Etusivu


Hiesulan kuulumiset
Sattuu ja tapahtuu

 

13.4.2010 Kevät on täällä! Huhtikuu painelee jo pitkällä.. Hiesulassa elellään kura-aikoja. Ison koiralauman kanssa on huomannut ettei mattoja kannata juuri lattialla pitää varsinkaan jos ei halua niitä heti saman tien viedä pesuun. :) Toki oman osansa tähän soppaan tekee kesken oleva terassiprojekti, eli multaa ja hiekkaa piha täynnä. Lunta oli talven aikana kertynyt niin paljon, että tiemme ojat pursuavat vettä ja välillä tuntuu kuin kosken vieressä asuisi. :D Tiellä tarvittiin sitten kaivurinkin apua, että saatiin vesi virtaamaan takaisin ojassa eikä tiellä...

Muuten koirat nauttivat keväästä ainakin yhtä paljon kuin ihmisetkin, viihtyvät pihalla haistellen luonnon "uusia" tuoksuja. :D Sisällä käyvät vain syömässä ja nukkumassa. Hiesula on saanut myös uuden pihavahdin, nimittäin Viljami vuohen. :) Lumien alettua sulaa navetan katolta tuli lumet suoraan vuohiaidan päälle ja sitä pitkin on Viljami sitten kipottanut pihalle ja takaisin tarhaan miten on milloinkin itse halunnut. Syönyt maahan pudonneita heiniä, paistatellut päivää tarhan ulkopuolella auringosta nauttien. <3 Koirat ovat toki olleet kateellisia moisesta käytöksestä. ;)

10
.2.2010 Johan tässä ehti vierähtää pitempi tovi päivityksissä. Vuosikin on ehtinyt vaihtua ja sitä mukaa myös hiesulassa on sattunut ja tapahtunut yhtä sun toista... :)

Hmm.. Mistäs aloitettaisiin, eläinlauman kasvusta.. :) Ellen ja Selma coonit saivat pennut syksyllä 2009 ja nyt ne ovat jo uusissa kodeissa kasvamassa. Ellenin pentueesta meille jäi Kaapo-Kaapeli näyttelykastraatiksi. <3 Ensimmäinen "oikea" kollipentu saapui hiesulaan 6.2. 2010 Hellraisers kissalasta Seinäjoelta. Pojasta odotamme paljon ja tulevaisuudessa myöskin pentuja.. <3 Myöskin ragdoll Helmin ja Bengali Estellen odotetaan saavan perheenlisäystä... :)

Koiralauma ei ole kasvanut.. :D Suri irlis on kasvanut huimasti ja on pian yhtä iso poika kuin Morsekin. Mahti vahti viettää suurimman osan aikaansa pihalla vartioiden laumaa. Beta cockeri kävi helmikuun alussa eläinlääkärillä ja sille suoritettiin kastraatio. Tämän operaation toivotaan hieman rauhoittavan Betan machoilua isompia koiria kohtaan. Rymy täytti helmikuussa hienot 12 vuotta.. ja ikävä kyllä ikä alkaa vanhassa pojassa jo näkyä.

Vuohilaumamme on pienentynyt pienenemistään. :( Jäljellä ovat vain vanhat rouvat Marre ja Neea sekä kastraattipukki Viljami sekä Jumppu pukki. Lampaat ovat kaikki tallella. :) Hevoset ovat asustaneet pihatossa, paitsi pitkän ja rankan pakkaskauden luonnollisesti tallissa. Piran ihottuma puhkesi jälleen joulukuun lopussa mutta on pysytellyt jotensakin aisoissa eikä ole mennyt niin pahaksi kuin viime vuonna. Nessasta ei oikein vielä saa selvää, että onko sitten kantavana vaiko eikö mutta odotellaan ja katsellaan. :)

27.8.2009 Niin kului kesäloma ja koko heinäkuu, pian elokuukin on muistoissa vain. Viikonloppuna juhlistetaanSuri <3 Venetsialaisia (huvilakauden päättäjäisiä) Me menemme silloin Temmekseen Riverwolfin irlanninsusikoiratapaamiseen. :)

Elokuun 11. päivänä Hiesulaan haettiin uusi perheenjäsen, Riverwolf Kir Royal - Suri. Suri on pieni irlanninsusikoiranpentu, luonteeltaan vauveli on kiltti ja rauhallinen. Cockeri Betan kanssa Suri kyllä leikkii jo aika villejäkin leikkejä ja välillä Beta näyttää olevan hätää kärsimässä. :D Isommatkin koirat ovat ottaneet tulokkaan hienosti vastaan ja ulkoleikeissä Suri yrittää pysyä isompien vauhdissa.

Suureksi suruksemme pieni Tinka- kili löytyi tarhasta kuolleena 15. elokuuta. Edellisenä päivänä olimme yhdistäneet lampaat vuohien kanssa samaan tarhaan, jolla voi olla vaikutusta asiaan. :(

Sitten kissakuulumisia, sijoituskissamme Ellen saa syyskuussa ensimmäiset pentunsa. <3 Ei ole enää kovin pitkä aika, kun saa alkaa hoitamaan pieniä suloisia kissanpentuja. :) Oma siitoskissamme Selma ei tullutkaan tiineeksi hartaista toiveistamme huolimatta. Niinpä heti seuraavaan mouruun haettiin Rantsilasta sulhanen tänne Hiseulaan vierailulle, jos Selma olisi siten suosiollisempi kollia kohtaan. ;) Kollin tullessa taloon alkoi myös sijoituskissamme Estelle mouruamaan.. ja nyt on talossa ääntä vähän joka lähtöön.

Ardenner Nessa on viettänyt kesäänsä sulhasen luona Pieksämäellä. Ensimmäisellä kerralla Nessa ei ollut tiineenä ja nyt odotellaankin uutta ultraa, uuden astutuksen jälkeen. Toivotaan parasta! Sitten onkin jo korkea aika hakea tyttö kotiin, tässä ajassa onkin ehtinyt kasvaa jo ISO ikävä. <3

Morse nenuttaa.. :D11.7.2009 Kaksi viikkoa kesälomaa pian kulunut ja saman verran vielä onneksi jäljellä. :)
Hiesulassa on ollut kiireistä eläinten kanssa touhutessa. Hiljalleen rakennellaan terassia ja aitausta koko pihalle sekä porttia.

Milli -coonin kanssa käytiin Kempeleessä POROK:in näyttelyissä ja saimme mukavan kipinän kissanäyttelyelämään. ;) Ellen -cooni kävi sulhasen luona kyläilemässä ja nyt jännityksellä odotellaan oliko reissu tuloksellinen. :D Nessa lähti heinäkuun alkuviikolla Pieksämäelle sulhasen luokse vierailulle. Riitalla kävimme katsomassa ihania irlispentuja. <3 Joten vipinää riittää joka puolelle.. :)

Lampaat ovat saaneet toimia ekologisina ruohonleikkureina koirapihalla ja hyvää jälkeä ne ovatkin tehneet. :) Nyt on koirien taas hyvä juoksennella matalassa heinikossa. Vuohet ovat viettäneet kesäänsä tarhassaan. Kilit ovat kasvaneet mukavasti ja osaavat jo hyvin syödä niin kuiva- kuin tuoreheinääkin. Loppukesästä Toivo ja Tärsky saavat käydä eläinlääkärillä kastroitavana, että pystyvät jatkamaan eloa hiesulassa, ainakin toistaiseksi. ;) Myöhemmin olisi ainakin Tärsky (mahdollisesti Tinkakin) vapaana uuteen kotiin.

7
.6.2009 Perjantaina (5.6.) Sotku oli synnyttänyt sitten kaksoset! Pienen harmaamustavalkoisen pukin ja kutun. <3 Poika on oikein terhakka ja pitää huolta, että saa maitoa riittävästi. Tyttö on vähän vaisumpi ja heikompi mutta on yritetty aina varmistaa senkin maidonsaanti. Suloisia pieniä!

Orvokin pukkikili Toivo alkoi kolmantena elinpäivänään huutaa sydäntä särkevästi. :( Pieni oli tosi kipeä. Soitto eläinlääkärille ja sitten pikaisesti paikanpäälle näyttämään kiliä. Epäilimme suolitukkeumaa/ummetusta. ELL suoritti suolihuuhtelua ja pieni tuntui vähän rauhoittuvan. Kotona muutaman tunnin kuluttua huutelu alkoi uudelleen ja pienelle Toivolle nousi kuume. Soitto päivystävälle eläinlääkärille ja kiliä näyttämään Ylivieskaan. Annettiin kipupiikki, aloitettiin antibioottikuuri, huuhdeltiin vielä suolta lisää ja nesteytettiin pientä vuohta kaiken varalle vähän. Siitä alkoi paraneminen ja nyt Toivo jo jaksaa hyppiä ja juosta kuten kunnon kilin kuuluukin. :D

Tänään Orvokki ja Sotku pääsivät sitten yhdessä tarhailemaan lastensa kanssa ulos lämpimään auringonpaisteeseen. Pienet lapsosetkin nenuttelivat kovasti ja yrittivät jo vähän leikkiäkin yhdessä. <3 Toivo juoksi ja hyppi ilosta, sitten tuli väsy ja sai lekotella kaikessa rauhassa auringosta nauttien. :)

Marja-Liisa ja Juha lapsineen hakivat tänään Nimetön-pupun kesäksi heidän pihalle asustamaan ja lapsille paijattavaksi. :) Katsotaan sitten raaskivatko lie syksyllä tuodakaan pupua enää takaisin.. ;D Hyvää kesää Pupuselle!

