Hiesun kissala

Hiesun kissala sijaitsee pienessä merenrantakaupungissa Kalajoella, Pohjois-Pohjanmaalla.
Kotimme on Kalajoen sivukylällä Vasankarissa, joka on sopivan matkan päässä ihmisvilinästä melkeinpä joka ilmansuuntaan. :)

Olen Maarit Pitkänen, 35 -vuotias lähihoitaja ja eläimet ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Lapsesta saakka olen saanut pitää maatiaiskissoja lemmikkeinä, joista tärkeimmät olivat naaraskissat, Napero ja Humpuuki. Aikuisiällä alkoi polte rotukissoja kohtaan. Monen vuoden pohdinnan ja harkinnan jälkeen haaveista tuli totta. Kasvatan yhdessä mieheni Vesan kanssa MaineCooneja sekä Bengaleita.

FIN* Maikkilan Selma

Ensimmäisen rotukissan hommasin elokuussa 2007, FIN* Maikkilan Selma.
Selma tutustutti meidät MaineCoonien ihmeelliseen maailmaan. <3

MaineCooneja alkoi virrata taloon ja mukaan tuli vuonna 2008 myös Ragdoll Helmi ja Bengali Estelle sijoituskissoiksi. Estelle siirtyi omaan omistukseeni 2011 ja Helmi siirtyi 2012.

 Jalostusurokset Hellraisers Cydonia, Maikkilan Minnesota sekä Cavall's Kasper saapuivat vuonna 2010. 

Ensimmäinen ulkomaantuontikissa MaineCoon Christoma's Quanda saapui vuonna 2011. Toinen ulkomaantuontikissa Bengali S* Leopardette's Qui Vivra Vera saapui vuonna 2012.

Rotukissojen lisäksi mukaan mahtuu myös monenkirjavaa maatiaiskissalaumaa, koiralaumaa, käärmeitä, hevosia, lampaita ja vuohia.. Muihin eläimiin pääset tutustumaan toisille kotisivuileni osoitteeseen: Hiesu.com

 CH FIN* Maikkilan Milli

Tärkeitä päiviä

15.10.2008
Kasvattajanimi Hiesun hyväksyttiin FiFe:ssä.

30.11.2008
Kissaliiton kasvattajan peruskurssi

10.9.2009
Ensimmäiset rotukissanpennut syntyivät sijoituskissa Ellenille.

30.11.2009
Ensimmäiset omat rotukissanpennut syntyivät Selmalle.

7.11.2010
Kissaliiton jatkokurssi

Maarit ja pikku-Calypso. <3

Kasvatustyöni perusteet

Kissat ovat AINA rakastettuja perheenjäseniä ja lemmikkejä. Testautamme kasvatuskissoiltamme veriryhmän, FIV ja FeLV:in. Vuonna 2010 aloitimme testauttaa kissoiltamme HCM:n dna -testeillä sekä 2012 sydänultralla. Kissojen munuaisultraus sekä lonkkakuvaus aloitettiin vuonna 2014.  Kissalamme testataan vähintään kerran vuodessa sieni- ja giardiavapaaksi.

Pyrin kasvattamaan rodunomaisia, terveitä ja hyväluonteisia MaineCoon- ja Bengalikissoja.
Pennut kasvavat emonsa suojissa ensimmäiset viikot makuuhuoneessamme ja hiljalleen totutamme pentuja myös muihin kissoihin ja osittain koiriinkin. FI* Hiesun pennut kasvatetaan pääsääntöisesti lemmikeiksi ja näyttelyyn mutta harkinnanvaraisesti myös kasvatukseen.

Näyttelyharrastus

Kasvatuksen myötä myös kissanäyttelyt ovat tulleet meidän harrastukseksi ja pyrimmekin käymään joka vuosi useammassa näyttelyssä pitkin Suomea. Näyttelyharrastus alkoi vuonna 2009. Kasvatuskissoja käytämme näyttelyissä mahdollisuuksien mukaan muutamia kertoja ja jopa ulkomaita myöten. Kaikki kissat eivät sovellu näyttelyihin mm. luonteensa vuoksi joten sitten jätämme näyttelyhaaveet pois kyseisten kissojen kohdalta.

 Maarit ja Laakeri POH-KIS Kokkola 2011.