputiineyden ajaksi Ruukkiin Tiinalle ja Heikille. <3 Toivottavasti kaikki menee hyvin ja pian saadaan ihastella pikkuruisia bengalin pentuja! Ragdoll Helmi on käynyt pariin kertaan sulhasen luona mutta tuloksia odotellaan edelleen.. jospas se siitä joskus tärppäisi. :)

Milli kävi riiuureissun Seinäjoella ja nyt näyttäisi alkavan tuloksia näkyä pikku hiljaa.. Toivottavasti luvassa on siis pieniä coonivauvoja huhtikuun lopussa tai ihan toukokuun alussa.. <3 Katsellaan nyt vielä rauhassa, että maha alkaisi kunnolla kasvamaan..

Oikein iloista Pääsiäistä kaikille! :D

8.3. 2010 Näyttelyviikonloppu takana!

Systeemi ja kaapeli hotellissa. :)

Lauantaina aamuyöllä neljän aikaan matkasimme kolmen kissan kanssa Seinäjoen POHKIKSEN näyttelyihin.
Olimme hyvissä ajoin perillä ja pääsimme nopeasti eläinlääkärintarkastuksesta sisustamaan näyttelyhäkkejä. :) Selma sai lauantaina tulokseksi EX2, joka oli hyvä tulos juuri mammalomalta palanneelle -ei niin hyvässä kunnossa olevalle naaraalle. Pojat joutuivat sitten kilpailemaan toisiaan vastaan ja niinhän siinä kävi, että Cydonia sai EX1 ja Kaapeli EX2. Hienoja poikia molemmat. <3 Illan päätteeksi haettiin Milli sulhasen luota ja Vesa lähti viemään tyttöä kotiin ja huolehtimaan kotiin jääneistä eläimistä. Minä jäin näyttelykisujen kanssa hotelliin nukkumaan.

Sunnuntaina pojat kilpailivat jälleen keskenään ja saivat samat tulokset kuin lauantaina, eli Cydonia EX1 ja Kaapeli EX2. Selma sitä vastoin yllätti totaalisesti ja sai tulokseksi CAC:in! Mikä mahtava viikonloppu! Cydonian isä ja emä olivat molempina päivinä näyttelyiden parhaat siitosuros ja -naaras!!!
Suuret kiitokset Hellraisers kasvattajille Mirja-Tiinalle ja Anssille avusta ja tuesta näyttelyissä! <3

Kaapeli ja Cydonia kilpailivat keskenään.. :D

24.2. 2010 Vauvakuumetta... <3

Maanantaina töiden jälkeen pakkasimme mourua aloittelevan Millin kuljetuskoppaan ja matkasimme Seinäjoella Mirjan ja Anssin luokse. :) Sinne jäi Milli odottelemaan kunnon mourua ja eipäs siinä kauaa sitten lopulta mennytkään, kun mouru jysähti kunnolla päälle ja Milli pääsi hääsviittiin Jetin kanssa. :)
Jos Jetin ja Millin yhteiset hetket tuottavat toivottua tulosta, pentusia odotellaan syntyväksi
toukokuun alkussa. <3

Eilen kolahti postilaatikkoon POHKIKSEN, Seinäjoen näyttelyn vahvistuskirje. Luonnollisesti nyt jouduin perumaan Millin osallistumisen kyseiseen näyttelyyn. Mutta mukaan olisi siis vielä lähdössä Selma, Kaapeli ja Systeemi (Cydonia) Nyt saakin sitten alkaa pikku hiljaa jännittämään.. ;)

7.2. 2010 Uusi perheenjäsen!

Lauantaina meille saapui kauan odotettu perheenjäsen, Hellraisers Cydonia, tuleva siitoskollimme. Kiitokset Mirja-Tiinalle ja Anssille ihanasta pojasta!

Nyt Cydonialla onkin kova urakka alkaa tutustumaan uuteen kotiin ja toisiin perheenjäseniin, niin kissoihin, koiriin kuin meihin ihmisiinkin. Ensimmäinen yö meni hyvin, poika ei ikävöinyt juuri lainkaan ja päivällä nukkui jo vieressä. <3 Luottokaveri, kotikissa Daim ei pettänyt tälläkään kertaa vaan otti tulokkaan avosylin vastaan. :)

28.1. 2010 Uusia tuulia.