Äiti ja poika 200931.5.2009 KESÄ ON TULLUT! Olisikohan aika välillä päivittää hiesulankin päiväkirjaa.. :) Tänään Orvokki-kuttu synnytti terhakkaan pukkikilin! <3 Appivanhemmat olivat mukana kätilöimässä. :) Kiitokset läsnäolosta, kun itse olin töissä. Nyt onkin sitten ilta mennyt pientä ihaillessa ja tutkiessa. Hyvin tuntuu äidin nisälle osaavan syömään. <3 Sotku-kutun masu on edelleen pyöreä mutta kesäkuun alkupuoliskolla pitäisi Sotkunkin kilistä. :) Sitten saakin laittaa äidit ja lapset yhteen tarhaan viettämään kesää. :D Aina on kuitenkin huoli synnyttämisistä ja osaako pieni varmasti alkaa imemään ja syömään. Lampaat ovat vielä navetassa, osa on vielä keritsemättä mutta heti, kun kaikki on keritty pääsevät nekin nauttimaan laidunelämästä ulos. :)

Koirat ovat saaneet viettää aikaansa paljon ulkona. Saavat vartioida pihaa ja eläimiä ja nauttia lämmöstä ja leikeistä toistensa seurassa. Sisällä käydään lähinnä syömässä ja yöllä nukkumassa. Mahti-poika se viihtyy myös yöt ulkona vartioiden hiesulaa. <3 Iltaisin ilmojen viilennyttyä käydään lenkkeilemässä tiellä parin kilometrin lenkki tai sitten omalle pellolle hyppelemässä ja katselemassa hevosten laiduntamista. Rauhaisaa kesäelämää siis. :D

Hiesulan päärakennus on vihdoin saanut jatkeekseen terassinalun joka odottelee nyt kaiteita ja aurinkokatetta. :) Ehkäpä syksyyn mennessä on terassi valmis ja ensi kesänä sitten saa kunnolla nauttia terassista kesäkukkineen. Koirien kanssa oli aluksi hankalaa, kun väliaikaisportaat olivat eripaikassa kuin entiset. Taavi, Lordi ja Morse piti kantaa parin ensimmäisen päivän ajan portaat ylös ja alas. :D Nyt kaikki osaavat mennä portaat jopa välillä liiankin vauhdikkaasti. Kesälle olisi paljon aitojen parannusprojekteja mutta saas sitten nähdä kuinka paljon ehtii ja jaksaa tehdä..

14
.4.2009 Pääsiäinen meni työn merkeissä, nyt olen saanut olla kotosalla pari päivää. :) Näin keväällä olisikin kaikenlaista tekemistä eläinten kanssa. Ja muutenkin virtaa riittää enemmän, kun on valoisaa ja aurinkoista.

Eilen siivottiin akvaariota. Sinne pesiytyi rihmalevä, jota vastaan saakin sitten taistella kovasti. :( Joskus on puhuttu, että se on tuoreen akvaarion ongelma mutta en ole sitten varma asiasta. Valaistus voi olla tietenkin vääränlainen jolloin levät oikein rynnistävät kasvuun. Sitten, kun kasvit alkavat kunnolla kasvamaan, ei elintilaa pitäisi levillä ollakaan niin paljoa. Huoh. Siinä sitten akvaariota siivoillessani Ellen -kisu päätti tutustua paremmin akvaarion ihmeelliseen maailmaan. :D Se loikkasi sylini kautta suoraan akvaarioon! Pärske ja vedenloiske vain kävi, onneksi Ellen sai tukipalkeista kiinni ja pohjan kannosta ponnisti itsensä pois altaasta. Eipä siinä ehtinyt kunnolla edes säikähtää tapahtunutta, kun se oli jo ohi. Saapas nähdä muistaako Ellen nyt ettei akvaarion kanssa ole leikkiminen. :D Estellellä oli ensimmäinen mouru joka alkaa olla jo takana päin mutta Ellenillä ja Selmalla ei ole mouruja näkynyt..

Joka keväinen kura-aika on päällä. Koirat tuovat ulkoa jaloissaan ja turkeissaan hiekkaa ja muraa sisälle, eikä sille oikein voi mitään. :( Sitä kestää niin kauan, kunnes maa alkaa olla kuiva. Koirapoikia itseään ei tunnu kurat haittaavan, päin vastoin. :) Nyt eletään sitä aikaa, kun koirat haluavatkin olla päivät pitkät ulkosalla ja sisällä käydään vain vähän syömässä ja nukkumassa. <3

7
.4.2009 Hiesulan tilan uudistuneet sivut viimein nettiin! :D Pari päivää siihen sitten lopulta meni, kun aloitin kaiken alusta ja väsäsin sivunraakileet ihmisten ilmoille. :) Yleisön pyynnöstä oli pakko viimein alkaa lisäillä hiesulan tilan loppueläimistö netin kieputukseen. Älkääs sitten kuitenkaan unohtako muita sivuja, kuten Hiesulan tallin ja Hiesun kissalan sivuja!

Pääsiäinen lähestyy hurjaa vauhtia. Rairuohot on kylvetty mutta kisulaiset eivät meinaa antaa niiden kasvaa edes kelmun alla rauhassa. Tänäänkin yllätin Ellenin makoilemasta kokonaan toisen rairuohoastian päällä! :) Semmosta se on, kun on kissoja talo täynnä. :D Itse marssinkin Pääsiäiseksi töihin, kun nyt olen saanut olla pitemmällä vapaalla.

Eläinrintamalle kuuluu ja näkyy. :D Koiruuksien uusin tulokas Mahti pitää yllä järjestystä (vai olikos se sekasortoa) :D Pikkuinen nallekarhu on kova poika jyrsimään kaiken tieltään, pihalla telmiessään unohtaa ajan kulun eikä haluaisi tulla edes nukkumaan sisälle. :) Niinpäs siitä Mahdista muotoutuu hieno pihavahti yhdessä toisten koirien kanssa. <3 Kissarintamalla puhaltelee jälleen! Viikonloppuna (3.4.) haimme Oulusta uuden MaineCoonpennun, Millin. <3 Suloinen tytöntyllerö sulatti sydämet heti ja onkin jo hyvin sopeutunut hiesulan laumaan. Tänään Milli kävi ensimmäisen kerran tutustumassa alakertaan. Muutenkin kisuilla on kevättä rinnassa, leikin tiimellystä saavat koiratkin varoa, kun kisut Estellen johdolla juoksentelevat pitkin huushollia hännät pörhöllään. :D Selma- ja Ellen Coonien mouruja tässä odotellaan malttamattomasti, että saisi tytöt viedä sulhon luokse.. ;) Tässä juuri äsken näytti Helmi kiskaisseen seinästä pienen tapetinpalasen ja kantavan sitä nyt ylpeänä pitkin huonetta... Huoh.. :D


Estelle ja Selma7
.1.2009 No niin, nyt on joulut ja uudet vuodet vietetty ja Hiesulassakin palaillaan arkeen. Tosin minä olen saanut viettää tässä vielä lisäksi talvilomaa ja kerätä voimia kevättä varten. :) Pakkaset alkoivat paukkumaan uuden vuoden puolella ja Hiesulan putket jäätyilevät turhan usein. :( Täytyy alkaa säilyttää vettä kaiken varalta ämpäreissä...

Hiesulan löytöeläintarhan toiminnasta oli joulun alla juttua paikallislehdessä sekä Kalajokilaakson 2009 seinäkalenterissa tuli edustettua kuningasboa Amidalan kanssa..

Joulukuun 15. tuli Hiesulaan uusi perheenjäsen. Sijoituskissa Estelle, rodultaan bengali. Kissasta löytyy lisää kuvia ja tietoja Hiesun kissalan sivuilta. Estelle on hyvin sopeutunut niin kissa- kuin koiralaumaankin ja on nukkunut jopa Selman kanssa vieretysten kiipeilypuussa ja se on hyvä suoritus se. :) Samalla saatiin Helmille ja Ellenille (nuorimmat kun ovat) uusi leikkikaveri ja kissat rymyävät pitkin taloa myöhään yöhön saakka. Helmistä muotoutuu suloinen ragdoll, kiipeää mielellään syliin nukkumaan kovan kehräyksen säestämänä. Myös ragdoll - räsynukke nimi on osoittautunut todeksi. <3 Kisut saivat joululahjaksi uuden kotimaisen raapima- ja kiipeilytelineen ja kokoamisesta lähtien se onkin ollut ahkerassa käytössä. :) Yleensä sieltä löytää mainecoonit nukkumasta..

Koiruuksilla ei erikoista. Beta touhuaa minkä tassuistaan pääsee ja mennä viilettää Morsen ja Rymyn perässä. :) Taavi ja Lordi välillä leikkivät keskenään ja välillä kyräilevät toisiaan.. otappas sitten selvää niiden kuvioista, huoh. Lordi on kuitenkin päätetty kastroida jossakin välissä tulevaisuudessa. Morsen leikattu karva on kasvanut hyvin takaisin eikä ole vielä ehtinyt niin pahasti takkuuntumaan. Ostin kasvattajan neuvosta King Coat -harjan jolla pitäisi saada takut selvitettyä. Pitäisi tässä joku päivä pyhittää Morsen harjaukselle. :) Siinä voi tovi vierähtää. :D

Hepsut ovat asustaneet pihatossa mutta pakkasrajan ylittäessä -15 astetta olemme päätyneet hakemaan ne kuitenkin tallin sisälle vähän lämpimämpään paikkaan suojaan. Latea ja Piraa on mallattu kärryjen eteen ja pikkuisen ajeltukin mutta seuraavat ajelut saavat jäädä siihen saakka, kunnes aisoihin saadaan hitsattua pykälät asialenkkejä varten.

Orvokki ja Sotku muuttivat poikien aitaukseen vähäksi aikaa. Jumppu vuohipukki oli asiasta innoissaan ja rauhoittui heti ja lopetti aidan hajoittamisen. ;) Kesäksi siis mahdollisesti luvassa kilistelyä.. Veera ja Valpuri ovat mahdollisesti muuttamassa uuteen kotiin tässä alkutalvesta.. :)
 

22.12.200811
.12.2008 Onpas taas ehtinyt parissa päivässä tapahtua, että oli pakko alkaa kirjoittamaan kuulumisia. :) Maanantaiaamuna (8.12) olin keittiössä juomassa aamukaakaota ja selailin sähköposteja. Vähän ennemmin olin päästänyt Rymyn, Morsen ja Betan aamupisuille tarhaansa. Hetken päästä koirat aloittivat kamalan haukunnan, kuin jotain kamalaa näkyisi tai sattuisi ulkona. Ja kamalaahan se olikin, nimittäin koirien tarhan takana metsässä liikkui jokin suuri eläin.. ja mikäs muukaan se siellä kuin oma pikku kullannuppuni Nessa! Voi kamalaa, ajattelin.. Jos Nessa on karannut aitauksesta, niin varmaan ovat myös Late ja Pirakin vapaana. Pikapikaa puin haalarit päälleni ja painuin ulos. Ensimmäiseksi aukaisin kaikki tallin ovet, että jos satun näkemään hevosia, yritän ohjailla niitä sinne turvaan. No menin sitten heppojen pihattoon ja aloin huudella niitä nimeltä.. ja kuinkas ollakaan niin metsästä alkoi kuulua kamala ryminä, kun kolme hevosta juoksi minua vastaan, tunkion läpi. Nessa ja Pira tulivat edellä vauhkoina ja Late perässä ja sen sainkin napattua kiinni. Tytöt juoksivat suoraan talliin, Pira heinäpaalien ja Nessa kivennäissäkin kimppuun. Siitä sitten sain jotenkin järjestettyä hepot karsinoihin ja annoin vähän heiniä, että pysyvät rauhassa vähän aikaa, että sain itsekin vähän hengähtää säikähdyksestä. Vesan olin soittanut myös hätiin ja hän selvitti mistä aidan sähköttömyys johtui ja sai kuin saikin sen korjattua saman tien, että uskalsin päästää hevoset takaisin aitaukseensa. Pitää alkaa tarkistamaan aitausta vähän useammin...Beta ja Bella <3

Keskiviikkona (10.12) olikin erilainen vapaapäivä, nimittäin Betan sisko Bella tuli päivähoitoon Hiesulaan. :) Ja kylläpäs sisaruksilla riitti lystiä aina iltaan saakka. Välillä riehuttiin pihalla, ihanassa lumessa ja sen jälkeen jatkettiin sisällä. :D Välillä syötiin ja otettiin pienet kauneusunet ja taas jatkettiin leikkimistä. Siinä oli illalla kaksi niin väsynyttä pikkukoiraa kuin vain olla ja voi. <3 Niin ja Eeva, on se Bella tervetullut toistekin hoitoon. ;)

Tänään sitten poikien vuohiaidassa kuohui, kun Jumppu-pukkimme avasi portin ja livahti pihalle.. Ja siihenkin on selvä syy miksi Jumppu käyttäytyi noin, sillä parilla vuohitytöllä on kiima-aika ja ne huhuilevat jatkuvasti Jumpun suuntaan.. Onneksi Jumppu oli kuitenkin helposti huijattavissa takaisin aitaukseensa. Vuohet ovatkin nyt ainoat pihatossa läpi talven viettävät eläimet hevosten lisäksi, sillä pässipojat saatiin tiistaina sisälle navetan puolelle. :) Lampaat tuntuvat olevan oikein tyytyväisiä, kun pääsivät sisälle, niin tytöt kuin pojatkin. <3

Hiesula joulukuussa 20086.12.2008 Hyvää Itsenäisyyspäivää! Niin vaihtui marraskuu joulukuuksi ja samalla suli melkein kaikki lumi.. Pientä pakkasta välillä, välillä vettä tihuutellut ja tietenkin tuullut ja myrskynnyt. Vielä on hiesula kuitenkin paikallaan. :) Joulu tulla jollottaa ja hiesulakin on saanut osittain jouluvalaistuksensa ylleen. Koirien piha-aitaa kiertää 200 led-lamppua. :) Ikkunoissa loistaa kynttelikköjä. Joululahjaostoksillakin on tullut jo käytyä ja mutta vielä pitää tehdä viimeisiä lahjahankintoja... Nyt tuntuu, että hiesulaan tulee oikea joulu, koska olen 23. - 24.12. vapaalla ja vasta pyhiksi menen töihin, niin ja alkaahan minulla sitten talvilomakin. ;)

Marraskuun viimeisenä päivänä kävimme suorittamassa Oulussa kissankasvattajien peruskurssin. :) Oikein mukava ja mielenkiintoinen päivä oli muutenkin, sillä kurssin jälkeen kävimme vielä Ruukissa tutustumassa Kattiklaanin kissalaan, jossa kasvatetaan ragdolleja sekä bengaleita. :) Ihania kissoja oli ja ehkä parhaiten mieleen jäivät bengalit jotka juoksivat heti vierailijoita vastaan. <3 Kiitos Tiinalle ja Heikille, että saatiin tulla käymään!

Tänään Suomen itsenäisyyspäivänä, kävimme ruokailemassa Himangalla seisovasta pöydästä heti aamutuimaan. :) Oli oikein hyvää jouluruokaa ja vatsat täyttyivät nopeasti. Iltasella sitten saimme uuhilampaat viimein navetan suojiin, sisätiloihin. Samalla kaikki vuohet ja lampaat saivat herkullisia lehtikerppuja syötäväksi. Myös hevoset pääsivät vaihteeksi yöksi talliin. Late oli hukannut riimunsa jonnekin.. ja isotteli kovasti tytöille siitä, kuka pääsee ensimmäisenä talliin ja kukas se pomo olikaan. :)

Ellen tutkimassa Betan leluja.. :)22
.11.2008 Marraskuun kuulumisia. Beta sai viime viikolla uuden sängyn puremansa tilalle, samalla pienelle ostettiin myös uusia leluja, että olisi muutakin pureskeltavaa, kuin oma nukkumapaikka. :) Betalle onkin muodostunut leijonapehmo erityisen rakkaaksi leluksi. <3 Jatkuvasti se kanniskelee sitä paikasta toiseen ja esittelee ylpeänä kaikille. :D On se niin suloista katseltavaa..

Pieni Helmi -kisu on rohkaistunut ja kulkee jo vähän muuallakin talossa, varsinkin silloin, kun koirat ovat ulkona. :) Tarvittaessa kisu osaa antaa koirille myös lähdöt sähinällä ja paiskaamalla terävää tassua. Ihmisille Helmi alkaa edelleen heti kehräämään, kun viereen sattuu tulemaan. <3 Selma on epäluuloinen Helmistä, kuten vielä vähän ärhentelee välillä myös Ellenillekin. Mutta kukas sitä nyt voisi noin suloiselle kisulle kuin Helmi, kauan vihoitella.. :)

Tänään saatiin kengittäjä käymään ja Late ja Pira pääsivät hokkikenkiin. Pira jaksoi taas hyvin koko operaation, eikä jalat tärisseet yhtään. Latella oli takajalkojen kanssa ollut ongelmia, kun se ei olisi jaksanut niitä kannatella, olivat varmasti väsyksissä/kipeät ulkona möhkyräisessä ja jäisessä maassa liikkumisesta. Sitten katsottiin myös Nessan kaviot ja kuinkas kävikään.. :D Nessalle saatiin kuin saatiinkin laitettua etukengät (tosin irtohokeilla) ilman rauhoittamista!!! Upea homma! Minä olin ison porkkana- ja omenakassin kanssa turvan alla ja kylläpäs touhussa kului pussi tyhjäksi asti, kun sai Nessa muuta ajateltavaa.. :D Lopuksi vielä vuoltiin Nessan takaset, kenkiä niihin ei vielä ollut.. Etukengätkin olivat jo Nessan entisen omistajan peruja. :) Pitää alkaa jostain etsimään ISOJA kenkiä. Ei vain taaskaan ole ollut aikaa valoisalla ottaa kuvia hevosista.. On päässyt talvikarva kasvamaan ihan kivasti.. ;)

12.11.2008
 Onpas taas aika päässyt karkaamaan, kun viimeksi olen jaksanut päivitellä päiväkirjaa. :( Talviaikaan siirtyminen ja sitä kautta nopeasti pimenevät illat ovat vaikuttaneet mielialaankin. Töiden jälkeen, valoisaan aikaan ei ehdi tehdä oikeastaan mitään eläinten kanssa ja sitten tuleekin tehtyä vain ne välttämättömimmät perusjutut.

Helmi <3Maikkilan Lilium eli Helmi on kotiutunut hyvin. Tosin viettää edelleen suurimman osan ajastaan yläkerrassa koirien ulottumattomissa. Helmiä ihmisläheisempää kissaa saa hakea, heti alkaa kehrääminen, kun hipaiseekaan ja kisu viihtyy myös sylissä, eikä yritä heti pois. <3 Pian saakin alkaa varaamaan sille rokotusaikaa eläinlääkäriltä. Tämän kuun lopussa on Oulussa kissankasvattajien peruskurssi johon aion ilmoittautua mukaan. :) Pääseepä kerrankin opiskelemaan aihetta, joka on oikein läheinen ja mielenkiintoinen.