Pakkasta riittää ja päälle vielä jäätävä tuuli.. Hrr.. Kyllä tekisi mieli uuninpankolle lämmittelemään. :)
Estelle bengali saapui tiistaina Ruukista Tiinan, Heikin ja Liekin luota välillä hiesulaan odottelemaan ja ihmettelemään, joskos vatsa alkaisi kasvaa.. :) Samalla Helmi ragdoll lähti Rantsilaan riiuulle samat asiat mielessä.. ;) Pentubuumi siis tulollaan, toivottavasti. <3 Molemmat kissat ovat meillä sijoituksessa, joten kumpikaan mahdollisista pentueista ei tule meillä myyntiin, vaan Estellen pennut
Kattiklaanin kissalaan  
ja Helmin
Maikkilan kissalaan. Hiesun kissalan pentuja luvassa seuraavaksi Millille, toivottavasti tämän vuoden puolella.. Millin sienitesti tuli eilen postissa ja oli negatiivinen.


22. - 24.1. 2010 Haikeutta ilmassa.

Perjantaina oli pentujen toinen eläinlääkärikäynti, jossa pistettiin rokotteiden tehosteet sekä mikrosirut. Kaikki pennut osasivat käyttäytyä mallikkaasti. :) Tytöt vähän pelkäsivät mutta Judas olisi antanut samalla mitalla takaisin.

Samana iltana veimme Juditin uuteen kotiin, johon tyttö tuntui sopeutuvan saman tien. <3 Lauantaina aamupäivästä lähti Judas uuteen kotiinsa ja illalla Junia. Sunnuntaina oli sitten Julietin vuoro. Kaikilla pennuilla on lähtenyt hyvin elämä etenemään uusissa kodeissa. <3 Selma emä ei ole juurikaan pentujaan ikävöinyt eikä etsinyt, ja hyvä niin. Elämä kissalassa rauhoittuu hetkeksi... ;)

18.1. 2010 H-hetki lähestyy..

Selman pennut 11 viikkoa. <3

Niin on pian kolme kuukautta kulunut ja pennut kasvaneet hurjasti. <3 Tulevana viikonloppuna pennut sitten muuttavat uusiin koteihinsa. Touhua ja menoa riittää pentuhuoneessa, kun sisarukset painattavat menemään, välillä on Selma emokin hätää kärsimässä pienten kanssa. :) On ollut ihana seurata pentujen kasvua ja toivoisinkin kuulevani vielä paljon lisää kuulumisia pennuista elämänsä varrelta.

Perjantaina posti toi Millin ja Helmin terveystuloksia, molemmilla FIV ja FeLV negatiiviset
sekä veriryhmä A. Odottelemme sitten vielä Millin muita tuloksia.. Helmille ja Selmalle pitäisi saada uusi aika eläinlääkärille muita testejä varten. :) Kyllä tulee paikalliset sekä naapuripaikkakuntien eläinlääkärit tutuiksi. :D
 

11.1. 2010 Uusi vuosi ja uudet kujeet. :)

Judas ja Judit. :)

Selma, pennut ja Kaapeli käytettiin eläinlääkärillä 31.12.2009. Kaikki kisut rokotettiin ja Kaapeli
vielä lisäksi sirutettiin. Pennuille tehtiin jo alustava pentutarkastus jossa kaikki oli kunnossa. Seuraava eläinlääkärikäynti on 22.1.2010. jossa pennut rokotetaan toistamiseen ja laitetaan sirut. Sen jälkeen pennut ovat valmiita muuttamaan uusiin koteihinsa, uusien omistajiensa ja perheidensä luokse. <3

Ilmoitin POHKIKSEN Seinäjoen maaliskuiseen näyttelyyn Millin, Selman ja Kaapon. Selmalle se onkin sitten ensimmäinen näyttely, saapas nähdä miten homma sujuu ja mitä Selma tykkää tuomarin käsittelystä.. Millin ilmoitin sitten myös vaikken juuri usko mahdollisuuksiin, tyttö, kun mouruaa jatkuvalla syötöllä eikä siis välitä syödä mitään.. :( Kaapeli meni vielä pennut luokkaan ja näyttelypäivänä on vain paria päivää vaille puoli vuotias.. :D

28.12. 2009 Joulu meni, uusi vuosi tulossa!

Kaapeli <3

Kaapo, sijoituskissa Ellenin pentueen nuorimmainen, joka jäi asumaan meille, on kasvanut nuoreksi mieheksi ja löytänyt paikkansa Hiesun kissalaumassa. Suloinen kollipentu on osoittanut olevansa erittäin rohkea, kun koirienkaan läsnäolo ja remuaminen ei saa pentua pakenemaan paikalta. :) Odotan Kaapelista hienoa näyttelykastraattia ja sohvaperunaa.. ;) <3