Hevoset viettävät edelleen elämäänsä pihatossa ja niille on tuntunut alkavan muodostua hyvää vauhtia paksumpaa talvikarvaa. Saapas nähdä millaisia karhuja siellä ovat, kunhan kevät koittaa.. :D Toissaviikolla tulivat viimein tilaamani aitakepit ja talvinauha. Ajattelin käyttää niitä ratsastuspellon aidaksi ja parantaa näin aidan näkyvyyttä jne. Ja onpas sitten edes yksi aitaus mihin eivät talvipakkaset ja lumi pysty sähköä poistamaan.

Nessa ravaa... :)17.10.2008 
Tässä olen saanut viettää pari vapaa päivää ja eläinten kanssa touhutessahan nuot on suurimmaksi osaksi kuluneet. Ensin keskiviikkona kävimme työkaverini kotoa hakemassa lammasaitaa ensikesän aidantekoa varten, kiitos Eine! Sitten eilen värkkäsin ratsastuspellolle aitauksen, jossa voi irtojuoksuttaa polleja, ratsastaa aidatulla alueella jne. Otinkin Nessan heti koekaniiniksi irtojuoksutukseen, suitset neidille päähän ja menoksi. Hyvin Nessa ymmärsi mitä siltä halusin ja kylläpäs se juoksikin komeasti! :D Kengittäjäkin soitteli iltasella ja tarjoutui tulemaan ja sehän sopi paremmin kuin hyvin. Late ja Pira laitettiin taas kenkiin. Molemmilla oli kaviot aika hyvässä kunnossa ja kasvaneetkin hyvin. Nessan kaviot vain katsottiin ja ehkä ensikerralla sitten vuollaan tasaiseksi. Pollet olivat vaihtelun vuoksi yön sitten sisällä tallissa pitkästä aikaa. Tänään aamulla aikaisin päästin hepsukat takaisin pihattoalueelle. Tarkoitus olisi juoksuttaa "kentällä" tänään vuorostaan Latea ja Piraa, kunhan ilmat pysyisivät kohtuullisina.

Jonkin aikaa sitten lähetin kissaliitolle kasvattajanimianomuksen ja 15.10.2008 se sitten hyväksyttiin! :D Eli nyt voin kasvattaa kissoja nimellä: Hiesun! Onnesta soikeana värkkäsin kissalalle omat kotisivut: Hiesun. Siellä esittelen lähemmin nimenomaan rotukissojani ja kotikissaesittelyt pysyvät täällä varsinaisten kotisivujen alla. Niin.. ja tänään iltasella haemme Rantsilasta vielä yhden sijoituskissan lisää, nimittäin Ragdollin, Maikkilan Liliumin. <3

Lammaslaumaa..13.10.2008 Edellisenä viikonloppuna ei tullutkaan lampaita Vaasan suunnasta vaan vasta viime viikolla, aamuyöllä. :) Suloiset ruskeat tyttöset sopeutuivat hyvin vuohi-ja lammaslaumaan. Nyt lauantaina haimme sitten loput kaksi lammasta Alajärveltä. :) Pienet tyttöset olikin keritty valmiiksi (Kiitos Suvi!) Aaria ja Aikokin sopeutuivat hyvin laumaan. :) Kovasti uteliailta vaikuttavat kaikki uudet lampaat. Nyt alkaa tuntua, että on jo pieni lammaslauma koossa. :D Viime viikolla lähti Martta-vuohi uuteen kotiin Nivalaan. Olen ajatellut, että lisää tilaa tarvitaan lampaille, joten päätin luopua parista tämänkin vuotisesta kilistä. Eli Veera ja Valpuri ovat myynnissä.

Eilen oli Alavieskassa sitten ne harjoitusnäyttelyt, joihin oli tarkoitus Nessan kanssa mennä. Mutta eipä siitä sitten tullut mitään. Neiti, kun ei suostunut menemään ajallaan kuljetuskoppiin, vaikka melkein tunti varattiin siihen aikaa. Jouduin perumaan osallistumisen ja kyllä harmittaa vieläkin niin paljon. :( Kuitenkin niin harvoin töideni puolesta pääsen tällaisiin tapahtumiin. Kopitusta jatkettiin ja jatkettiin sitten kuitenkin, että Nessa tajuaa, ettei tässä asiassa anneta periksi. Lopulta saatiin tamma ängettyä koppiin riimu turvan ympärillä. Luukut kiinni ja ajeltiin hetki pellolla. Sitten Nessa ulos ja uudestaan kopitusta. Ja taas meni jarrut päälle. Taas riimu turvan ympäri ja "pakolla" koppiin.  Ei auttanut enää herkuilla houkuttaminen ei. :( Siinä sitten pari kertaa saatiin Nessa tyydyttävästi koppiin ja lopetettiin urakka. Jäi vain paha mieli..

3.10.2008 
Syyskuu vaihtui sitten lokakuuksi ja ilmat viilenivät sen mukana. Tuulee, sataa ja aamuisin on ollut aste pakkasen puolella. Onpas siinä sitten taas totutteleminen kylmempiin ilmoihin. :(

Tänä viikonloppuna pitäisi Vaasan suunnasta saapua Hiesulaan kaksi ruskeaa tyttölammasta. :D Lisää täytettä laumaan. Kaksi valkoista tyttöä odottaa vielä Alajärven suunnalla Hiesulaan pääsyä. :) Pitäisi varmaan alkaa lampaille tehdä navetan puolelle talviasuttavaa paikkaa... Ei jää viimetippaan ei. :D Niin ja keritsiminenkin on edelleen edessä.

Nessa menossa koppiin...Ensi viikonloppuna on luvassa harjoitusnäyttelyt Alavieskassa, ja Nessan olen ilmoittanut sinne mukaan. On pidetty sitten myös koppiinmenoharjoituksia täällä kotona, ettei tarvitsisi sitäkin sitten jännittää, että suostuuko Nessa menemään koppiin vai ei. :) Herkkujen perässä Nessa astuu kuljetuskoppiin oikein mukavasti, olisihan se tietenkin helpompaa ilman mitään mutta parempi edes näin. Muuten heposet ovat tottuneet pihattoelämään, ja viihtyvät suojassa pahoilla ilmoilla. Ruokinnan ajaksi pollet on tuotu joko talliin tai sitten ne on ruokittu suoraan pihalle, kumpikin konsti toimii ihan hyvin. Muoviliuskaoven osto on edelleen hankintalistalla..

Aatu ja Juniori. :)21.9.2008 Viikonloppu vietetty uurastamalla lammas- ja vuohiaidan teossa. Perjantaina haettiin (kerrankin läheltä) Kalajoen Käännänkylältä ruskea Suomenlammaspässi Juniori Hiesulaan. Aatusta ja Juniorista tuli heti ystävykset ja kulkevat joka paikassa ihan rinnatusten. :) Samassa aitauksessa pässipoikien kanssa asustaa nyt JR pukki sekä kastraattipukit Valpuri ja Viljami. Pojat asuvat nyt pihattotyylisessä aitauksessa. Vanha hirsinen pihasauna on poikien käytössä, sateen ja tuulen suojana. Samoin ankat saivat pihasaunasta oman tilan itselleen suojaksi. Ankat pääsevät nyt myös isommalle tilalle vaakottamaan, portin aukaisu ja ovat ne ovat lammas-ja vuohiaidassa. :)

Maatiaiskisumme Tupla on ollut jo reilun kuukauden kadoksissa. :'( Epätoivo kalvaa mieltä ja talvi tekee tuloaan. :( Vanhin kissamme Tupla, niin rakas. Tämä kamala epätietoisuus on pahinta. Kunpa Tupla ei joutuisi kärsimään.

16.9.2008 
Sairasloma loppui ja työt alkoivat. Nyt, kun pääsisi vielä kiinni normaaleihin rutiineihin. Päivän olin töissä ja sitten tuli flunssa.. :D Onneksi pärjäsin kuitenkin jotenkin vapaapäivään saakka. Nyt alkaa olla jo kovasti ikävä hevosen selkään. Pitää katsoa milloin on hyvä aika koittaa sitäkin taas pitkästä aikaa. Eniten ratsastuksessa huolestuttaa miten pääsen ehjänä alas satulasta, ettei polvi nytkähdä pahasti.

Uudet lampaat, Lilli ja Luna ovat kotiutuneet mainiosti. Ovat välillä kaksin ja välillä Ilonan suojassa. :) Nyt ovat sitten lampaat vieneet vuorostaan sydämeni ja olen sitten varannut kaksi lammasta lisää, ja ne saapuvat varmaankin lokakuun puolella tänne hiesulaan. <3 Olen vähän tuumaillut, että alkaisin lampuriksi, pikkuhiljaa ensin uuhia hankkimalla ja sitten vasta myöhemmin karitsoita tekemällä. Lampaat on ihania!Äidit ja lapset. :)

Beta kävi eilen Selman ja Ellenin kanssa ottamassa tehosterokotukset eläinlääkärillä. Kissoilla seuraava käynti onkin vasta vuoden päästä mutta Beta joutuu käymään pian vielä uudelleen, että laitetaan myös rabies-rokote. Nyt laitettiin tehosteesta vain puolet, ettei ripulia tulisi uudestaan. Kävimme Betan kanssa vasta myös sisar Bellaa katsomassa ja kylläpäs taas koirilla hauskaa riitti. :D On niin mukava, kun Bella on niin lähellä, että Betalle on kokoistaankin leikkiseuraa. Omat kaverit, kun ovat välillä turhan isoja Betan leikeille. :)

7.9.2008 
Ensimmäiseksi suru-uutinen. Kääpiöluppa Nanna löytyi kuolleena häkistään. Ikävä jää pientä keltaista. :'(

Lilli ja Luna, Ilonalle kaveriksi. Eilen käytiin mutka Nivalassa ja haettiin kaksi lammasta lisää laumaan. :) Mustanruskea Lilli sekä valkoinen Late. Ovat siis äiti ja tytär. <3 Laten nimi vaihdettiin Lunaksi, että muistuttaa enemmän tyttöä, ja ettei mene sekaisin meidän Late- hepan kanssa. Onhan meillä nyt sitten kaksi Lilliäkin mutta niin saa nyt olla. Lampaat otettiin rauhallisesti vastaan uuteen laumaansa. Tykkäävät vielä olla lähinnä kahdestaan mutta Ilona on myös erityisen kiinnostava. :) Lilli on tullut puhuttelemaan mutta tyttärensä ei vielä oikein uskalla, on aika arka. Pikku hiljaa varmasti tottuvat ja kesyyntyvät. Kiitokset siis Nivalaan suloisista lampaista! Täytyy pistää tilaus eviraan vetämään uusille korvamerkeille.