Jouluviikolla cooni Milli sekä ragdoll Hemi käytettiin Kälviällä Pentti Tapion klinikalla tavallisissa astutustesteissä ja nyt odotellaan kuumeisesti tuloksia. Helmi onkin mourunnut odottavasti jo pitemmän aikaa, toivottavasti mouruihin ei tule sitten taukoa, kun tulokset viimein saadaan. Millin kanssa mietitään vielä Pohkiksen maaliskuista näyttelyä.. Taidetaan vielä sinne sitten kuitenkin mennä yrittämään.
Estelle lähti viikonloppuna kasvattajalleen Tiinalle odottelemaan mourua ja tutustumaan sulhaseensa taas tauon jälkeen... :)

Selman pennut täyttivät joulupäivänä kahdeksan viikkoa. Niin se aika rientää ja pennut kasvavat. :)
Tänään pennut muuttivat makuuhuoneesta pentuhuoneeseen, jossa on kiipeilypuita ja vähän enemmän tilaa temmeltää ja leikkiä. Pentujen luonteet alkavat tulla hyvin esille, Judas ja Judit ovat erikoistuneet sormien puremiseen kun taas Junia ja Juliet hyökkäävät mieluumin varpaiden kimppuun. :D Pentujen luovutus lähestyy uhkaavasti ja h-hetki pitäisi olla tammikuun viimeisellä viikolla, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan. :)

14.12. 2009 Näyttelytohinaa ja muutakin..

Viikonloppu kului näyttelytohinoissa. Lauantaina olimme ensin Vesan kanssa katsomassa voittajanäyttelyä Laihialla ja sunnuntaina olin äitini kanssa näyttämässä Milliä tuomarille. Tällä kertaa jäätiin kakkoseksi mutta näyttelykokemusta tuli taas roppa kaupalla. :) Täytyy varmaan alkaa suunnitella Millille pentuja kuten tuomarikin vähän ehdotteli, mouruja, kun tuntuu Millilläkin olevan enemmän kuin tarpeeksi ja syöntihän siinä silloin unohtuu. Jouluviikolle Millille ja Helmille onkin varattu eläinlääkäriaika astutustestejä varten. :)

Cydonia <3

Lauantaina kävimme mutkan myös Seinäjoella ja siellä kävimme kurkkaamassa toistamiseen komeaa kollipentua.. ;)

6.12. 2009 Uudet kodit

Niin tuli aika luovuttaa Ellenin pennut uusiin koteihin.. Sniif. <3
Konsta lähti jo lauantaiaamuna ja Kasperi iltapäivällä, Kanerva lähti siten sunnuntaina ja Kaapo-Kaapeli
jäi ilahduttamaan meitä tänne kotiin. <3 Jos Kaapelista kehittyisi vaikka hieno näyttelykastraatti. :)
Niin meinasi suru tulla puseroon mutta jokainen pentu sai hyvät uudet kodit.
Hyvää jatkoa ja menestystä jokaiselle pennun kanssa. <3

Selman pennut ovat kasvaneet myös hyvää kyytiä. Pienoiset pallerot kipittävät niin kovaa kuin pikku jaloistaan pääsevät. :) Pennut ovat saaneet ensimmäisen matokuurinsa ja osaavat hienosti jo syödäkin mutta vessan käyttö näyttää olevan vielä hukassa. ;) Pennut osaavat kiivetä jo sänkyynkin nukkumaan päiväunia. <3

23.11. 2009 Rokotuksia

Alla: Ellen ja pennut. Yllä: Estelle.

Maanantaina kävimme Kalajoen eläinlääkärillä rokotuskäynnillä kuuden kissan kanssa. :) Mukana oli Estelle, Ellen sekä pennut, Kaapo, Kasperi, Konsta ja Kanerva. Olipas siinä eläinlääkärille hommaa yhdeksi kertaa.. :D Estelle sai vuosirokotuksensa, samoin Ellen. Pennut saivat tarkemman tutkimuksen, ensimmäisen pentutarkistuksen sekä ensimmäiset rokotteensa. Pennut olivat luonnollisesti vähän ujompia ja ihmettelivät kovasti kaikkea mutta olivat samalla myös uteliaita. Itse rokotus ei ollut kenestäkään kiva tapahtuma mutta siitäkin selvittiin kunnialla. <3


15.11. 2009 Näyttelytouhuja

Milli ja Helmi ISROK:in 2009 näyttely

Viikonloppuna mieheni Vesa oli Kuopiossa ISROK:in näyttelyissä mainecoon Millin ja sijoituskissamme ragdoll Helmin kanssa. Milli sai heti ensimmäisenä päivänä hyvät arvostelut, EX1, CAC sekä samat toisenakin päivänä. Myös Helmi nappasi sunnuntailta EX1, CAC, lauantaina Helmi toimikin vain kaverikissana. Olipas kyllä huippuviikonloppu! <3 Siinäpäs saivat sitten meidän sivukylän kisut viettää ensimmäisen hotelliyönsäkin. :D Hyvin oli mennyt, Helmi oli nukkunut sängyssä ja Milli milloin missäkin hyväksi havaitsemassaan paikassa a kissavessakin oli löytynyt oudossakin ympäristössä.

Täällä pentukisut jatkavat kasvuaan! Ellenin pennut leikkivät, nukkuvat ja syövät. Tutuiksi ovat tulleet niin aamu- kuin iltavillitkin. :D Kovan metelin ne saavat jo aikaiseksi pikku töppösillään. <3 Jäähyväisten hetki lähenee jatkuvasti, kun uudet omistajat jo innokkaasti pienoisiaan odottelevat. Nyyh.

Selman pennutkin täyttivät perjantaina jo hurjat kaksi viikkoa! :D Kyllä se ajan kuluminen on uskomatonta. Silmät ovat pienillä jo auenneet ja osaavatpa pienet jo nostaa vähän masuaankin, että pääsevät nopeampaa haluamaansa suuntaan. Sattuipas siinä sellainenkin juttu, että Joshua vaihtui Julietiksi, kun sukupuoli oli ollut pitkään epäselvä, niin oletettu poika osoittautuikin sitten tytöksi. :)

2.11. 2009 Pentuja pentuja.. :)

MaineCoon Maikkilan Selman pennut syntyivät 30.10.2009. Ikävä kyllä kaikki ei mennytkään ihan suunnitelmien mukaan. :( Selma synnytti kuusi pentua joista kaksi kuolleena. :'( Ensimmäisen pennun syntymä meni hyvin mutta sitten ei tuntunut tapahtuvan enää mitään, supistuksia ei kuulunut moneen tuntiin ja sitten oli aika lähteä eläinlääkärille Selman ja vastasyntyneen kanssa.

Eläinlääkärissä Selmalle laitettiin kanyylit molempiin jalkoihin, joista tiputettiin hormonia sekä kalkkia laukaisemaan ja helpottamaan synnytystä. Toinen pentu syntyi kuolleena (oli ollut ilmeisesti kuollut jo pari päivää). Heti perään syntyi pienen pieni pentu, joka oli aika heikkona, oli ilmeisesti jäänyt kuolleen pennun varjoon kasvussaan. Neljäs pentu syntyi myös hyvin heikkona, pienet sydänäänet vain kuuluivat mutta pentu ei hengittänyt. Eläinlääkärin ripeän toiminnan ja elvytyksen ansiosta pentu alkoi hengittää! Viidentenä syntyi jälleen kuollut pentu ilman sikiökalvoa perätilassa. Kuudentena syntyi kaikista voimakkain pentu.

Eivätkä vaikeudet loppuneet vielä synnytykseen vaan kun saatiin Selma ja pennut kotiin huomattiin pian ettei Selma osaa oikein hoitaa pienokaisiaan. :( Emo vain pyöri ja hyöri pesäkopissa, ei hoksannut pentuja vaan useasti rojahti niiden päälle maate. Selma oli aina hetken paikallaan, että juuri ja juuri pennut saivat kiinni nisistä ja sitten sama hyörinä alkoi uudelleen..

Aloitimme välittömästi pennuille maitovastikkeen antamisen tuttipullolla sekä pidimme Selmaa paikallaan rauhassa ja nostelimme pennut nisille imemään maitoa. Nyt alkaa näkyä valoa tunnelin päässä, Selma osaa pissattaa pennut, sekä jaksaa keskittyä pentujen imettämiseenkin paremmin. Pentujen kuvaaminen ja kaikki ylimääräinen on jäänyt vielä vähälle huomiolle, koska Selma myös hermostuu kovasti, jos pentuja käsitellään poissa pesäkopista.

-----------------------

Ellenin pennut täyttävät pian jo kahdeksan viikkoa. <3 Pienet Cooninalut asustavat kissahuoneessa tyytyväisenä ja leikkivät aamusta iltaan, välillä toki pitkiä päiväunia nauttien. :) Suloiset pallerot sen kun kaunistuvat päivä päivältä! Bengali Estelle on alkanut tehdä kunnolla ystävyyttä pentujen kanssa. <3 Niin ja pentujen omilla sivuilla on kissojen nimet julkistettu. ;)


Sijoitusbengali Estelle sekä Maikkilan Konsta leikkimässä. :D


27
.10. 2009 Pennut kuusi viikkoa (22.10)!