6
.9.2008  Elokuu vaihtui syyskuuksi ja sen tuntee jo ilmassa. Syksyn myrskyt pauhaavat, vettä sataa ja on koleaa. Tällä hetkellä paistaa kuitenkin aurinko. Toivottavasti ei vielä viimeistä kertaa kunnolla tälle syksylle.

Nessan selästä tippumisen seurauksena olen ollut jo viikon sairaslomalla ja torstaina (4.9.) sain vielä toisen viikon lisää. Kovasti yritän jalkaa kuntouttaa mutta se kipeytyy heti kävelystä. Paranemiseen menee tosiaan aikaa vaikken haluaisi sitä uskoa. Olisi jo kova hinku päästä hevosen selkään. Täytyy vain odottaa ja tervehtyä.

Pihatto..Hevosille saatiin viikolla tehtyä vihdoin se pihatto! Tosin minä nyt jouduin olla lähinnä työnjohtajana jalan vuoksi. Entiseen lampolaan, jossa myös kuivaheiniä säilytetään, saatiin värkättyä alue myös hevosille. Nyt hevoset pääsevät suojaan syksyn tuulia ja sateita, sekä ensilumia jne. Ja sitten myöhemmin näkee raaskiiko sitä pitää hevosia siellä myös talven yli, vai kuskaanko kuitenkin yöksi talliin. Hienosti hevoset ovat jo pihattoa käyttäneet, heti, kun on sadellut, on tiedetty mihin pääsee suojaan. :) Oviaukosta puuttuu vielä suoja mutta katsotaan mitä siihen myöhemmin sitten kehitellään.

Koirarintamalle ei kuulu uutta. Beta kasvaa tasaiseen tahtiin ja muuttuu yhä villimmäksi. Morse ja Beta ovat ylimmät ystävykset. <3 Morsen turkki leikattiin eilen ihan lyhyeksi. Oli mennyt niin takkuun ettei enää harja riittänyt selvitykseen, niin tehtiin sitten radikaali ratkaisu. Kasvaahan ne karvat hiljalleen takaisin. Eipä ole niin kuumakaan isolla pienellä koiralla, kun karva on lyhyttä sänkeä. Hassun näköinen siitä vain tuli. :)

28.8.2008 
Tässä on taas aikaa vierähtänyt viimeisestä kirjoituksesta ja onhan tuota taas sattunutkin..

Elikkäs ensin (18.8.) maanantaina käytimme Betan ensirokotuksilla. Kaikki meni hyvin, eikä pentu huomannut koko toimitusta. Mukana olivat myös molemmat mainecoonit, Selma ja Ellen. Tytöille laitettiin myös rokotukset. Kuukauden päästä sitten samalle porukalle tehosterokotukset.

Perjantaina (22.8.) Bella kävi vierailulla ja leikkimässä Betan kanssa. Sisaruksilla oli oikein hauskaa ja virtaa riitti niin pellolla, pihalla kuin sisälläkin hyppäämisessä. <3 On ne niin suloisia! Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Beta oli sitten alkanut kovasti ripuloimaan, eikä mikään pysynyt sisällä. Pentu meni ihan apaattiseksi, ei juonut eikä syönyt ja oli kuuman tuntuinen. Eihän siinä auttanut kuin soittaa päivystävälle eläinlääkärille ja mennä vastaanotolle. Betalle laitettiin oksennusta hillitsevä piikki sekä niskaihon alle nestettä, pikku hiljaa imeytymään. Kotiinviemisiksi saatiin vielä lisäravinnetabletteja. Maanantaina Beta oli jo huomattavasti pirteämpi ja voitiin alkaa antamaan oikeaa ruokaakin. Onneksi tämä tauti saatiin nopeasti kuriin ja koira tervehtymään. :) Nyt Beta on täysin oma villikko itsensä! <3

Mä tipuuuuuuunnnn.....!!!!!Eilen sitten Elina ja Jani tulivat taas ratsastamaan Piralla. Itse yritän ratsastaa nyt enemmän Nessalla, niin on hyvä, että saan liikutusapua Typpön sisaruksilta, siis työkaverini lapsilta. Kiitos siitä teille! :) Mutta kuinkas sitten kävikään...
Ratsastin Nessalla pellolla käyntiä, pysähdyksiä, voltteja sekä ravia, eikä ollut polle haluton liikkumaan. ;) Meni todella nätisti. Minun on vain vaikea pitää tasapainoa Nessan lyhyillä askelilla. Ajattelin kuitenkin, että nyt myös kokeillaan laukata. Laukka-apu oli vain Nessalla hukassa ja yritin ja yritin.. Sitten, kun laukka viimein löytyi, niin horjahdin hevosen kaulalle ja Nessa säikähti sitä ja lähti vielä lujempaan laukkaan jolloin minä sitten tipahdin pois kyytiltä. Liu'uin maassa vajaa kolme metriä ja ensimmäisenä maahan osui pää, kasvot sekä polvet. Nessa mennä viiletti laukkaa Piran luokse laitumen päähän ja antoi hyvin kiinni Vesalle. Hän vei Nessan talliin odottamaan ja kynkätytti minut sitten pellolta pois. Kypärän lippa suojasi vähän kasvoja mutta silmä meni mustaksi. Molempien polvien sisäsivut tosi kipeänä ja kävely on hankalaa. Vasen kyynär- ja olkapää ovat kipeänä, eikä käsi nouse kuin vaakatasoon. Tänään iltapäivällä on lääkäriaika.. Saas nähdä minkä tuomion antavat..

 

 

Uudet ankkavankat! <3Pikku Hilta. <329.6.2008 Hiesulaan muutti eilen kaksi suloista rottatyttöä, Hilta ja Hulta. :)  Pienet pallerot saavat asustaa hetken sisällä lintuhäkissä ja sitten ne muuttavat maitohuoneeseen navetan puolelle isompiin tiloihin. Sitten varasin Sievistä vielä yhden pupun itselleni, madagaskar luppatytön. <3 Luovutus on vasta elokuussa. Tänään haettiin neljä ankkaa! Kolme pitäisi olla naarasta ja yksi uros. :D Nyt on sitten tämän kesän eläinhankinnat tehty. :) Voi että oli mukava katsella ankkojen uiskentelua omassa lammikossaan. <3 Lisää kuvia galleriassa. Ankoille ei ole vielä keksitty nimiä.. Hyviä ehdotuksia otetaan vastaan vieraskirjaan. :) Mutta minä en kelpuuta nimiksi Akua, Iinestä tms. ;)

27
.6.2008 Tässä on taas vierähtänyt aikaa edellisestä kirjoituksesta ja pitää oikein miettiä mistä pitikään nyt kirjoittaa. Noh, lomani alkaa olla lopuillaan, tämä viikonloppu enää ja maanantaina alkaa aherrus töissä. Ei kyllä oikein huvittaisi..

Miun! <3Tiistaina (24.6) teimme pikaisen reissun Nummelaan, hevostrailereiden myyjän luokse. Olin ensin netitse katsellut ja varannut sopivan trailerin meidän käyttöömme. Lähdimme matkaan kolmelta yöllä ja perillä olimme pian yhdeksän jälkeen. Siellä teimme kauppapaperit ja tälläsimme trailerin auton perään ja kotimatka saattoi alkaa. Poikkesimme matkalla vielä Kauhajoella, jossa odotti minulle varattuna kaksi kääpiöluppapentua. <3 Kotona olimme viimein yhdeksän maissa. Nyt on hyvä ja turvallinen mieli, kun on ikioma hevostraileri. Ei tarvitse enää lainata keneltäkään! Sillävälin, kun me matkasimme autossa, äitini kävi huolehtimassa eläimet täällä Hiesulassa. Yllätys oli ollut suuri, kun Rymy oli juossut pihalla irti hoitajaa vastaan. Rymy oli päässyt häkistä, kun sen liitos oli pettänyt. Onneksi ei ollut lähtenyt minnekään kauemmaksi, vaan pysytellyt muiden koirien ja vuohien läheisyydessä.