Ellen emo ja pentu nro 4. <3

Viikonloppuna Ellenin pennut muutettiin toiseen huoneeseen, kun makuuhuoneen rauhaa
tarvitaan Selma -coonin lähestyvään synnytykseen. <3 Ellenin pennut tottuivat äkkiä uuteen ympäristöön ja leikit sen kun villiintyvät päivä päivältä. :D Nyt myös talon muut kissat uskaltautuvat paremmin tutustumaan pentuihin, Estelle ja Milli ovat vielä murina-asteella mutta maatiaiskolli Daim on jo pienten kanssa nukkunutkin. :) Puolet pentujen yhdessäoloajasta on kulunut ja noin puolet jäljellä... Aika se menee niin nopeasti. Huoh. :)

14.10. 2009 WEBCAM

Asennettu 2 web -kameraa makuhuoneeseen, jossa Ellenin pennut asustavat. :)
Kameroiden ollessa päällä kuva voi katsella
TÄÄLLÄ. (aukeaa uuteen ikkunaan)

8.10. 2009 Pennut neljä viikkoa!Pennut saivat ensimmäisen matokuurinsa 7.10. Samalla madotettiin myös Ellen.
Samalla pentujen pesäkoppi aukaistiin, kun pennut kiipeilivät jatkuvasti yli mutta eivät päässeet kuitenkaan itse takaisin. Nyt pennut kulkevat emonsa kanssa makuhuoneessa pitkin ja poikin. :)

Lauantaina 10.10. saimme todistaa tapahtumia missä kissanpennut joivat vettä ja
söivät pehmeää kissanruokaa sekä raksuja..! :D Kohta tarvitaan varmasti kissavessaoppejakin. :) Kissanpentujen luonteetkin alkavat mukavasti erottua.

1.10. 2009 Pennut kolme viikkoa!

Niin se aika rientää. :) Ellenin pennut täyttivät torstaina 1.10 kolme viikkoa.
Pentujen painonnousu on hidastunut, kun alkavat liikkua jo niin paljon. Kovasti yrittävät jo kiivetä pentukopasta katsomaan isoa maailmaa. Nyt alkaakin olla aika antaa pennuille ensimmäinen matokuuri ja pian aletaan kokeilla miltä se pentukissanruoka maistuu. <3

24.9. 2009 Pennut kaksi viikkoa!

Pennut täyttivät kaksi viikkoa torstaina. Kovasti ovat pienet pallerot kasvaneet,
silmät ovat auenneet ja mönkiminen on muuttunut jo mahan kannatteluksi ja pieneksi
kävelyksi. :) Pennut myös selvästi reagoivat ääniin ja valoihin. <3 Punnitsemme pennut edelleen joka päivä, että näemme miten ne kasvavat.

Osa kissoista on saanut käydä tutustumassa pentuihin mutta Milli, Estelle ja Helmi
lähtivät heti karkuun, kun hoksasivat mitä pentulaatikossa on. :D Daim on ollut
oikeastaan ainut, joka ei ole pelännyt tai välittänyt mitään uusista asukeista.

Kuopion ISROK:in näyttely lähestyy hiljalleen, sinne olemme ilmoittaneet Millin
molemmille päiville. :) Samoin Helmin kasvattaja ilmoittaa kisun sinne. Molemmat kissat pääsevätkin sitten avoimeen luokkaan.

10.9. 2009 Ellenin pennut!

Ellen aloitti synnytyksen 10. päivä syyskuuta klo. 7.00 aamulla. :)
Ensimmäinen pentu näki päivänvalon aamulla yhdeksän jälkeen ja
lopulliseksi määräksi saatiin neljä pentua. <3  Ellenin synnytys sujui hyvin ja
emo osasi alkaa heti hoitamaan pienokaisiaan. Nämät pennut ovat siis
sijoituskissamme pentuja ja ovat
Maikkilan kissalan omistuksessa.
Pentujen varaus siis Tarjan kautta. :)

22.8. 2009

Olipas sitten eläinlääkäri rajusti väärässä. :( Kyllä saisi mennä takaisin kouluun!
Selma aloitteli illalla mourun alkua.. :'(

21.8. 2009 Odotusta..

Maikkilan Ellen ja pyöristynyt vauvamaha 2009.

Hiesun kissalassa eletään jännittäviä aikoja. :) MaineCoon tytöt Ellen ja Selma saavat molemmat pentuja syyskuun 2009 aikana. Ellenillä maha onkin jo kasvanut kivasti, Selmalla ei vielä niinkään mutta eläinlääkäri oli tuntenut pentuja mahassa. <3

22.7. 2009

Eilen haettiin Selma kotiin ja jäädään jännityksellä odottelemaan tuloksia. <3
Toivottavasti nyt on tärpännyt. :)

Lauantain Kalajokilaakso -lehdessä oli juttu Hiesun kissalasta. :D
Pääset lukemaan sen
TÄSTÄ

17.7. 2009

JES! Pitkän odotuksen päätteeksi alkoi mainecoon Selma
mouruamaan ja niinpä veimme kisun heti kollin luokse keskiviikkona 15.7.
Nyt jäämme odottelemaan, että kollin ja meidän neidin kemiat kohtaavat. :) Samalla reissulla kävimme Kattiklaanin kissalasta hakemassa mouruavan Estellen kotiin. :D Bengalineitiä olikin jo kova ikävä ja kisu näytti kasvaneen reissulla hurjasti. <3

Milli uudessa korissa. :)

Kesälomatuliaisina Haaparannasta kissat saivat oman korin lampaantaljalla.
Ja ainakin se oli kovasti Millin mieleen. :D Sekä erinäisen määrän uusia leluja sekä
monen sorttista ruokaa ja herkkuja.

12.7. 2009 Näyttely- ja riiuureissu. :)

Milli POROK:in näyttelyissä 4.7.2009

4. -5.7. 2009 oli Kempeleessä POROK:in järjestämät kissanäyttelyt joihin
osallistuimme molempina päivinä Mainecoon Millin kanssa. Estelle -bengali oli mukana matkassa lauantaina omistajansa Tiinan kanssa. :) Jännittyneinä seurasimme näyttelyn kulkua ja arvokkaita neuvoja ja vinkkejä saimme Tiinalta ja Heikiltä, kiitos siitä heille! Milli oli lauantaina ujona häkissään ja viihtyi mieluumin petinsä alla kuin päällä. :) Mutta sunnuntaina Milli oli jo paljon rohkeampi tyttö. Milli sai molempina päivinä EX1 ja Estelle lauantailta EX2. Tästä alkoi sitten hiesun kissojen näyttelyelämä. ;D

Millin palkinnot ja muut näyttelyistä mukaan tarttuneet..

Samalla reissulla Estelle lähti sitten Tiinan ja Heikin kyydillä Ruukkiin testien ottamista varten sekä odottelemaan kiimaa. ;) Myös Ellen -cooni lähti samalla Rantsilaan kollin luokse riiuulle ja takaisin Hiesulaan tyttö pääsi 9.7. 2009. Nyt odotellaan, että onnistuiko vierailu toivotulla tavalla.. :D Mahdollisia pentuja voi olla odotettavissa syntyväksi sitten 11.09.2009 Maikkilan kissalaan (Ellenin omistaja). <3

3.7. 2009

Ellenillä alkoi MOURU! :)
Jihuu! Heti huomenna näyttelyreissulla viemme Ellenin kollin luokse. :D
Nyt odotellaan sitten vielä, että Selmakin siitä innostuisi mouruamaan.. :)

Ellen pitää tuolia hyvänä. :)

1
.7. 2009

Näyttelyverhoja ja kankaita. :)

Kempeleen POROK:in näyttelyviikonloppu lähestyy ja jännitys alkaa kohota. Milli pääsi kuitenkin myös lauantaille peruutuksien vuoksi. :D Eli meidät tavoittaa näyttelystä molempina päivinä. Estelle-bengali osallistuu myös kasvattajansa kanssa näyttelyihin. :)

Tilasin kattipuodista näyttelyverhot mutta varalta ostin myös kankaat, että voin ommella verhot itse jos tilaus ei ennätä tulla perille, kun niin viime tinkaan sen tein. Mutta tänään on paketti lähtenyt liikkeelle ja pitäisi olla viimeistään perjantaina täällä perillä, toivottavasti. :)

Tässä alkaa kohta Estellen ja Millin puunaaminen näyttelykuntoon. Pesua ja kynsien leikkuuta, korvien putsausta jne. :) Toivottavasti tytöt ymmärtävät mitä kauneuden eteen pitää tehdä. ;)

6.6. 2009

Millin karsiutui Kempeleen näyttelyn lauantaipäivältä mutta näillä näkymin mahtui
kuitenkin sunnuntaipäivälle. :) Toisaalta ihan hyvä niinkin, niin näkee näyttelytouhua enemmän lauantaina, että osaa toimia sitten sunnuntaina oikein. :)

Ylivieskan eläinsuojeluyhdistys pyysi minut tuomariksi leikkimieliseen kissamätsäriin,
joka on heinäkuussa Nivalassa. :) Olen oikein innoissani tulevasta tuomarointitehtävästä. Kiitokset vielä yhdistykselle luottamuksesta! :)

9.5. 2009
Milli tietokoneen ääressä.. :)

MaineCoonien mouruja edelleen odotellaan.. Kylläpäs tytöt nyt meinasivat minut saada ihan hermoraunioksi tuolla asialla.. :)

Milli on kotonaan, viihtyy ihmisten seurassa ja tulee heti viereeni, kun istun keittiön pöydän ääreen. Millille on sama olenko tietokoneella vai alanko syömään mutta viereen on päästävä maksoi mitä maksoi. :) Toki tytöllä on hurja ruokahalu ja haluaa maistella kaikkea mitä mekin syömme. Ja kun minä saan juotua vettä vesilasistani, niin on pian pieni pää ottamassa omaa hörppyään samasta lasista. :D

Olen ilmoittanut Millin heinäkuiseen Kempeleen näyttelyyn (jos vielä mahdumme mukaan). Se on sitten ensimmäinen näyttely missä olemme. :D Alkoi jo nyt jännittää. Olipas siinä näyttelyilmoituksessakin omat kiemuransa täyttämisessä, toivottavasti ei tullut paljon virheitä..