Juhannus vietettiin Hiesulassa rauhallisissa merkeissä. Lauantai-aamuna piti soittaa eläinlääkärille, kun Piran silmät olivat turvonneet kiinni. :( Kova silmätulehdus oli sitten iskenyt, kuten viime kesänäkin. Onneksi päivystävä eläinlääkäri tuli nopeasti ja antoi Piralle kipupiikin suoraan suoneen sekä puhdisti silmät ja antoi silmägeeliä, jota sitten laitettiin monta kertaa vuorokaudessa, usean päivän ajan Piran silmiin. Aine alkoi onneksi pian vaikuttamaan ja Pirakin virkkui ihmeesti. :)
(Löytö)eläintarhan puolella oli Juhannuksena suloinen partacollie hoidossa sekä ne samat löytökisut.. :(

Tänne en olekaan vielä kirjoittanut sitä suru-uutista, että Bonnie-varaani nukkui ikiuneen jo kesäkuun alkupuolella. :( Clyde-varaani alkoi saada pian samanlaisia oireita, kuin Bonniekin ja tuli kiire saada aika eläinlääkärille. Juhannusviikolla käytimme Clyden Kajaanissa eläinlääkärissä, jossa pistettiin pieneen varaaniin pitkävaikutteinen antibiootti, vitamiini, sekä loishäätöpiikit. Tunti pistosten jälkeen Clyde vaipui jonkinlaiseen koomatilaan, vain sydämen sykkeen tunsi kädellä. Meni monta päivää, ettei varaani reagoinut mihinkään mitään, lopulta alkoi hengitysliikkeet näkyä ja varaani alkoi liikahdella. Nyt Clyde on syönytkin jo vähän mutta siltikään en tahdo uskaltaa toivoa liikoja...
 

19.6.2008 Hyvää ja turvallista Juhannusta kaikille Hiesulan vierailijoille!

Juhannusvoileipäkakku.. :D
 

Nessa ja Maarit kehässä.15.6.2008 Eilen oli Sievissä Match Show ja me menimme sinne Nessan kanssa. Se oli meidän ensimmäinen kerta mätsärissä, kun oli hevonen mukana kisaamassa. Lainasimme kuljetuskopin reissua varten ja ehdimme harjoitella perjantaina lastausta ja lauantaina Nessa menikin jo toisella yrittämällä hienosti koppiin ja mätsärimatka saattoi alkaa.
N. kolme kilometriä ennen kisapaikkaa kopista meni rengas! Onneksi oli telikärry, muuten olisi voinut vaikka koko koppi kaatua. Eihän Nessan kokoista hevosta toki voikaan kuljettaa kuin telikärryllä. Yksi auto pysähtyi heti meidän perään ja sieltä tuli ystävällisiä ihmisiä auttamaan. Noh, ei auttanut, kuin ajaa auto ja koppi läheiselle pyörätielle ja ottaa Nessa ulos. Toinen auttajista lähti kävelyttämään Nessaa kaverinani kisapaikalle pyörätietä pitkin ja toinen jäi auttamaan Vesaa renkaan vaihdossa. Nessa oli aluksi aika hermona pyörätiellä, kun autot, rekat ja traktorit menivät viereisellä tiellä ohi mutta pikku hiljaa rauhoittui ja söi ojan pientareelta tuoretta ruohoa. :) Polkupyörällä vastaan tullut lapsilauma sai Nessan pysähtymään mutta heti niiden mentyä ohi matka saattoi jatkua.

Nessa Bis 3Päästyämme viimein kisapaikalle, oli rengaskin vaihdettu sekä auto että koppi odottivat kisapaikalla. Sitten vain Nessalle suitset päälle ja pintelit pois ja viimeisiä harjauksia suorittamaan. Aika pitkä odottelu oli kuitenkin vaikka sattui tuo ikävä viivytys matkalla. Katsoin aluksi lv-luokan jossa Hota menestyi hienosti saaden ensin punaisen nauhan ja punaisten kehässä symppisruusukkeen. <3 Onnittelut Hotalle ja Outille! Sitten olikin minun ja Nessan aika valmistautua ja mentiin lämmittelykehään kiertämään. Siinä vaiheessa oli alkanut kamala jännitys ja jalat tuntuivat veteliltä. :D Sitten oli viimeisen pari vuoro, ja minä ja Nessa olimme siinä numerolla 50. Kaverina meillä oli vuoden vanhempi quater/connemara risteytys Fifty's Cinderella. Eniten jännitin, että saanko Nessaa ravaamaan mutta onnistuihan se! Me saimme punaisen nauhan ja jatkoimme sitten punaisten kehään. Ja niin uskomatonta kuin se olikin, Nessa voitti punaisten kehän saaden hienon ruusukkeen! <3 Sitten pääsimme Bis-kehään... ja tuntui, ettei tämä ole todellistakaan. :) Nessa sijoittui hienosti BIS 3:ksi ja saimme kukkia, pokaalin, upean ruusukkeen sekä riimun ja narun palkinnoksi.

Nessan lastaus takaisin koppiin olikin sitten yhtä taistelua. :( Reppana oli säikähtänyt varmasti rengasrikkoa niin hyvästi, että kammoksui mennä takaisin koppiin. Lopulta ei halunnut tulla edes lähelle koppia. Otettiin pieni tauko yrityksissä ja tallin omistaja tuli avuksi kauraämpärin kanssa, niin jo alkoi onnistua. :) Siinä kaikessa hötäkässä Nessa astui jalkani päälle, että pikkuvarvas rusentui muttei onneksi murtunut, sekä Vesan sormenkynsi irtosi puoliksi, kun oli jäänyt puristuksiin riimunnarun väliin. Kotimatka meni rauhallisesti ja varmasti. :) Tuntui hyvältä päästä kotiin ehjin nahoin ilman enempiä kolhuja... Suuret kiitokset auttajillemme siellä tienpäällä kuin myös lastausavusta Jokitalontallin väelle! <3

Palkinnot!Match Show Sievi 14.6. 2008

3 -vuotias Ardenner Baronessan
Luokka: Muut rodut.
Osallistujia: 6 kpl (2 poissa)
Palkinto: Punainen nauha, luokka voitto, josta punainen ruusuke.
Koko näyttelyn kolmanneksi kaunein, josta BIS 3 -ruusuke, pokaali, kukkia sekä riimu ja naru.
Arvostelu:

Rakenne:
Hyvät jalat, syvä, todella vankka, lihaksikas runko.
      Liikkeet: Rauhallinen kävelytyyli, letkeä ravi, suorat liikkeet.  
Muuta:
UPEA! Todella mykistävän hieno.3.6.2008
Kesäkuun ensimmäinen viikko menossa. Aurinko on jaksanut paistaa ja kahdelle seuraavalle päivälle on luvattu lähes hellelukemia. :D Eilen alkoi sitten se kauan odotettu kesäloma!

Late ja uudet valjaat...Posti toi tänään odotetun paketin, nimittäin valjaat! Pakkohan niitä oli heti samantien kokeilla. :) Ensimmäiseksi koekaniiniksi pääsi Late. Valjaat olivat yllättävän yksinkertaiset pukea hevosen päälle, onneksi. Sitten mentiin ensin vain  peräkkäin, Late tyylikkäänä edellä ja minä kävellen ohjat kädessä perässä. :D Late oli USKOMATTOMAN kuuliainen, ikinä ennen en ole moista saanut Laten kanssa kokea. Kompuroinnista ei ollut tietoakaan, pelkkä ääneni toimi hyvin pysähdyksen ja liikkellelähdön apuna. Sitten kokeiltiin kärryjä perään. Hienosti meni niinkin mutta kärryjen aisat olivat liian liukkaat ja asiaremmit eivät pysyneet kunnolla paikoillaan. Pitää aisoihin saada jonkin sortin stoppari, että uskaltaa kokeilla kunnolla. Mutta tosi hyvä mieli jäi jo tuosta pienestä kokeilusta, Latekin tykkäsi tekemisestä silminnähden. <3 Takaisin laitumelle päästyään Late piehtaroi autuaasti ja meni syömään vihreää. :)

Piralla puhkesi kesän alussa kutina, eli kesäihottuma. :( Sitä oli jo viimekesänä mutta silloin en vielä osannut ajatella asiaa oikeana kesäihottumana. Nyt Pira on raaputtanut itseään mihin milloinkin on pystynyt. Minä olen juossut perässä ja laittanut tummelia ja ötökkämyrkkyjä iholle. Tilasin vielä hööksistä ihottumaloimen kaiken varalle. Nessakin rapsuttelee Piraa avuksi.. :) Nessa on tuntunut kasvavan korkeutta vielä yllättävänkin paljon.. :D Laitumella hevosia kuvatessani ja käyskennellessäni siellä muutenkin, huomaa Nessan koon hyvin. <3

Juniori-pukki sai uuden, ikioman tarhan! Vuohikutut saavat sitten elellä rauhassa kiliensä kanssa entisessä tarhassa. Neea-kuttu sitävastoin laiduntaa kettingin nokassa, milloin missäkin kohtaa pihaa, koska se ei edelleenkään tule toisten kuttujen kanssa toimeen, kileistä puhumattakaan. Kilit voivat hyvin. Kasvavat joka päivä ja leikkivät aamusta iltaan yhdessä. <3 Välillä menevät varjoon lepäämään pienelle kippuralle. :)

25
.5.2008 Ihana viikonloppu! Aurinko paistanut joka päivä, lämmintäkin ollut jokseenkin riittävästi. Tuullut on myös jonkin verran mutta se ei ole menoa haitannut. :)Pieni Veera! <3

Eilen nimittäin sattui iloinen perhetapahtuma. <3 Orvokki synnytti suloisen, pikkuriikkisen kuttukilin! :D Voi tätä onnen päivää! Kili on ihan kuin äitinsä, täysin valkoinen. Nähtäväksi jää tuleeko pienelle sarvia, koska äitinsä on nupo ja isällä komeat sarvet. :) Kiliä on alettu kutsua Veeraksi ja sen nimen saa varmaan pitääkin. Kili on pirteä ja reipas, kävelee ja syö. Reppana on vain niin pieni.. No, lapset kasvavat. :)

Hevoset ovat saaneet viettää kaksi yötä ulkona ja jos lämpöä riittää niin vastedeskin. Naapurin isäntä toikin meille suurpaaleja eläimille ja toisen veimme laitumelle syötäväksi ja alustaksi, jos maa on vielä öisin kylmä. Tuorettahan siellä on myös syötäväksi asti ja viereisellä laitumella kasvaa lisää. :) Elina kävi ratsastamassa Piralla torstai-iltana ja joka kerta menee vähän paremmin ja paremmin. :) Mukava nähdä kuinka hyvin Pira toimii, kun näkee sen liikkeitä sivusta, selästä sitä ei niin hyvin huomaa.