14.4. 2009

Estelle- bengalilla oli n. viikon kestävä ensimmäinen mouru. :) Kyllä tyttö näkyi ja varsinkin KUULUI koko talossa. :D Selma ja Ellen elävät edelleen normaalia elämää, vailla mouruja...

Milli on kotiutunut hienosti. Tuli alakertaankin ensimmäisen kerran jo alle viikon kuluttua saapumisestaan. :) Kisu on muutenkin mahdottoman rohkea ja ihmisistä pitää kovasti. Antaa silittää, eikä väistä kosketusta, kuten Selma ja Ellen tekevät. Milli alkaa olla sujut myös kaikkien muiden kissojen kanssa. Koirienkin kanssa on tehty jo vähän tuttavuutta. :)

Eilen akvaariota siivotessani, Ellen -cooni ajatteli tutustua sitten tarkemmin akvaarion ihmeelliseen maailmaan. Ennen kuin ehdein edes kunnolla tajuta, kissa oli hypännyt sylini kautta suoraan akvaarioon ja PÄRSKIS vain, kun vesi lensi ja kisu kauhuissaan altaassa. Onneksi Ellen sai nopeasti kiinni akvaarion keskituesta ja ponnisti jalallaan pohjan kannosta itsensä ylös altaasta. Jospas se reissu olisi opettanut Ellenille jotain. :D

5.4. 2009

Lauantaina 4.4. kävimme Ylivieskassa eläinsuojeluyhdistyksen uuden kissatalo - Viirulan
avajaisissa. Veimme lahjoituksena 7 kg kissanruokasäkin, jolle on varmasti käyttöä. Oikein mukavat tilat yhdistys oli hommannut, nyt kissoillakin on omat virikkeelliset häkkinsä.

Perjantaina 3.4. kävimme Oulusta sijoituskodistaan hakemassa pienen nyytin. Nimittäin kissakuumeen valtaamina Hiesun kissala sai uutta vahvistusta MaineCoon - rintamalle, pienen Maikkilan Millin johdosta. <3 Milli on perusvärityksinen (ruskeatabby) kivanluonteinen, suloinen kissanalku. Kotiutuminen on kovasti käynnissä jota auttavat toisten kissojen uteliaisuus uutta tulokasta kohtaan. :)

10.3. 2009

MaineCoonien mouruja tässä odotellaan, että tytöt pääsisivät kollipojan luokse
kyläilemään mutta ei vain mouruja kuulu.. Huoh. Selmasta ja Ellenistäkin on pikku hiljaa muotoutumassa "oikeita"kissoja, jotka tulevat viereen nukkumaan sohvalle,
juoksentelevat pitkin ruokapöytää, kun pitäisi alkaa syömään jne. :D Estelle ja Helmi viihtyvät paremmin yläkerrassa poissa koirien ulottuvilta, leikkien yhdessä. Estellekin tuntuu viihtyvän nykyään paremmin kissakavereidensa kanssa kuin ihmisten sylissä kehräämässä.

Estellen sivua päivitetty näyttelytuloksen osalta.


14
.2. 2009 Hyvää ystävänpäivää!

Päivitetty Selman ja Ellenin tiedot. :)

12.2. 2009 Eläinlääkärillä.

Copyright: Maarit Pitkänen
TYTÖT
Ragdoll Helmi, MaineCoon Selma ja Bengali Estelle.

Eilen käytettiin MaineCoonit, Selma ja Ellen Nivalassa, Eläinklinikka Pipetissä FIV ja FeLV -testeissä sekä veriryhmän määrityksessä. Verikokeitten otto meni kummaltakin hyvin, ilman suurempia vastusteluja, vaikka aluksi pelkäsin jotain ihan muuta. :) Molemmilla tytöillä tulokset olivat negatiiviset. Veriryhmän määritykset saamme tietää vähän myöhemmin. Tässä saakin sitten alkaa tosissaan suunnittelemaan pentuja.. :D Ja odottelemaan tyttöjen mouruja. <3