Eilen oli veljeni Sepe meillä työmiehenä ja kaivoimme lammikon pohjaa ja illalla saimme vielä laitettua muovin ja osan kivistäkin paikoilleen. :D Ei siinä kauaa mennyt, kun oli monta uurastamassa. Lammikon ympärille Vesa rakensi aitaa, vielä vähän lautaa uupuu. Minä aloitin eilen sitten ikuisuusprojektin, ostin punamultamaalia ja aloin maalaamaan ulkorakennusta, ensin etupuolelta. Katsotaan minne asti maalausinnostusta riittää tänä kesänä.

Bonnien väliaikainen terra19.5.2008 Tänään piti siirtää toinen arovaraani, Bonnie omaan pieneen tilapäisterraarioon. Isompi ja vahvempi varaani, Clyde on jatkuvasti alistanut heikompaansa ja Bonnie alkoi jo kovasti kärsiä tilanteesta. Tilasin netitse  saman tien Bonnielle myös oman uv-lampun ja huomenna tilaan paikallisesta lasiliikkeestä lasit toista terraariota varten. Katsotaan jos näillä muutoksilla saisin Bonnien vielä piristymään.

Eilen juoksutin heppoja irtona laitumella ja kamera oli mukana! Ihania kuvia tuli vaikka kuinka paljon, varsinkin Nessasta. Se on kyllä niin kuvauksellinen heppa kuin vain olla ja voi. Tuli hyvä mieli pitkästä aikaa. Lisäsin irc-galleriaan pari kuvaa, Lj-päiväkirjaani pari kuvaa sekä tietenkin tänne hiesulan galleriaan muutamia kuvia.

Perjantaina (16.5.) haimme sitten viimein ne koppakärryt Raahesta. :D Mahtava tunne, kun kärryt olivat kotona ja saa alkaa niitä kunnostamaan omaan käyttöön. :) Koppiksistakin olen niin kauan jo unelmoinut.. Seuraavana hankintalistassa onkin sitten ne valjaat, että pääsee joskus Laten kanssa kärryjä kokeilemaankin.

15.5.2008
Pikkuhiljaa elämä alkaa rauhoittua kaiken kuolemisen jälkeen *kop, kop*. Vuohet ulkoilevat omissa tarhoissaan, koirat kirmailevat pihalla, hevoset laiduntavat ja kissat pyytävät hiiriä.

Nessa talliin tulossa.Eilen kävi sitten kengittäjä ja saatiin Piralle kesäkengät jalkaan, Late sai myös kaikkiin kavioihinsa kesäkengät ja Nessan kaviot vain tarkistettiin. Late ja Pira saivat myös matokuurit. Nessalle matokuuri pitää vielä antaa tässä lähiaikoina. Seuraavaksi pitäisi vielä hommata ötökkämyrkkyä eläinlääkäriltä kesän hyönteisiä vastaan. Huomenna koittaa viimein se päivä, kun saan koppikset! :D Ostin hevostallinetin kautta vanhat, käytetyt koppakärryt ja vihdoin huomenna menemme hakemaan ne kotiin. Koppikset kaipaavat maalia ja uuden istuimen mutta hiljalleen hyvää tulee. :) Niin ja sitten pitäisi vielä joskus ostaa ne valjaat, että pääsisi ajelemaan... Asia kerrallaan.

Valpuri ja Viljami kasvavat ja vahvistuvat tasaiseen tahtiin. Valpuri tuntuu jo painavalta sylissä. :) Molemmat saavat lisämaitoa, kun lypsämme Neea-vuohea. Sään salliessa päästämme kutut kilien kanssa ulkoilemaan omiin tarhoihinsa ja totuttelemaan ulkoilmaan.

11.5.2008
Äitienpäivä. Neea-vuohi synnytti iltapäivällä kolmoset. Kaikki kilit menehtyivät. Kileillä oli keuhkot täynnä vettä ja limaa. Annoimme kileille tekohengitystäkin mutta mikään ei auttanut. Neea ei juuri kileistään välittänyt ja toisaalta hyvä niin, ettei sen tarvitse huudella kiliensä perään. Neeaa lypsetään nyt ja maito annetaan kahdelle vielä elossa oleville kileille, Valpurille ja Viljamille. On tosi paha mieli. :'(


9
.5.2008 illalla. Verneri, toinen kaksoskileistä hiipui ja kuoli. :'(

Marre ja kilit9.5.2008 Marre synnytti eilen kaksospojat! Iloinen perhetapahtuma oli käynyt meidän ollessa töissä mutta onneksi kaikki oli mennyt hyvin ja pukkikilit ovat terveitä. <3 Marttakin oli samassa karsinassa synnytyksen aikana mutta sekään ei ollut haitannut mitään ja Martta oli ollut kiltisti uusille velipuolilleen. :) Nyt Martta viettää vain yöt samassa karsinassa perheen kanssa ja muuten ulkoilee omassa pienessä tarhassaan. Kovasti meinaa tyttösellä olla vielä äitiä ikävä.

Valpuri on ollut jo pari päivää Sotkun kanssa ulkoilemassa toisessa tarhassa. Pieni Valpuri kerran jopa käveli pitkän matkan sisältä aitaukseen äidin perässä. Voimaton ja helposti väsähtävä pieni pukkikili on vieläkin mutta välillä hengitys on kuulostanut helpommalta. Päivä kerrallaan edelleen katsellaan Valpurin vointia. Reppana pieni. <3 Vielä olisi Neealla iso maha ja synnytys odotettavissa. <3 Onpahan siinä sitten kilejä yhdelle kesälle. :D

Minulla on nyt rankka työputki menossa joten en ole paljoa hevostelemaan ehtinyt ja toisaalta olisihan se hyvä saada jo nuot hokkikengätkin pois, ennen kuin alkaa taas kunnolla ratsastamaan, kompurointiahan sellaiset teettävät. Täytyykin alkaa viestittelemään kenkääjälle, että milloin ehtisi käymään. :) Hevoset nauttivat laiduntamisesta eikä kuivaheinä enää tallissa tahdo kelvata.. :D Milloinkahan raaskisi pollet jättää yöksi ulos....

4.5.2008
Vappu meni että vilahti ja Hiesulassa se saatiin viettää auringon ja lämmön kanssa. Kaikki eläimet ovat vain paistatelleet auringon lämmössä ja lekotelleet välillä varjossa. Minullakin oli vapaata töistä kerrankin, kun aurinko jaksoi paistaa.

Valpuri ihan tuoreena. :)Sitten Vapun tapahtumiin. 1.5. iltapäivällä Sotkun synnytys alkoi, se tapahtui nopeasti mutta ehdin kuitenkin katsomaan kilin syntymän. Pian huomasin, ettei kaikki ole ihan kohdallaan pienellä tulokkaalla. :( Se hengitti todella vaivalloisesti. Sotku oli erinomainen äiti heti alkumetreiltä ja hoivasi pientä. <3 Kun Sotku oli saanut pukkikilin puhdistettua, aloin katsella sitä paremmin. Reppanalla on molemmin puolin kaulaa, heti leuan alla, kaksi suurta epämuodostumaa, jotka ilmeisesti haittaavat hengitystä. :( Siinä vaiheessa oli selvää ettei kili voi selvitä hengissä. Soitto eläinlääkärille ja hän kehoitti vain odottamaan ja katsomaan seuraavaan päivään, epämuodostumille (kehityshäiriöille/kasvaimille) ei ollut mitään tehtävissä. Niin sitä sitten elettiin itku kurkussa vappu, seuraava päivä ja vielä kolmaskin. Pieni Valpuri on vahvistunut päivä päivältä mutta erittäin hitaasti. Hengitys on edelleen hankalaa mutta pieni kili on kuitenkin oppinut syömään. :) Tässä edetään edelleen päivä kerrallaan ja jos Valpurin kunto menee erittäin huonoksi, se pääsee vuohien taivaaseen mutta pieni toivo elää kuitenkin, että joskos Valpurista kuitenkin olisi eläjäksi. <3

Hevoset pääsivät Vappuna laiduntamaan isommalle laitumelle. Heinä ei laitumella ole vielä juuri 5 cm pitempää mutta näyttävät heppaset silti kaluavan kaiken tuoreen parempiin suihin. Huhtikuun viimeisenä ja vappupäivänä vielä väkersin tolppien ja lankojen kanssa mutta sain kuin sainkin laitumen valmiiksi. :D Kyllä nyt passaa heppojen välillä parit laukka-askeleetkin ottaa. :D Ja se on tapahtunut yleisimmin illalla, kun on käynyt kutsu talliin iltaruoalle. Yöt hevoset ovat vielä viettäneet tallissa.

Toukokuu on syntymäpäiväkuukausi suvussani ja Vappuna vietimme isäni kanssa yhteiset synttärit, hieman etukäteen. Isälleni ostin hybridipolkupyörän lahjaksi ja tuntui olevan hyvä hankinta. Lahjan saaja oli iloinen ja huristeli uudella pyörällään pitkin vasannevantietä. :D Minä sen sijaan sain mieheltäni lahjaksi trampoliinin. :D Nyt olenkin sitten pomppinut itseni kipeäksi asti mutta erittäin mukava väline se on myös auringossa lekotteluun. ;)

Pirmari ja Maarit27.4.2008 Hiesulassa ollut murheiden viikko. Aluksikin kissojen joukosta selvisi viimein pisuttelija. Tässä on reilu kaksi vuotta pesty kissanpissapyykkiä milloin harvemmin milloin useammin. Nyt sitten Tyyne jäi kiinni itseteosta. Lopulta teimme raskaan päätöksen ja Tyyne lähti kissojen taivaaseen. Niin rakkaita kuin kaikki kissamme ovatkin niin nyt oli ratkaisun aika. :'(

Morsea käytettiin torstaina (24.4.) Nivalassa PEVISA-päivillä ja tarkistettiin silmät. Sieltähän paljastui sitten HC eli harmaakaihi. :( Pikkiriikkinen kaihin alku näkyi oikeassa silmässä. Tulos tuntui todella surulliselta. Morse sokeutuu. :( Toivottavasti sairaus etenee oikein hitaasti.

Lauantaina sitten yllätykseksi huomasimme pienin Kielo-vuohen synnytyksen alkaneen. Parin tunnin odottamisen jälkeen oli aika soittaa päivystävälle eläinlääkärille. Lääkärin tultua alkoi kilin synnytyksen avustamien. Hyvin pian huomattiin, että kili oli kuollut, varmaan jo päivä, pari sitten. :( Ja siitä johtuen osaa kilistä ei saatu ulos. Siinä vaiheessa ei ollut enää kuin kaksi vaihtoehtoa, epävarma leikkaus tai lopetus. Päätimme heti, että kaikista armeliainta Kieloa kohtaan olisi antaa sen nukkua ikiuneen ja niin tehtiin. :'( Tuntuu tosi pahalta.

Tänään kävin ratsastamassa ja selkiyttämässä ajatuksiani Piran selässä. <3 Piralla sattui vain olemaan kevään ensimmäinen kiima, joten meno oli sen mukaista, virtaa riitti ja pidätteitä sai käyttää toden teolla. Välillä Pira ehti kuunnellakin jotain ja silloin oli huomattavasti helpompi pysyä selässä. :) Illalla alkoi satamaan vettä kunnolla ja heppaset pääsivät vähän aikaisemmin talliin suojaan.

21.4.2008 
Aurinko on tuntunut paistavan aina, kun olen töissä mutta tänään oli vapaata ja sattui se aurinko paistamaan nätisti koko päivän. :) Tuuli on ollut silti voimakasta ja vaatetta on pitänyt olla entiseen malliin vaikka touhutessa onkin sitten tullut hiki. Flunssanpoikanen meinaa iskeä mutta yritän tapella vastaan.

TyttösetPäivällä kävin Morsen kanssa pellolla lenkkeilemässä ja samalla kokeiltiin joko aitatolppia saisi maahan pystyyn. Ei onnistu vielä, jonkin verran enemmän pitäisi vielä maan sulata, että tolpat saisi tukevasti maahan kiinni. Pollet joutuvat sitten vielä jonkin aikaa laiduntamaan kuraisella pellolla. :( Iltapäivällä kävin Nessalla pienen ratsastuslenkin tiellä. Taisipa olla ensimmäinen kerta yleensäkään Nessan selässä tiellä, Nessa säikkyi välillä oikein kunnolla ja samalla minäkin muutuin vähän varautuneemmaksi mutta lopulta matka sujui oikein kivasti. Lopuksi tehtiin vielä pari ravipätkää pellolla. Laten otin seuraavaksi ja kävin vain taluttelemassa tiellä saman lenkin minkä tein Nessan kanssa. Narun päässä Late on kuin unelma mutta selästä käsin asiat eivät suju niin helposti. :) Lopuksi tallissa heppojen harjaus ja iltaruokien anto.

Lordi-doggia käytettiin perjantaina (18.4) eläinlääkärillä korvien punaisuuden, puistelun ja rapaamisen vuoksi. Korvapunkit olivat kuolleet mutta hiiva oli vallannut herkän ihon, samalla myös steptokokkibakteeri oli hyökännyt. Lordi sai viikon kuurin kortisonitippoja. Tavallisella ruokavaliolla jatketaan ainakin toistaiseksi ja katsotaan miten iho kestää.

Riimut...16
.4.2008  Pilvinen sää, pieni tuulenvire käy ja kolmisen astetta lämmintä. Lumi sulaa taas. Aamulla ensimmäiseksi hepsukoille ruoka ja sitten ulos heinille. Lunta, vettä ja kuraa taas joka paikka täynnä. :( Koiria pidin vain omassa tarhassaan ulkoilemassa mutta silti ne kantavat hiekkaa ja muraa sisälle kilokaupalla. Mutta nyt niiden jälkien siivoamisen pitäisi käydä kuin leikki. ;) Nimittäin sain viimein hankituksi televisiossakin mainostetun Dyson - animalpro-imurin. :D Eli imuriin ei tarvita ollenkaan pölypusseja, vaan säiliö tyhjennetään jolloin imutehonkaan ei pitäisi heikentyä. Ja onhan siinä tosiaan mukana sellainen pyörivä suulake, jolloin pitäisi karvojen mennä helposti imuriin matoistakin... :)

Eilen sitten sain pestyksi hevosten riimuja. Kylläpäs ne olivatkin likaisia ja nyt oikein säihkyvät puhtauttaan. :) Nyt hepsukat ovatkin pitempään olleet kokonaan ilman riimuja, ettei tulisi hankaumia yms.  Eilen saatiin päätökseen myös korvapunkkihäätö koirilta ja kissoilta. Yllättävän helposti antoivat koirat ja osa kissoistakin aineet laittaa, poikkeuksen teki Selma ja Ellen, jotka huusivat kuin syötävät, kun hetken aikaa joutuivat olemaan sylissä paikoillaan. Toivottavasti nyt sitten vain tämä yksi käsittelykerta riitti.

12.4.2008  Kaunis aurinkoinen päivä, useampi lämpöaste sulattaa lunta. Yövuoron jälkeen heräilin puoli yhden aikaan päivällä, kun enoni karautti pihaan heinäkuorman kanssa. :) Ylös, ulos ja purkamaan kuormaa. Kolmeen mennessä kuorma oli purettu ja hevoset  ja vuohet saivat maistella uutta kuivaheinää. Nyt ei tarvitse enää murehtia heinän riittämistä, ennen oikean laidunkauden alkamista.

Torstaina 10. päivä saimme kuulla, että kissamme ovat altistuneet korvapunkille. Noh, eläinlääkäriltä saimme sitten lisätietoja ötökästä ja joudumme käsittelemään lääkeaineella sekä kissat, että koirat, jotka ovat olleet toistensa kanssa tekemisissä.  Mutta onneksi lääkeet ovat niin tehokkaita, että yksi käsittelykerta pitäisi riittää. Stronghold niminen lääke laitetaan kissan ja koiran niskaiholle jota myöten se alkaa vaikuttaa ja tappaa punkit. Korviin riittää normaali puhdistus. Lääkeaine ei ollut kovin kallis yhdelle eläimelle mutta näin usealle siitä kertyi ihan sievoinen summa.. :) Mutta pääasia tietenkin on, että eläimet saadaan kuntoon.

Lordi doggi9.4.2008 
Aamulla, kun päästin koiria aamupisulle ulos, jouduin toteamaan ettei se kevät koittanut vieläkään. Lunta satoi melkein rakeina, aste pakkasta ja tuuli kävi. Koirien ruokkimisen jälkeen lähdin tallinpuolelle ruokkimaan hepsukat. Hörinä täytti tilan, kun aukaisin oven talliin. Nessa sitä vastoin jo kolisteli karsinansa ovea malttamattomasti ruokakupin toivossa. :) Taas oli loimituspäivä. Päästin vuohetkin ulkoilemaan vaikka sää ei nyt niin suotuisa niillekään ollut mutta aina ne ovat tulleet mieluummin pihalle kuin jääneet sisään, olipa sää melkein mikä hyvänsä. Saisi vain pian tulla lämpimämmät kelit, ennen kuin kuttuset päättävät alkaa kilistelemään. <3

Takaisin sisälle päästyäni Morse ja Rymy olivat alkaneet jo aamupäivälevolle. Doggipojat sitä vastoin saivat vielä kirmata ulkosalla hyvän aikaa, että jaksavat sitten pari tuntia lepäillä sisällä, ennen kuin taas pääsevät ulkoilemaan. Minä kiiruhdan tänään iltavuoroon töihin, kuten eilenkin...

Maarit ja Amidala
7.4.2008  Tänään aamusta saakka ulkona raivosi kova ja kylmä tuuli. Päivän edetessä alkoi ensin satamaan räntää joka hiljalleen muuttui lumeksi. Piralle ja Latelle laitoin loimet mutta Nessan jätin ilman, koska sille ei ole sadeloimea. Hevoset pääsivät kuitenkin halutessaan tallin käytävälle suojaan. Koiratkaan eivät viihtyneet ulkona vaan makoilivat mieluumin tylsistyneen näköisinä sisällä, kukin omilla patjoillaan. Selma kisulla mouru jatkuu ja jatkuu ja jatkuu... :D Muuten kissatkin ovat ottaneet päivän rentoutuen eikä edes nuorimmainen, Ellen ole saanut kovin pahaa siivoa aikaiseksi. <3

Illalla tuli Kalajokilaakso-lehdestä valokuvaaja ottamaan kuvia ensi vuoden kalenteria varten. Minä pääsin kuvaan Amidala kuningasboan kanssa. Olipas siinä homma! Käärme ei olisi millään halunnut poseerata vaan luikerteli milloin mihinkin ja tietenkin ihan muualle minne olisi pitänyt. :) Useista, useista kuvista löytyi ehkä pari kuvaa joita voisi käyttää.. :D Sitten saakin aika pitkään odotella, että kalenteri on valmis julkaistavaksi. Jännä juttu!