Samalla reissulla oli mukana myös Estelle -bengali. Estelle on ollut pari päivää hiljainen, eikä ollenkaan vilkas, leikkisä itsensä. Kuumetta tytölle ei onneksi ole noussut. Vatsavaivoja vähän epäilimme (ummetusta) ja eläinlääkäri oli samaa mieltä kanssamme. Lisäksi anaalirauhasissa tuntui olevan painetta, ja Estellen olo näytti helpottavan heti, kun paine saatiin ulos. :) Nyt tarkkailemme kotosalla Estellen vointia ja annamme vielä lisäksi parafiiniöljyä pienoiselle. Tänään Estelle on ollut jo vilkkaampi ja puheliaampi. <3

Päivitetty:
Ellenin ja Selman sekä pentujen sivuja. Selman ja Estellen 2009 kuvat.
Sekä etusivu ja kuulumiset.

27.1. 2009 Estelle saapui tänään kotiin!

Copyright: Tiina Pekkala
Estelle on päässyt ulkoilemaankin omistajallaan Ruukissa. :) Kuva: Tiina Pekkala

Estelle on asustellut viikon Ruukissa omistajallaan Tiinalla ja palasi tänään takaisin sijoituskotiinsa tänne Hiesulaan. <3 Kylläpäs oli kissaneitonen kasvanut viikon aikana hurjasti. :) Saapas nähdä pitääkö nyt remuta ja leikkiä koko yö Helmin ja muiden kavereiden kanssa. :D Kylläpäs sitä pientä tirriäistä olikin jo kova ikävä! Viikonloppuna (24.-25.1) Estelle kävi Kattiklaanien kissojen kanssa  näyttelyissä Lahdessa ja molempien päivien tulokset olivat EX 1!

Selma- ja Ellen cooneille saatiin Nivalan Pipettiin FeLV ja FIV testeihin aika
helmikuun 11. päiväksi. :)

Ja taas vaivaa coonikuume.. ja bengalikuume ja ja ja ja ja...  :D

Sivuille päivitetty Estellen näyttelytulokset, pari linkkiä lisätty ja vaihdettu etusivun kuva.

2.1. 2009 Hyvää uutta vuotta 2009! 

Hiesun kissat saivat joululahjaksi kotimaisen kiipeily- ja raapimapuun. Heti kokoamisen jälkeen sillä on ollut kovasti käyttäjiä, niin leikeissä kuin nukkumapaikkanakin. :)
Lisätty kisuista pari uutta kuvaa sivuille sekä yksi linkki.

22.12. 2008

17.12. 2008 Bengali Estelle lisätty, jotain muutoksia ja täydennyksiä sivuille mm. kuvia.

Pieni ruskea täplikäs Bengalineiti Estelle saapui Hiesulaan 15.12. 2008. Kotimatka meni äänekkäästi maukuen mutta pian vapauteen päästyään Estelle näytti toisenkin puolen, eli kova puskeminen ja kehrääminen alkoi, eikä ota loppuakseen ollenkaan. :D Nyt alkaakin sitten kova tutustuminen muihin talon kissoihin. <3

11.12. 2008 Joitain pikku muutoksia sinne ja tänne..
30.11. suoritettiin Oulussa kasvattajien peruskurssi. Kävimme tutustumiskäynnillä Ruukissa, Kattiklaanin kissalassa. :) Joulukuun 15. päivä Hiesun kissalaan muuttaa uusi sijoituskisu mutta siitä tarkemmin sitten. ;)

23.11. 2008 Yksi uusi linkki sivuille. Pari kuvaa kissojen esittelyihin.

Talvi tekee tuloaan ja kissat viihtyvät lämpimissä paikoissa, pattereiden vierellä ja sohvalla ihmisten sylissä. :) Helmikin on rohkaistunut ja liikkuu jo enemmän talossa, vaikka koiratkin ovat paikalla. Kaikki kissat hyväksyvät Helmin lauman täysivaltaiseksi jäseneksi mutta Selma joskus haluaa vielä näyttää kuka määrää ja käskee.

30. päivä marraskuuta on Oulussa kasvattajakurssi, jonne ollaan menossa oppimaan. :D Samalla käydään myös tutustumassa Kattiklaanin kissoihin! Enpäs meinaa malttaa odottaa. ;)

7.11. 2008 Uusi ulkoasu sivuille + muuta säätöä. :) Kuvia tulossa joskus...

Helmi on kotiutunut hyvin Hiesulaan ja Ellenistä on tullut sille hyvä leikkikaveri.
Helmi asustaa kuitenkin vielä mieluumin talon yläkerrassa ja käy vain
pikaisesti kurkkimassa alas, kun koirat ovat ulkona.

17.10. 2008
Kissalan sivut nettiin.
Tänään haetaan Rantsilasta kotiin sijoituskisu Maikkilan Lilium! <3